Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Generelt lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 17th June 2010, 09:18 AM
Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 40
Question Dan-Ejendomme - erfaringer?

Hejsa

Vi har i dag modtaget en lejekontrakt fra Dan-Ejendomme. Jeg må indrømme, at jeg efter at have gennemgået den er blevet en smule nervøs. Er der nogen herinde der har erfaringer med dem?

Der er ikke meget der er udlejers ansvar og der er meget der er lejers ansvar.

Det er f.eks. lejers ansvar at vedligeholde alt indvendig inventar. Herunder løse, nøgler, termoruder, radiatorventiler, vand- og gashaner, elafbrydere, kontakter, HPFI-relæ, wc-kummer, cisterner, vaskekumme, badekar, køleskabe, komfurer, vaskemaskiner og lignende installationer.

Spørgsmålet er hvad det betyder at skulle vedligeholde det. Vil det sige at vi bare skal passe og pleje tingene som var det vores eget - og at udlejer sørger for nyt hvis det går i stykker eller vil det sige at det er penge op af lommen for os hvis/når noget går i stykker.

Jeg er klar over at vi lejer noget der er nyistandsat og som skal afleveres nyistandsat. Dog synes jeg at ansvarsfordelingen er lidt skæv

Vi kan godt lide området (Islands Brygge) og vi ville sidde langt dyrere hvis vi skulle købe tilsvarende. Løsningen er ment som noget midlertidigt for os, 3-5 år. Derfor havde vi accepteret den relativt høje pris (over 13K/måned). Det er en super lækker lejlighed som vi havde glædet os til at flytte ind i. Jeg havde vænnet mig lidt til den høje pris - ja jeg ved man kan finde billigere:-) Nu er lejen så også lige blevet 200 kr. dyrere end der stod på deres hjemmeside. Ikke i sig selv en deal breaker, men det undrer mig bare lidt.

Fælles besigtigelse ved lejeforholdets indgåelse: Her er der på forhånd sat kryds i ”nej”. Vi vil altså ikke komme til at gennemgå lejligheden inden indflytning. Der står et andet sted at vi har besigtiget lejligheden. Dvs. de tæller altså de 5 minutter vi var der da vi valgte den som besigtigelse.

Min parkeringsplads (som jeg selv har valgt) må de også til en hver tid smide mig væk fra hvis de skal bruge den til noget andet.

Nå, det blev en lidt lang smøre. Jeg vil naturligvis ikke gennemgå hele kontrakten her. Måske er jeg også bare lidt pessimistisk, men jeg har jo læst et par skræmmehistorier herinde. Det lyder jo også bare hårdt når de står sort på hvidt.

Jeg overvejer lidt at melde mig ind i LLO og få dem til at gennemgå kontrakten. Overvejer også at prøve at tage den med Dan-Ejendomme i første omgang og høre om de vil bløde den lidt op. Og så vil min kærestes søster, som er advokat, også lige gennemgå den

Andre gode råd?

Vi skal være ude af vores solgte lejlighed 1/8 og jeg er selv ude a landet fra midten af juli til 31/7, så det skal snart gå stærtk.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 17th June 2010, 11:11 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Det er desværre konsekvensen ved at leje af private udlejningsfirmaer de allerfleste steder; lejekontrakten er til tider endog meget detaljeret og vedligeholdelsesforpligtelsen er indimellem nærmest drakonisk i sin krakilske tilgang til, hvad der er lejers og udlejers ansvar.

Jeg ved ikke om det er godt eller skidt, men med det jeg kender til de større private administrationsselskaber, så hører Dan-Ejendomme absolut til de mere vederhæftige og professionelt drevne; de administrerer eksempelvis også almene ungdomsboliger og pensionskasseejendomme (jeg vil tro, at ejendommen på Islands Brygge er pensionskasseejet (PKA, eksempelvis)).

Parkeringspladsaftalen lyder på mig også lidt pudsig, men den er næppe ulovlig, når det eksplicit er skrevet i kontrakten - desværre.

