Se enkelt indlæg
  #66 (permalink)  
Gammel 18th February 2009, 08:06 AM
skeptikeren skeptikeren er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard

doctor skriver:

"Et lille forslag kunne være: Gør det attraktivt at opsige frivillige pensioner, så borgerne selv kan bestemme, hvordan de vil bruge deres opsparing. (f.eks. til gældsnedbringelse). Staten vil herved få sin del og kunne give statslån til det betrængte erhverv. Herved nedbringes størrelsen af den finansielle sektor og dermed også deres magt til at bestemme, hvornår der skal geares op og ned."

Ikke nogen dårlig idé, herved kan borgerne få en eller anden form for nytte af deres pensionsmidler, der ellers er ved at fordampe. For borgerne er den sandsynlige udgang ellers, at pensionsopsparingen fordamper, men gælden består. I det omfang pensionerne er anbragt i realkreditobligationer, burde det være forholdsvist enkelt at anvende pensionsopsparing til nedbringelse af realkreditgæld. Øvelsen skrumper balancerne, mindsker belåningsgraden og giver finanskapitalen mindre at lege med.

CK83:

Stadig ingen forslag? Med mindre din interesse for branding af Coca Cola skal forstås sådan, at du mener alt er godt, og det ikke er nødvendigt at gøre noget overhovedet. Havde det så været en interesse for "markedsføring" af bobleøkonomiske finansprodukter, var der måske en bredere interesse.

Du har nok ikke opdaget endnu, at det går stærkt den gale vej i disse dage, men det kommer du da nok til at mærke på et tidspunkt. Selvom du er ung og single og uden større forpligtelser, så undgår du ikke at mærke problemerne.
__________________
天下無不散之筵席
Besvar med citat