Se enkelt indlæg
  #20 (permalink)  
Gammel 8th January 2024, 12:39 PM
thsv thsv er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 21,473
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af silkeborg99 Se indlæg
Pas nu på. Dit fokus skal være på om du tror på at den korte rente holder sig under 4% en længere årrække herfra. Ellers er der jo ingen grund til at gøre det.

Hvis ja, så kan du så dernæst bilde dig selv ind at du her på den korte bane kan optimere hvornår du skal springe fra de 4%, men dels er det jo spekulation hvor du også risikerer at det går den forkerte vej, dels så er det jo bare første skridt på en længere rejse hvor du låser renten i en periode og alligevel ikke aner hvad den er når lånet skal refinansieres næste gang, og næste gang igen.....

Det bedste er at holde sig til een strategi, dvs det samme type flekslån, for ellers risikerer du nemt at springe fra tue til tue og betale dyre konverteringsomkostninger og hele tiden tro det handler om at du kan analysere dig frem til det optimale lån. Det kan du heller ikke.
Nemlig, jeg tror der sidder en del flexlånere, der er kede af at de ikke udnyttet den lave lange rente på 1 eller endog ½% på 30-årige lån.
Sidstnævnte har vi i andelsforeningen, dog som kontantlån:
"Foreningen har den 25/2 2020 optaget et konvertibelt 30-årigt 0,5% kontantlån med afdrag hos Realkredit Danmark. Kontantlånsrente er 0,7276% og bidragssatsen 0,4800%."
Det ligger omkring kurs 71,3 lige nu, så vi kan indfri lånet med stor restgældsreduktion. Men for en andelsforening er ydelsen det vigtigste, der er ikke samme fradrag for renteudgifter som private har.
Besvar med citat