Som det lyder på mig, ville det bestemt være en god idé at kontakte en LLO-medarbejder for at få en gennemgang af lejekontrakten.

Det er ikke så meget huslejestørrelsen (selvom den også er halvgrum), som de renoveringsomkostninger, I kan komme til at stå med, der bekymrer mig her.

Jeg ville tænke mig om en ekstra gang inden jeg skrev under; det ville jeg virkelig. I forlængelse deraf ville jeg overveje om der ikke var beliggenheder, hvor I kunne "klare" at bo, som havde mindre, øhm, bekymringsvækkende lejekontrakter.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 17th June 2010, 12:47 PM
Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 40
Standard

Tak for feedback. Det var også mit indtryk at Dan-Ejendomme er en mere seriøst drevet organisation end nogle af de andre udlejningsselskaber. Men denne kontrakt skræmmer godt nok.

Det er rigtigt nok en pensionskasse der står bag - Lærernes Pension og ejendommen hedder Hekla Husene. Hvad det så end betyder når nu det alligevel er Dan-Ejendomme der administrerer det.

Jeg kom også lige til at tænke på, at der i kontrakten står at det er en ejerlejlighed? Det undrer mig lidt. På Hekla Husenes hjemmeside gør de meget ud af at fortælle at det er lejeboliger opført til pensionskassens medlemmer. Dem der ikke lejes ud til medlemmer kan så udlejes til folk der ikke er medlemmer. Så hvorfor er det en ejerlejlighed hvis de aldrig har været hensigten at sælge dem.

Jeg må indrømme jeg også er begyndt at overveje andre muligheder. Vi vil meget gerne prøve noget nybyg. I Sluseholmen eller Ørestaden kan man jo få almene boliger til lidt mere fornuftige beløb + en formentlig lidt mildere kontrakt. Nu har vi jo desværre bare forelsket os lidt i Bryggen. Jeg synes ikke der er så meget liv de to andre steder.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 17th June 2010, 02:30 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 7,195
Standard

Jeg vil klart anbefale i investerer i et indflytningssyn:

Lejernes LO i Hovedstaden :: Du kan bestille flyttesyn

Så har I et meget bedre grundlag at arbejde ud fra hvis der bliver stillet urimelige krav den dag i fraflytter.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 18th June 2010, 08:07 AM
Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 40
Standard

Tak for respons. Man kan vel også "bare" nøjes med at få dem til at læse kontrakten igennem? Går ud fra det er gratis for medlemmer.

Er der nogen der ved hvad det betyder at det er en "ejerlejlighed"?
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 18th June 2010, 10:05 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Det kan være et forvarsel om, at de forventer en istandsættelse, der gør, at lejligheden kan sælges som de facto ny ejerlejlighed, hvis markedet påny når op på et niveau, hvor det skønnes belejligt.

Det undrer mig bare lidt, fordi jeg også tænkte, at Heklahusene var tænkt som langtidsinvesteringer i udlejning - men så har man selvfølgelig sikret sig forinden.

Hvorom alting er, synes jeg ikke nødvendigvis, det er et godt tegn. Det er i alle tilfælde den fremgangsmåde, Finansgruppen bruger, når de lejer deres Sluseholms- og Ørestadslejligheder ud (just don't!)

Citer:
Oprindeligt indsendt af Shiznit Se indlæg
Er der nogen der ved hvad det betyder at det er en "ejerlejlighed"?
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 19th July 2010, 11:32 AM
Member
 
Registreringsdato: Jul 2010
Indlæg: 52
Standard

Dan ejendomme skal man være påpasselige med, kender dem af egen erfaring, de tager for det første en al for høj leje og postulere efterfølgende at de overholder reglerne, hvilket de åbenlyst ikke gør. Hvis der endeligt er noget der går i stykker pga. slidtage eller lig. så tager det en krig før der bliver gjort noget ved problemet, hvis der overhovedet bliver gjort noget ved det, alle dem der er flyttet fra hvor jeg bor pt. har intet set af deres indskud efter fraflytelsen.

