Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Generelt lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #31 (permalink)  
Gammel 23rd February 2011, 07:26 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Ant farm Se indlæg
Det er bestemt ikke en behagelig situation og loven kan overfor amatøren forekomme hård, men tilstandene i visse byer er yderst kritisk. Så kan man sige boligbobbel eller boligmangel grundet dårlig planlægning.

Nu er jeg selv lejer. Har dog i min studietid her i Århus hidtil boet i et værelse hos en udlejer jeg kender, hvorfor min husleje har være nogenlunde retfærdig efter forholdene, omend den med sikkerhed ville blive nedsat for hele lejligheden, såfremt vi/jeg klagede.

Nu skal jeg derimod til at finde lejlighed i Århus med min kæreste med 2 x SU som det eneste i baglommen pt. Der er ikke råd til at flytte længere væk, da offentligt transport er dyrt og boligforeningerne har stort set intet ledigt.

Det efterlader det private markede, som er absolut håbløst. Man kan finde et okay udbud af lejligheder, der er langt over, hvad der kan kaldes retfærdigt, og jeg har da adskillige gange overvejet at gå efter struben, men har valgt ikke at gøre det. Dels fordi jeg egentlig ikke gider besværet, dels fordi vi har intentioner om at blive boende i et pænt stykke tid, men mest fordi min kæreste ikke helt har maven til at gøre det.
Kan eksempelvis nævne et eksempel, hvor et tilbud bliver opslået af udlejer. Efter 2 dage med formentligt mange ansøgere (ved af erfaring med den nuværende lejlighed, hvor jeg til tider har stået for at indhente ansøgning, at man snildt kan få en 120-150 på en uge til et værelse) sætter denne huslejen endnu mere op end den allerede urimelige husleje.

De folk, som jeg synes, det lyder til, at du er blandt, omend du ikke har angivet, hvor din lejlighed er, der udlejer deres ejerlejligheder til en nogenlunde rimelige priser er der meget langt imellem her i Århus.
Vi havde fornøjelsen af af komme igennem nåleøjet til en sådan bolig (50 ansøgninger på 7 timer fik hun) og selvom den helt sikkert også ville kunne nedsættes med et beløb, som for studerende er meget væsentligt, kunne jeg aldrig i livet drømme om at gøre det. Nu fik vi ikke boligen, men det er en anden sag.

Min lidt længere historie er blot et forsøg på at sige:
Jeg kan godt forstå, at du føler at din tillid er blevet forrådt og de færreste udlejere i eksempelvis Århus ville sætte husejen så lavt, som du har gjort, men reglerne eksisterer for at beskytte lejerne.

Man kan også se det på en anden måde: Hvis alle udlejer fulgte reglerne, ville du formentligt have kunnet købe din bolig langt billigere, men det er noget forenklet og adskillige vil nok have en anden mening.

Jeg mener i øvrigt også, at din kritik af huslejenævnets manglende objektivitet er forfejlet. Nævnet består jo netop af en juridisk formand, samt sagkyndige valgt af interesseorganisationer for begge parter. Det må du næsten vide, efter en tur i systemet.
Grunden til, at lejerne i høj grad for medhold, er simpelthen fordi det i høj grad er reglen mere end undtagelsen, at lejen er (meget) for høj.

Nu blev det en længere smøre ;/
Føler lige trang til at præcisere mit eget standpunkt.
1) Huslejeregulering er i noget fanden har skabt. Ikke fordi den er et indgreb i den "fri ejendomsret", men fordi den kunstigt forvrider boligmarkedet, begrænser udbygningen og fornyelsen af samme - og dermed, paradoksalt nok, over tid betyder færre, dårligere og dyrere boliger i de attraktive områder.
2) Men den også er de facto afskaffet - der er fri lejefastsættelse på alt der er bygget efter 1991.
3) Det eneste der ville være mere åndsvagt end, at fortsætte reguleringen for nyt byggeri, ville være at afskaffe den for nu omfattet byggeri. Det ville have massiv social slagside og helt unødvendigt udløse kaos på lejemarkedet for det omfattede byggeri. Byggeri omfattet af lejereguleingen har mindst været det i 21 år, det meste i 50 til 60 år. Huslejereguleringen har altid været regnet ind i handelspriserne på nævnte byggeri. Spillerreglerne har ligget helt fast og været tilgængelige for enhver, der har gjort blot et minimum af indsats for at sætte sig ind i dem. At en flok amatører med honette ambitioner har købt alt, alt for dyrt er sagen uvedkommende.
4) Der kommer ikke nogen afskaffelse af reguleringen. Tæl stemmer og se på historien.

Mvh
Cirb
__________________
Sapere aude.

Sidst redigeret af cirb : 23rd February 2011 kl. 07:31 PM.
Besvar med citat
  #32 (permalink)  
Gammel 23rd February 2011, 07:32 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2011
Indlæg: 8
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cirb Se indlæg
Føler lige trang til at præcisere mit eget standpunkt.
1) Huslejeregulering er i noget fanden har skabt. Ikke fordi den er et indgreb i den "fri ejendomsret", men fordi den kunstigt forvrider boligmarkedet, begrænser udbygningen og fornyelsen af samme - og dermed, paradoksalt nok, over tid betyder færre, dårligere og dyrere boliger i de attraktive områder.
2) Men den også er de facto afskaffet - der er fri lejefastsættelse på alt der er bygget efter 1991.
3) Det eneste der ville være mere åndsvagt end, at fortsætte reguleringen for nyt byggeri, ville være at afskaffe den for nu omfattet byggeri. Det ville have massiv social slagside og helt unødvendigt udløse kaos på lejemarkedet for det omfattede byggeri. Byggeri omfattet af lejereguleingen har mindst været det i 21 år, det meste i 50 til 60 år. Huslejereguleringen har altid været regnet ind i handelspriserne på nævnte byggeri, og at en flok amatører med honette ambitioner har købt alt, alt for dyrt er sagen uvedkommende.
4) Der kommer ikke nogen afskaffelse af reguleringen. Tæl stemmer og se på historien.

Mvh
Cirb
Er sådan set tilbøjelig til at være enig med dig. Det burde ikke være nødvendigt med huslejeregulering ideelt set.
Besvar med citat
  #33 (permalink)  
Gammel 23rd February 2011, 10:42 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2011
Indlæg: 264
Standard

Som jeg ser det, løsner huslejenævnet blot "op" for at lavt-lønnede har mulighed for at få tag over hovedet. Groft sagt, får det vel potentielle udlejere til ikke blot at sætte en skyhøj husleje. I desperation over ikke at kunne finde noget at bo i, vælger folk vel ofte at betale for meget og oftest vel også at sætte sig så stramt, at hverdagen ikke er sjov.

Set over på udlejers side, så sidder mange vel også netop og gnider sig i hænderne over at tjene kassen på den ejendom de nu lejer ud, og for længst har betalt? Jeg synes alt for ofte, man hører eksempler på folk der lever af at leje nogle lejemål ud.

Omvendt, har man igennem de senere år nu også hørt hvordan udlejere/ejere kan/er i økonomiske problemer.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
onde lejere hellwing Generelt 213 6th September 2010 10:30 AM
3.912 lejere sat på gaden i 2009 Black Mamba Generelt 21 17th March 2010 09:45 AM
Køb på tvang - hvad med lejere? Optaget Generelt 4 15th March 2010 10:35 AM
Lav oliepris skal komme lejere til gode stadig_lejer Generelt 4 16th September 2008 09:14 AM
Lejere ofre for boligspekulation Gorrion Generelt 5 9th November 2007 10:58 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 03:32 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.