Se enkelt indlæg
  #3 (permalink)  
Gammel 8th June 2009, 02:56 PM
spinoza spinoza er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 3,467
Standard

Jeg tror, der altid vil være et element af ønsketænkning involveret på begge sider. Specielt hvis folk bliver spurgt i sådan en undersøgelse her, vil det være gratis at svare ud fra den virkelighed, som man ønsker, frem for den virkelighed, som man ser og i virkeligheden disponerer efter. Ikke mindst hvis man er af en overbevisning, at boligpriserne afgøres af psykologi, og at psykologien påvirkes af sådanne undersøgelser.

Så en del boligejere (potentielle sælgere) vil svare, at de tror på stigende priser, selv når det er åbenlyst for enhver, at priserne er faldende. Og det er sikkert symmetrisk; en del kommende boligkøbere ville svare, at priserne faldt, selv i perioder hvor de er tydeligt stigende.

Så med al den "gratis" ønsketænkning, der er involveret i sådan en undersøgelse, kunne de for min skyld godt trykke resultatet på toiletruller først som sidst. Og hvis man endelig skal prøve at uddrage en form for skrøbelig konklusion, så kunne man jo lige så vel konkludere, at antallet af kommende boligsælgere er voksende i forhold til antallet af boligkøbere, hvilket demografien jo også tilsiger.

Der bliver flere og flere potentielle boligsælgere for tiden i forhold til købere. Det er jo ikke sådan, at baby boomer-generationen synkront vil beslutte sig for at flytte ud om præcist fem år. Nogle er allerede begyndt. Man kan fint få dårlige hofter og problemer med trapper, længe inden man fylder tres. Nogle gider ikke støvsuge en stor villa efter at ungerne er fløjet fra reden. Nogle bliver desværre enker eller enkemænd. Nogle vil bare gerne cashe ind, fordi de har set skriften på væggen. Så det er så småt begyndt, Det Store Boligudsalg.

Samtidig er købergenerationen ikke specielt stor, og en del af den sidder fastlåst i bylejligheder på grund af insolvens. Sidstnævnte håber også på, at et mirakel vil redde dem fra at hænge fast i 2V'eren med ungerne de næste fem år, så deres ønsketænkning er prisstigninger.

Alt i alt tyder det ikke ligefrem på, at flertallet får ret denne gang.

Sidst redigeret af spinoza : 8th June 2009 kl. 02:58 PM.
Besvar med citat