Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Generelt lejeboliger (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=26)
-   -   snydt ved opsigelse af lejemål? (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=14682)

Anglia 22nd June 2011 05:06 PM

snydt ved opsigelse af lejemål?
 
Jeg har lige opsagt en lejlighed i dab pr. 15/6. Jeg fraflyttede lejemålet pr. 26/5-11. Min 80-årige mor, som bor i samme bebyggelse, blev kontaktet af en ejendomsassistent, som spurgte om jeg ville have noget imod, at den nye lejer flyttede ind "lidt før". Det var en ældre dame, hvis lejemål var så misligeholdt, at der skulle bruges lang tid på at istandsætte dette, og dab havde derfor brug for hurtigt at få hende over i "min" lejlighed så håndværkere kunne komme til i hendes. Det siger jeg ok til, da min mor ringer for at høre om det er i orden. Vi går begge ud fra, at "lidt før" er 2-3 dage.

Den nye lejer flytter imidlertid ind allerede 1/6-11, og det betyder nu at jeg har betalt 3000 kr. i husleje til en totalt fremmed. Dab siger, at min mor har skrevet under på, at den nye lejer måtte flytte ind før tid samt fraskrevet retten til refusion. Kan det virkelig være lovligt? Den seddel min mor underskrev, angav ingen dato for den nye lejers indflytning, hun og jeg var ikke klar over at det kunne dreje sig om 15 dage før tid og at jeg således ville fraskrive mig retten til huslejerefusion, vi har ikke fået nogen kopi af den seddel min mor underskrev. Jeg synes ikke dab har handlet anstændigt i denne sag.

Skyblue 22nd June 2011 06:20 PM

Da din mor er 80 antager jeg du er myndig og selv har stået på lejekontrakten?

I så fald er aftalen ugyldig. Hun kan ikke underskrive en aftale på dine vegne. Derudover tror jeg at fraskrivelsen er i modstrid med lejeloven. Forlang dine penge tilbage som minimum, og ellers kontakt LLO. De vil sikkert med glæde køre sagen for dig.

Anglia 22nd June 2011 09:49 PM

Ja, det er mig der står på lejeaftalen. Jeg tror desværre ikke at LLO kan hjælpe mig, da jeg kan forstå, at de hovedsageligt hjælper private lejere og ikke folk i almennyttige boliger. Jeg ved ikke om boligklagenævnet ville kunne gøre noget. Dab har afslået at refundere de 3000 kr.

Crumar 22nd June 2011 10:04 PM

Du har ret i, at LLO som oftest hjælper lejere i private udlejningsboliger, men det betyder så sandelig ikke, at du ikke kan få hjælp som almen beboer; var jeres afdeling kollektive LLO-medlemmer?

Derudover ville jeg så hurtigt som muligt oveni kontakte kommunens beboerklagenævn (du kan som oftest finde kontaktmuligheder på kommunens hjemmeside), som du selv er inde på - med mit kendskab til såvel lejelov som almenboliglov, bør dén finte ikke være lovlig eller i alle tilfælde på kanten.

Citer:

Oprindeligt indsendt af Anglia (Indlæg 227828)
Ja, det er mig der står på lejeaftalen. Jeg tror desværre ikke at LLO kan hjælpe mig, da jeg kan forstå, at de hovedsageligt hjælper private lejere og ikke folk i almennyttige boliger. Jeg ved ikke om boligklagenævnet ville kunne gøre noget. Dab har afslået at refundere de 3000 kr.


Slikposen 22nd June 2011 10:33 PM

Sagen er, hvis ikke til din fordel, så i en gråzone hvor den hælder kraftigt til din side. Særligt hvis Du står som lejer på lejekontrakten.

Noget andet er ordlyden på papiret, som din mor har underskrevet. Umiddelbart vil jeg tro at den er afgørende for, om de skal betale jer tilbage eller ej. Var jeg på deres sted, havde jeg nok også spillet kortet ud om ikke at udbetale pengene med det samme. Det ville svare til at erkende at de har begået fejlen.