Og nejet ved besigtigelse er en Dan ejendomme klassiker, man har dog ret til selv tjekke lejemålet og lave en fejl-mangel liste og sende denne ind, man skal bare lige huske at tage billeder og samtidigt oplyse om det.

Det med lejerens ansvar studsede jeg også over i sin tid, men har siden da set det hos andre private udlejere/bolighajer. Vedligeholdelse betyder vist bare at du skal holde det ved den stand du overtog det i, hvis det går i stykker pga. slidtage eller lig. skal du ikke betale...

Desuden har de en ret løs definition på ny istandsat.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 23rd June 2011, 11:12 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jun 2011
Indlæg: 2
Standard Dan-Ejendomme og procedurer ved fraflytning

Hej! Der er et par stykker herinde der har noteret sig Dan-Ejendommes noget krakilske kontrakt angående vedligeholdelse og procedure ved fraflytning. Vi har selv boet i Bassinhusene og flyttede for halvandet år siden. Fraflytningen var en frustrerende oplevelse al den strund, at ALT hvad der foregår, er på Dan-Ejendommes premisser, men på fraflytters regning! Forvent derfor at skulle af med langt det meste af dit depositum. Gulvene skal stort set altid slibes, og der er det naturligvis kun Dan-Ejendommes egen håndværker der kan bruges. Ellers bliver det ikke godkendt. Spar dig derfor egne initiativer! Tidligere var det iøvrigt meget uklart hvem der skulle udskifte/vedligeholde hårde hvidevarer i tilfælde af problemer. Som lejer går man jo ud fra at det er udlejer og man betaler netop for det. Men sådan var det ikke ubetinget da vi boede der, så check altid dette! De KAN dog have ændret det siden...
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 2nd September 2011, 04:59 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 1
Standard Danejendomme...

Jeg har meget dårlige erfaringer med Danejendomme... Jeg boede i en af deres udlejningsejendomme i Slagelse (Klosterhaven), hvor jeg fandt ud af, at jeg i 2 år havde betalt DOBBELT så meget i husleje som de andre i ejendommen. Jeg vandt dog en sag gennem huslejenævnet. Nu har jeg så ballade med dem igen, da jeg stadig ikke har fået mine for meget betalte varmepenge !!!!! Jeg modtog en opgørelse i april måned, hvor der stod, hvor meget jeg skulle ha' tilbage, men har jeg nogensinde modtaget de penge ??? ALDRIG !!! Har skrevet til dem 7 gange, og får INGEN svar !!!
Det skal lige siges, at jeg fraflyttede lejligheden 1.juli 2010 !!!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 28th September 2011, 06:01 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Lokation: København S
Indlæg: 8
Standard

Måske har dette allerede været vendt tidligere men er ny på forum så undskylder hvis jeg tager noget gammelt op... når jeg læser dette om Dan-ejendomme bliver jeg da lidt betænkelig såfremt jeg skulle krydse en af deres boliger på et tidspunkt men det er da rart at læse andres erfaringer med dem...

og her tænker jeg så: kunne der ikke oprettes et emne/menu/hvad det nu hedder der kun omhandler folks erfaringer med forskellige ejendomsadministratorer og foreninger, på godt og ondt? ikke at jeg ønsker en gabestok men bare så man hurtigt kan læse sig ind på anbefalinger og advarsler om disse?

dette er måske et spørgsmål til adm af siden her men poster det her grundet relevansen i tråden??

er det en dårlig ide??

daniel

dette er nok
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
snyd med udbudte ejendomme palleand Generelt 5 2nd February 2010 02:44 PM
Brunder Ejendomme - nogen erfaringer? Knud45 Generelt 2 16th December 2009 10:33 PM
Fjernede ejendomme opdateret Thomas Generelt 8 28th January 2009 09:32 AM
Tilgangen af ejendomme. 2kv2008 Thomas Generelt 19 10th August 2008 11:49 PM
Overtagne ejendomme og restanceprocent Thomas Generelt 2 22nd February 2008 08:58 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:52 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.