Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Generelt lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #11 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 08:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2009
Lokation: oesten for solen
Indlæg: 1,859
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af moira Se indlæg
Nu er jeg ikke 100-meter mester i lejeloven, men kan udlejer ikke opsige lejemålet hvis han selv ønsker at benytte det ? Hvis det er tilfældet, ville jeg som udlejer opsige lejemålet og flytte ind - måske kun for en kortere periode.

/Moira
Det er ikke helt saa simpelt.
Hele loven kan findes her - https://www.retsinformation.dk/forms...d=132875#KXIII

Man skal vaere obs paa at lejeloven favoriserer lejer i udpraeget grad.

Udsnit 1:
--
§ 83. Andre lejeforhold end de i § 82 nævnte kan udlejeren kun opsige i følgende tilfælde, jf. dog §§ 84 og 88:

a) Når udlejeren ønsker selv at benytte det lejede.

---

Udsnit 2:
§ 84. I opsigelsesretten efter § 83, stk. 1, litra a, gælder følgende begrænsninger:

a) Vedrører lejeforholdet en beboelseslejlighed, er det en betingelse, at udlejeren selv agter at bebo lejligheden. Er denne en ejerlejlighed, som udlejeren ikke tidligere har beboet, er det tillige en betingelse, at lejemålet er indgået før 1. juli 1986.

b) Opsigelsen skal være rimelig ud fra en vurdering af begge parters forhold. Ved afgørelsen skal der bl. a. tages hensyn til, hvor længe udlejeren har ejet ejendommen, og - ved opsigelse af en lejer af en beboelseslejlighed - lejerens muligheder for at finde anden passende bolig.
Besvar med citat
  #12 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 09:21 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

I forlængelse af Svendtveskaegs indlæg skal man også huske, at opsigelsesvarslet - hvis det vurderes, at lejligheden kan opsiges - er på 12 måneder, hvis der er tale om et tidsubegrænset lejemål.

Er der tale om et tidsbegrænset lejemål, så er nuværende retspraksis (så vidt jeg husker), at lejekontrakten er uopsigelig fra begge parters side i perioden.
Besvar med citat
  #13 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 10:56 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 7,195
Standard

Det man også skal overveje i sådan en sag her er om man har tid og lyst til at gå ind i den potentielle konflikt der kan opstå hvis udlejer beslutter sig for at gøre alt hvad der er muligt for få lejer smidt ud.

Personligt ville jeg holde mig fra det med mindre jeg virkelig syntes huslejen var uretfærdig eller at udlejer havde behandlet mig meget dårligt på andre måder. Hvis nu f.eks. udlejer altid er flink og hurtig til at rette op tingene hvis der er et problem osv så skal man huske at det nok ikke bliver ved efter en klage i huslejeankenævnet.

Er man glad og tilfreds med sin bolig skal man altid lige overveje om det er værd at risikere at pille ved.
__________________
I sincerely believe that banking establishments are more dangerous than standing armies, and that the principles of spending money to be paid by posterity, under the name of funding, is but swindling futurity on a large scale. - Thomas Jefferson
Besvar med citat
  #14 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 11:24 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2009
Indlæg: 356
Standard

Jeg vil lige give mit input med, da jeg har været beboerformand i mange år inden vi købte hus.

Det er ganske simpelt, send et brev til huslejenævnet hvor du indgiver en klage, skriv at du mener at huslejen overstiger det lejedes værdi og vedlæg korrespondance, kontrakter og du gerne vil have deres vurdering af lejen. Der er ikke nogen speciel grund til LLO da huslejenævnet gerne går ind og vurderer lejen uden at du kommer med en større redegørelse. evt. kan du sagtens ringe til Huslejenævnet og få lidt vejledning. Vi var medlem af LLO, og jeg synes ikke at de er specielt skarpe.

Meget afhænger af hvornår din ejendom blev bygget og om den er blevet forbedret for så meget at du kommer ind under markedsleje. Hvis du er heldig, så er du under omkostningsbestemt leje, så kan lejen være ganske lav og må ikke overstige en tilsvarende lejlighed i området (pr m2 og samme udstyr)

Det er ikke nemt at bruge den regel med at man som udlejer selv vil benytte en lejlighed - og du kan altid gøre indsigelse gennem huslejenævnet.

