Se enkelt indlæg
  #8 (permalink)  
Gammel 10th August 2007, 10:01 PM
skeptikeren skeptikeren er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 492
Standard realistiske priser nu - eller det der er meget værre

Når centralbankerne pumper penge ud, er det jo fordi vi almindelige borgere ikke gør det. Når vi almindelige mennesker ikke gør det det, er det mest fordi vi ved at boligmarkedet er sygt. I Danmark er det meste af borgernes opsparing ( frivillig eller tvungen pension ) på den ene eller den anden måde bundet til boligmarkedet, enten som friværdi i ejerboliger, eller som obligationer med sikkerhed i samme boliger.

Når omsætningen på "boligmarkedet" svigter, og ikke frigiver penge til forbrug, går hele samfundsøkonomien ned i et lavere gear. Vi kommer næppe op på samme omsætninger og frigørelse af penge til forbrug, som under bolcheøkonomens lalleglade regime i finansministeriet lige foreløbielig, men vi kan da i det mindste få skabt en "normalisering".

Det kræver, at priserne på boligmarkedet bringes i overensstemmelse med befolkningens faktiske lønindkomster, så hurtigt som muligt. Det kræver også at vilkårene for spekulanter ikke er og forbliver meget bedre end almindelige borgeres vilkår.

Men vi har en statsminister uden nosser. så det kommer til at tage mange år og bliver sindssygt dyrt for os alle.
Besvar med citat