Se enkelt indlæg
  #69 (permalink)  
Gammel 18th February 2009, 10:25 AM
CK83 CK83 er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 1,975
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af skeptikeren Se indlæg
- copy-paste -
Skeptiker - fino, fino. Jeg tror, tiden er løbet fra nationaliserede løsninger. Hvad der virkede i 60'erne virker ikke nødvendigvis nu - det er problemet, når man har maaaange år på bagen, så ender alting med at være statisk. Lidt ligesom tshvs idé om, at man skal bo i en papkasse, fordi det gjorde man i 30erne.

Du skriver rigtig mange fine ting - det er svært at være uenig i, at værdiskabelse skal belønnes, mens passiv værdiforøgelse som f.eks. friværdi ikke bør være tilstede - eller i hvert fald ikke skal forrentes anderledes end tilsvarende investeringer.

Det er dog lidt svært at synke det, når jeg samtidig skal forholde mig til, at velfærdsstaten har betalt for min uddannelse, for eksempel. Jeg har sagt det før: Staten gør altså ikke andet end et velfungerende kapitalmarked kunne gøre. Desværre ender det altid galt med uddannelse og hospitaler, hvorfor offentlig finansiering er af det gode. Men jeg har sådan set ikke noget at takke dig for - i hvert fald ikke hvad uddannelse angår, for jeg kommer jo til at betale det hele tilbage selv - at være borger i Danmark er blot en billet til en forsikring, der træder i kraft meget ofte ift. at være medlem af forsikringskassen USA eller UK. Kan du se, hvad jeg mener? Man kan derfor ikke tale om vertikal finansiering, som du - og mange, mange andre - tror. Man kan derimod tale om horisontal finansiering i én generation: Mon ikke, jeg betaler (via mit rødbedefarvede pas' implicitte fordring om at betale skat i fremtiden i Danmark, der teknisk set er lige så godt som penge nu, tilbagediskonteret) for en del humanister, f.eks.? Jeg kan tilføje, at jeg allerede betaler topskat - som 25-årig! - så jeg er i fuldt sving.

Anyway. Jeg tror desværre ikke, politikerne kan holde sig fra at gentage 30ernes fejl. Dertil er lysten til at promovere sig selv alt, alt for stor - så du skal såmænd nok få ret i meget af det, du siger. Hvis man gad lave lidt langsigtede løsninger i stedet, ville det være top - men med 'i-dag-er-jeg-rød'-Anders, socialist-Pia (hovsa - var der stemmer i at være rød, siger du?) og blondinen fra Ishøj skal det gå helt i selvsving altsammen. 'Brace, brace', som de siger i flyveren...
__________________
Fmd., Foreningen for Hjælpepakker til Unge Singler u/Børn og u/Boblebolig
Besvar med citat