Jeg tror du har allerede ødelagt dit forhold til udlejer, så du har vel ikke længere noget at tabe?
Besvar med citat
  #15 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 02:40 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2012
Indlæg: 505
Standard

Der er meget stor forskel på Valby. Nogle områder er en sådan husleje lidt høj, men til at leve med, andre områder ville jeg kalde det bondefangeri.

Fakta er at der er regler omkring husleje i dette land og at udlejer bare kan sælge boligen hvis han er utilfreds.
Besvar med citat
  #16 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 02:50 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 1,076
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af dordje Se indlæg
hej PML90 - her er regnestykket :

Du betaler nu i ren husleje kr 5.800

Det giver årligt 5.800 x 12 = 69.600 svarende til en kvm leje på

69.600 / 56 = kr 1.242 pr kvm.

Du er så blevet tilbudt et afslag på kr 600 hvis du relaterer det udelukkende til huslejen (worst case) så giver det en kvm pris på :

5.200 x 12 = 62.400 / 56 = 1.114 kr pr kvm.

Du skriver at lejligheden kun har fået et lille kosmetisk løft på badeværelset og jeg antager derfor at såvel bad som køkken er af ældre dato?

Du har derfor en klokkeren sag til huslejenævnet - dvs din husleje er væsentligt for høj - umiddelbart burde den ligge i lejet omkring 6-700 kr pr kvm + forbrug dvs max kr 3.260 kr om måneden + forbrug.

Det koster kr 300 at klage til huslejenævnet og du har forsøgt rigeligt med din udlejer så gå du bare direkte til dem.

Lejefastsættelsen i huslejenævnet har intet med markedsleje eller markedsvilkår at gøre og en endog meget sær størrelse her i 2012 men det er nu engang vilkårene og et af de risici der er forbundet med at være udlejer af en lejlighed i den ældre boligmasse.

Bemærk at du kan ikke klage efter at du er fraflyttet og hvis det er i sidste del af din lejeperiode kan din sag stå svagere så gør det nu.
Fuldstændig enig.. kør sagen.
Besvar med citat
  #17 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 03:27 PM
moi moi er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 729
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af abu1983 Se indlæg
Det kan da godt være at du kan få huslejen nedsat, men det er ikke særlig pænt at gøre sådan noget.

En ting er at huslejen måske er for høj, og at udlejer vil blive pålagt at tilbagebetale en del af huslejen. Jeg er også enig i at der er en del som udnytter at der er mangel på boliger.

Du har dog valgt at indgå en frivillig aftale og der er ingen som tvinger dig til at bo der. Er du utilfreds med lejen så find et nyt sted at bo.
Det er heller ikke særlig pænt at anmelde folk for andre lovovertrædelser.

Udlejer har dog valgt at eje fast ejendom i Danmark, og der er ingen som tvinger ham til det. Er han utilfreds med loven, så må han finde et nyt land at bo i.

Der er vel kun 2 muligheder:

1: Huslejen er ikke for høj.
Så bliver din udlejer muligvis sur på dig.

2: Huslejen er for høj.
Så bliver din udlejer højst sandsynlig sur på dig - men du slipper for at betale ULOVLIGT meget i husleje.

Held og lykke med projektet.
Besvar med citat
  #18 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 06:14 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 451
Standard

Der er mange gode argumenter for og imod i tråden, dog er beliggenhed af ringe betydning når det gælder lejens fastsættelse. Ligger den i Kbh. kommune, er det af mindre betydning om kvarteret er attraktivt eller ej, når det drejer sig om omkostningsbestemt leje. Det som tæller er standen af lejligheden: om køkken, bad osv er renoveret.

Med de oplysninger du foreligger vil jeg mene huslejenævnet fastsætter lejen til maks 800/kvm. Du kan således få glæde af lejenedsættelse i den periode hvor udlejer ikke kan opsige dig. Herefter er det så spørgsmålet om du kan finde noget billigere og om du evt. vil lave samme manøvre overfor en ny udlejer som også udbyder for højt.

