Emne: dødsbo
Se enkelt indlæg
  #10 (permalink)  
Gammel 9th December 2008, 08:44 PM
Lejeren Lejeren er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 637
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af popovych Se indlæg
Der er ikke fri husleje, uanset om du saa gennemrenoverer den for flere millioner. Det du taenker paa er formentlig naar man via en gennemrenovering (minimum ca. 2.000 per kvm i forbedring) kan gaa fra omkostningbestemt leje over til "det lejedes vaerdi". Men da det vil vaere en ejerlejlighed, du vil leje ud, vil det under alle omsteandigheder, og uanset stand, altid kunne prissaettes til det lejedes vaerdi.

Imidlertid findes det lejedes vaerdi af huslejenaevnet ved at sammenligne med tilsvarende lejligheder (som er prissat omkostningsbestemt), og saa evt. tillade mere i leje hvis den er i god stand etc. - men det er naevnets afgoerelse, og i Koebenhavns kommune meget striks.

Dette er naturligvis kun aktuelt saafremt lejer maatte klage over den husleje I har aftalt.
Det er Frederiksberg kommune, der er tale om i denne sag. Jeg har nu ikke indtryk af, at huslejenævnet dér er væsentlig mindre strenge end i København.

Men det er rigtigt - når der er tale om udlejede småejendomme i regulerede kommuner sker fastsættelsen af det lejedes værdi altid som sammenligning med lejemål, hvor lejen er fastsat efter reglerne om omkostningsbestemt husleje, samt tillæg for.

Da den omhandlede ejendom er opført i 1973, skal man dog huske, at for ejendomme opført efter 15. almindelige vurdering af 1. april 1973, men før 1992, kan der ofte tillades en ret høj omkostningsbestemt leje, da beregningsgrundlaget er anderledes. Eks. Jægersborg Allé Midtpunkt, bygget i 1989, hvor en omkostningsbestemt husleje på 1.200 kr. pr. kvm. blev godkendt i 2003.
Besvar med citat