Sidst men ikke mindst ville jeg forhøre den nye lejer, om han/hun har betalt husleje for samme periode. I så fald, kan du måske dokumentere at de har modtaget 2 x husleje for samme lejemål, eller få den nye lejer til at bekræfte at vedkommende er flyttet ind i den tid, som du har betalt husleje i. Men det underskrevne papir samt om du er den myndige person på din mors vegne er afgørende. Kontakt din kommunes huslejenævn/boligklagenævn.

Skyblue 22nd June 2011 11:24 PM

Hovedspørgsmålet er, om du er myndig Anglia. Hvis du er det, kan din mor ikke skrive under på dine vegne. Og så slutter det der og du skal have dine penge for den tid beboeren har boet i lejligheden.

Anglia 23rd June 2011 09:11 PM

Ja jeg er myndig, og har tænkt mig at kontakte beboerklagenævnet. Jeg synes godt nok dette er på kanten af anstændighed. Jeg har en mundtlig bekræftelse fra den nye lejer på at hun flyttede ind den 1/6, hvorvidt hun vil underskrive noget skriftligt ved jeg ikke, da det jo kan betyde at hun skal betale for hele måneden, og det er jo ikke til hendes fordel. Jeg har bedt både dab og ejendomskontoret om at få en kopi af den blanket min mor underskrev. Hun har aldrig fået en kopi, så d.d. har jeg ikke set, hvad det er hun skrev under på og hvad ordlyden er. Mest vred over, at de fuppede min mor. Hun har været dab lejer i 38 år, men hun er en venlig gammel dame og når en ejendomsassistent venligt spørger hende "om det er ville være ok med hendes datter, at den nye lejer flytter ind lidt før", så skrev hun under uden at læse det, fordi hun stoler på folk og fordi det ikke faldt nogen af os ind, at venlighed fra vores side kunne blive udnyttet. Kan simpelthen ikke tro, at det er lovligt at underskrive noget hvor en præcis fra og til dato ikke fremgår. "Før tid" er jo i den grad åbent for fortolkning, som jeg nu erfarer.

Anglia 23rd June 2011 09:15 PM

Ved heller ikke om min tilladelse over telefonen, uden at kende den præcise ordlyd er lovlig. Men de vil jo nok bare påstå, at det er min mors fejl. En 80-årig kvinde som ikke kan læse uden sine briller, og som derfor ikke kunne informere mig ordentligt inden jeg sagde ok for at hun underskrev. Kan man ikke kalde det baseret på falsk grundlag? og har de ikke pligt til at give en kopi af det underskrevne?

thsv 23rd June 2011 10:25 PM

Helt ærligt, så er det meget små sko at gå i!

Har du lidt noget tab ved at en anden flytter ind i den lejlighed du har efterladt tom?
Nej, vel, for målerne er vel blevet aflæst, så den nye lejer betaler fra d. 1/6, og du havde jo regnet med at skulle betale til d. 15/6.

Glem de 3.000 kr og kom videre i det liv, og vær glad for, at du nu ikke hænger på en stor regning for renovering af din lejlighed.

Skyblue 23rd June 2011 10:52 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af thsv (Indlæg 228016)
Helt ærligt, så er det meget små sko at gå i!

Har du lidt noget tab ved at en anden flytter ind i den lejlighed du har efterladt tom?
Nej, vel, for målerne er vel blevet aflæst, så den nye lejer betaler fra d. 1/6, og du havde jo regnet med at skulle betale til d. 15/6.

Glem de 3.000 kr og kom videre i det liv, og vær glad for, at du nu ikke hænger på en stor regning for renovering af din lejlighed.

Regler er regler. Man har ikke mindre ret fordi det er et lille beløb. Da jeg var på su kan jeg så godt love dig at 3k var mange penge. Jeg synes der er god grund til at tro at Anglia er blevet bevidst ført bag lyset. Hvorfor skulle den gamle mor overhovedet blandes ind i det her?

Kontakt LLO og hør hvad de siger. Det koster ganske vist også nogen penge, men hvo intet vover intet vinder.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:26 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.