Se enkelt indlæg
  #7 (permalink)  
Gammel 3rd July 2022, 11:07 PM
Titorelli Titorelli er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 490
Standard Moderaternes ideer om pension

Lars Løkke skal også have pluspoint for moderaternes ideer om pension: "For lønmodtagere vil grundstammen fortsat være arbejdsmarkedspensionen, altså den pension, man har aftalt med sin arbejdsgiver." - "Selvstændige skal også forpligtes til at indbetale til pension, men efter regler, der bl.a. afhænger af alder og virksomhedens overskud."

"Dansk Almennyttig Pensionskasse (DAP) skal oprettes for de mange, der midlertidigt eller permanent er udelukket fra arbejdsmarkedet, hvad enten det er på grund af uarbejdsdygtighed eller længerevarende arbejdsløshed. Bidragene til denne pensionskasse skal betales af fællesskabet" - altså skatteyderne. "Hermed vil alle, der har opholdt sig i Danmark i et helt arbejdsliv, modtage en pension, de kan leve af."

"For den enkelte borger er fordelen, at man ejer sin egen pension. Man kan derfor nøje planlægge sin økonomi i alderdommen uden tanke på et nyt politisk flertals luner. Ønsker man at arbejde ved siden, bliver det heller ikke modregnet, fordi pensionen ikke længere er en social ydelse, men din egen opsparing."

Det vil blive astronomiske formuer, som derved bliver sparet op til pension. De skal alle investeres i reale aktiver bedst muligt for at modvirke inflationen. Man kan frygte at en sådan enorm efterspørgsel efter aktier og lignende vil presse kurserne op på urealistiske og usunde niveauer. Men så længe det kun er Danskerne, som sparer op denne måde, er det ikke noget problem - for vi er jo ikke så mange - vi kan jo blot investere i udenlandske aktier.

Desuden kan man frygte at når sådanne astronomiske formuer efterhånden tårner sig op, vil det begynde at klø i politikernes fingre efter at at beskatte dem.

https://moderaterne.b-cdn.net/wp-con...tikProgram.pdf

Sidst redigeret af Titorelli : 4th July 2022 kl. 01:12 PM.
Besvar med citat