Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Finansiering
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 23rd January 2015, 01:28 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2013
Indlæg: 8
Standard En tredje bank i spil?

Hej alle sammen

Min kæreste og jeg er helt grønne i forhold til køb og finansiering af ejerbolig, så jeg håber, at I vil bidrage med jeres erfaringer.

Vi vil købe ejerbolig i København til maksimalt 3.800.000 kr. Vi har ingen gæld. Derimod har vi en opsparring, som skal dækker 20% af købssummen. Med andre ord får vi ikke brug for et banklån. Vi har begge fast arbejde. Vi har i dag hver vores bank, men vi har ikke anvendt dem til noget tidligere. Vi har nu været i dialog med vores banker, men jeg er langt fra imponeret over deres serviceniveau. Vi har derfor snakket om at kontakte en helt tredje bank, som måske er lidt mere sulten for at få to helt nye kunder inklusiv oprettelse af et realkreditlån. Det store spørgsmål er nu, hvilken bank skal vi kontakte? Min kæreste er kunde hos en Sparekasse og jeg i en mindre bank. Vi har snakket om at kontakte en af de større banker eksempelvis Danske Bank, Nordea eller Nykredit. Hvem har I bedst erfaringer med? I sidste ende vil det være en kombination af laveste samlede omkostninger og professionel service, som vil afgøre, hvilken bank vi vælger.

Venlig hilsen
Morten
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 23rd January 2015, 01:51 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 6,835
Standard

En bankkunde uden udlån tjener de intet på... så bliver nok svært ;-)

I kunne jo blive gode kunder, når I begynder at spare op på pensionskonti - men ellers må du ikke forvente service .... når banken får stort set nul i indtægt.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 23rd January 2015, 02:22 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2014
Indlæg: 169
Standard

Jeg troede det samme som Konsulenten da jeg for et par år siden ønskede at lægge mit fastforrentede 6% lån hos Nykredit om (ja jeg ved det, alt for længe at beholde et 6% lån men jeg havde længe haft ville sælge, og så var der jo ingen grund til at bruge penge på at lægge lån om).

Jeg var i sin tid gået direkte til Nykredit da jeg købte hus og kontaktede i september 2013 Realkredit Danmark direkte, for at høre, om jeg kunne blive kunde hos dem. De ville meget gerne have banken (Danske Bank) med til mødet (meget gerne, men ikke et krav) og det accepterede jeg (jeg var hos BankNordik efter at være blevet "købt" som kunde fra resterne af Amagerbanken, og var ikke videre tilfreds).

Jeg mente ikke Danske Bank ville være interesserede i mig, da jeg kun var en udgift for min bank (nægter at betale for netbank og har ingen lån) - men der tog jeg fejl. De ville meget gerne have mig, og jeg skiftede til dem.

Nu har min kæreste og jeg så købt hus, og igen var Danske Bank meget interesserede i at beholde mig og min kæreste blev kunde (vi undersøgte faktisk 3 forskellige banker, og min kæreste og jeg havde også hver sine banker inden ligesom dig MortenFos).

Vi skulle ikke låne i banken, vi havde sparet lige knap 40% af husets pris op i kontanter, så "kun" et rk lån - alligevel ville Danske Bank gerne beholde os, hvilket de beviste ved at fjerne alle omkostninger pånær 2000kr. Det var det bedste tilbud vi fik.

Samtidig har de ofte den bedste kurs (i skrivende stund 98,10 for 2% fast, udløb 2047 mod 98,08 hos Nordea og 98,00 hos Nykredit) for deres obligationer. De får ofte hug for at være dyre på bidragssatsen, men det kommer an på, hvor stor en %del man låner - bidragssatsen bliver dyrere jo større en %del af vurderingen du skal låne, og i det lave område (0-40%) er de faktisk billigst (se sammenligninger her Bidragssatser)

Så bare ud og kontakt nogle banker og få nogle tilbud - min erfaring er, at det er ikke så meget et spørgsmål om bankens navn som det er rådgiveren. Selvfølgelig har bankerne nogle retningslinier deres rådgivere skal følge, men der er desværre virkelig mange dårligere bankrådgivere derude

Held og lykke
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 23rd January 2015, 08:36 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2013
Indlæg: 8
Standard

Mange tak for jeres input!

Jeg er meget enig i din pointe om forskellen på bankrådgivere powergirl. Det stemmer helt overens med vores oplevelser. Vi forventer ikke at blive båret rundt på guldstole, men en vis interesse kan man vel forvente. Ved den ene bank fik jeg en fornemmelse af, at det var irriterende at jeg ringede. Jeg forventer professionel og hurtig respons på min henvendelse... Det er trods bolig til næsten 4 millioner vi skal i gang med at købe. Nå, vi vil i hvert fald prøve at kontakte Danske Bank :-)
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Indskudsgaranti sat ud af spil LarsenOdense Økonomi 3 11th November 2012 09:35 AM
Genudsendelse - Eksperter: Boligskatten skal i spil Nordstar Generelt 98 23rd January 2012 08:20 AM
Digital tinglysninger giver skurke frit spil Goldenboy Generelt 1 10th October 2009 11:03 AM
Afdragsfrie lån i spil zaphod Generelt 23 22nd January 2009 04:01 PM
Jeg forestiller mig et spil seriøs Off-topic 5 27th December 2008 07:15 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 07:11 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.