Citer:
Oprindeligt indsendt af PML90 Se indlæg
Hej

Jeg har fra februar 2012 lejet en lejlighed i Valby. Det er en 2 vær. på 56 m2 ifølge BBR-registret, og bygningen er opført i 1939. Fra starten af syntes jeg, at huslejen var meget høj, men jeg manglede desperat et sted at bo, så derfor valgte jeg at gå igennem med det - trods alt.

Jeg betaler 5.800 i husleje, 700 i a conto varmebidrag og 100 kr. for vaskeri, hvilket så i alt giver 6.600 kr om måneden.

Nu har jeg så haft lidt korrespondance med min udlejer, som mildt sagt er rigtig sur. De vil kun sætte det fulde beløb ned med ca. 600 kr., hvilket jeg ikke mener er nok. Jeg har endda sendt links med henvisninger til huslejenævnet, artikler osv. til min udlejer, men det preller åbenbart bare af på dem.

Der er et nyere køkken i lejligheden, ca. 5 år gammelt. Badeværelset er ikke nyt, men der er foretaget mindre istandsættelse, så det tager sig lidt pænere ud. Der er termoruder i hele lejligheden. Ellers er der ikke noget, der er nyt eller forbedret. Ja bevares her er da pænt, men der blev ikke engang malet før jeg flyttede ind.

Det korte af det lange er. Burde jeg fortsætte min vej til huslejenævnet, og hvor meget ville jeg umiddelbart kunne få ud af det? Jeg har ikke fuldstændig styr på alt det der med omkostningsbestemt leje og det lejedes værdi osv. osv.
Besvar med citat
  #19 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 07:07 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: May 2012
Indlæg: 2
Standard Masser af gode svar

Interessant at se så mange gode og forskellige svar. Til dem, der snakker om, hvilket område i Valby lejligheden ligger i osv., så spiller beliggenhed ifølge huslejenævnet ingen rolle. Det er lige meget, om jeg bor i en lejlighed på Kongens Nytorv eller i præcis samme lejlighed i en lille flække, der gælder de samme regler for, hvad udlejer må tillade sig at tage i leje.

Jeg kan så fortælle jer, at jeg har valgt at indberette en klage. Som der også var en, der skrev, så er jeg jo allerede blevet lidt uvenner med min udlejer, så der er ikke noget at tabe.

Lige meget om jeg vinder eller taber på det, så er der i det mindste kommet en retfærdig vurdering af, hvad huslejeniveauet for denne lejlighed bør være.
Besvar med citat
  #20 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 07:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2009
Indlæg: 5,136
Standard

Hvis det er mit indlæg, du tænker på, så er jeg udmærket klar over, at beliggenhed ikke spiller nogen særlig rolle for huslejenævnet. Jeg skrev kun om beliggenhed i forhold til, hvilke alternativer, der eventuelt kunne være - særligt alment - i forhold til, hvad flere andre talte om i relation til prisniveau.

Citer:
Oprindeligt indsendt af PML90 Se indlæg
Interessant at se så mange gode og forskellige svar. Til dem, der snakker om, hvilket område i Valby lejligheden ligger i osv., så spiller beliggenhed ifølge huslejenævnet ingen rolle. Det er lige meget, om jeg bor i en lejlighed på Kongens Nytorv eller i præcis samme lejlighed i en lille flække, der gælder de samme regler for, hvad udlejer må tillade sig at tage i leje.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Skal vi klage over huslejen? Reten Økonomi lejeboliger 16 9th May 2012 02:22 PM
Ejendomsværdiskat - skal vi klage?! repro Generelt 12 14th March 2010 09:07 AM
Klage over ejendomsvurdering? Pelit Generelt 5 5th March 2010 11:06 AM
Hjælp til klage til huslejenævnet Krabat Generelt 16 3rd July 2009 08:19 AM
Moralsk dilemma - skal jeg hive udlejer i Huslejenævnet? CK83 Generelt 97 2nd June 2009 03:57 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:29 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.