Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Lejeboligdebatten > Generelt lejeboliger
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 21st May 2012, 07:56 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2009
Indlæg: 356
Standard

Fin beslutning, som udlejer er det faktisk næsten uden konsekvenser at ikke følge lejeloven og sætte prisen for højt. Der er ingen bøde, så det man højst risikerer er kun at få det som man er berettiget til.

Det er rigtig at der gælder de samme regler for alle omkring hvad man må tage i leje. Det er dog en meget kompliceret sag og selv LLO og advokater der ikke er specialiseret i lejeloven kommer tit på dybt vand.

Nu har jeg ikke de nye tal, men som jeg husker det, så hvis en lejlighed er forbedret (ikke vedligeholdt) for mere end 1600 kr per/m2 (beløbet er sikkert et andet nu), så kommer du under markedslejeloven. Også hvis der er tale om en relativ ny ejendom, så er det også markedsleje. Dvs. lejen afhænger af hvad huslejenævnet ser som markedsleje i området hvilket traditionelt ligger ganske højt.

Er der tale om et ældre hus der ikke er forbedret for 1600/m2 (se ovenfor), så kan du komme ind under omkostningsbestemt husleje. Dvs. udlejer kan uddele ejendommens udgifter på alle lejerne, inklusiv 7% i afkast af ejendomsværdien for år X(sorry har glemt året). Dermed kan det blive ret billigt.

Er der erhverv i ejendommen, så kan fordelingen af de faktiske udgifter løbe skævt. Dvs. i vores ejendom, der fyldte beboere 75% af ejendommens m2, men erhverv betalte 54% af alle udgifter. Dette ændrede sig hvert år med 1% point indtil vi engang i fremtiden nåede op på 75%.

Og så er der jokeren. Den hårde lejer, tager ind til huslejenævnet og gennemgår sager i ens område der omfatter det lejedes værdi. Der findes en ganske surealistisk regel, om at når man er under omkostningsbestemt leje så kan huslejen ikke overstige det lejedes værdi. Dvs. udlejer kan ikke engang få sine faktiske omkostninger ind i leje. Hvis man kan finde en afgørelse fra nævnet i ens område, der f.eks. siger: at lejeprisen pr. m2 for en tilsvarende lejlighed er 500 kr/m2. Så kan man gøre krav på at få samme leje.
Dog er der tillæg for forbedringer såsom fjernvarme osv (hvis den sammenlige bolig ikke har fjernvarme, termovinduer mm). Især er det brugbart hvis du finder ud af at en anden i opgangen betaler en lavere pris pr. m2 end du gør. Så kan du forlange at betale det samme.

Er der signifikante fejl og mangler inde lejeligheden, så kan huslejenævnet gå ind og sætte lejen ned - det tager det lang tid at få den igennem.

Det er en jungle og selv eksperter og relativt erfarne udlejere tager tit fejl. I min optik er der en fuldstænding surrealistisk lovgivning - derfor skal man kun udleje ejendom hvis man virkelig ved hvad man laver.
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 22nd May 2012, 01:40 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2009
Lokation: oesten for solen
Indlæg: 1,859
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af moi Se indlæg
Det er heller ikke særlig pænt at anmelde folk for andre lovovertrædelser..
med mindre du selv er den der lider under lovbruddet.
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 24th September 2012, 05:46 PM
Member
 
Registreringsdato: Feb 2011
Indlæg: 55
Standard

Er der nyt i denne sag?
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Skal vi klage over huslejen? Reten Økonomi lejeboliger 16 9th May 2012 02:22 PM
Ejendomsværdiskat - skal vi klage?! repro Generelt 12 14th March 2010 09:07 AM
Klage over ejendomsvurdering? Pelit Generelt 5 5th March 2010 11:06 AM
Hjælp til klage til huslejenævnet Krabat Generelt 16 3rd July 2009 08:19 AM
Moralsk dilemma - skal jeg hive udlejer i Huslejenævnet? CK83 Generelt 97 2nd June 2009 03:57 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:04 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.