Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th January 2008, 07:01 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard Hvor lav moral kan en ejendomsmægler have?

Hej Alle,

lige en kort historie.

Vi havde besluttet os for at lade en håndværker kigge på et hus, som vi måske ville byde på.

Det så rimeligt OK ud, da vi var der selv den første gang, men selv jeg kunne se, at det i alt fald ikke som annonceret var vel vedligeholdt. Vinduesbeslag, vinduer etc. lignede det, som det min mor derhjemme fik udskiftet til lige efter oliekrisen i 1975. Og så var der lige en bemærkning i tilstandsrapporten omkring et nedslidt undertag...

Nå men så kørte vi jo derud med ejendomsmægler og min håndværker. Det tog en stige og mindre end 5 minutter at konstatere, at undertaget ikke blot var gået til af ælde, men fordi det havde fået lys, da overtaget havde sat sig. En mellemstor due ville nemt have kunnet klemme sig igennem tagstenene mange steder. Ingen tvivl fra hverken vores håndværker eller dagens ejensdomsmægler: der skulle helt nyt tag på eller det skulle lægges helt om. Begge dele her og nu.

Det sjove var i øvrigt, at skaden var ekstremt synlig fra et sted, hvor den bygningssagkyndige med sikkerhed havde været og udpege nogle mindre ting.

Ejendomsmægleren - som i øvrigt virkede hæderlig - konstaterede, at han ikke kendte til skaden, men at det i alt fald nu måtte være udelukket, at lade ejerskifteforsikringen "tage den" - uanset den for optimistiske tilstandsrapport.

Nu kommer så det interessante. Huset er stadig til salg. Jeg sneg mig faktisk ind til et efterfølghende "åbent hus" et par måneder senere. Igen med en flink mægler, der af sig selv ikke sagde en lyd om den nu kendte skade. Men da jeg nævnte skaden, så kendte han den da godt alligevel. Tilstandsrapporten var i øvrige den originale. Da jeg så spurgte ham, om det ikke var uhæderligt med den der helt sikkert alvorligt fejlbehæftede tilstandsrapport, så sagde han, at det udelukkende var en sag imellem sælger og den bygningssagkyndige. Dette var en ejendomsmægler helt uvedkommende.

Nu er der gået endnu mere tid, og den oprindelige tilstandsrapport er udløbet (huset er i øvrigt helt uændret). Huset sælges stadig som vel vedligeholdt - og man får nu bare en kopi af den gamle tilstandsrapport. Forespurgt oplyser ejendomsmægleren, at en ny tilstandsrapport selvfølgeligt bliver laver i forbindelse med et salg eller i alt fald et lovende bud. Men gad vide, om der bliver nævnt noget med et tag overfor en evt. seriøs køber?

Spørgsmål:

Lad os antage, at sælger og ejendomsmægler laver en "mestergris" på ejerskifteforsikringen (den bygningssagkyndige skal næppe have sit navn svinet til) - d.v.s. spiller uvidende og lader ejerskifteforsikringen "æde" den "uforudsete" skade på taget efter et evt. kommende vellykket salg (vi forudsætter en ny rapport fra den samme blinde bygningssagkyndige - og tavs sælger / ejendosmmægler). Hvem skal hvor længe ind og ruske?

Forsikringssvindel straffes vist meget hårdt.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
ejendomsmægler beklagelser....... praxis Generelt 2 8th October 2007 08:32 AM
Ejendomsmægler logik moniulven Generelt 16 27th September 2007 07:49 AM
Hvad laver en ejendomsmægler? monrad Generelt 0 1st August 2007 10:03 AM
Prisfald og prisstigninger pr ejendomsmægler sunegn Ønskelisten 1 12th April 2007 10:27 AM
Diverse statistik? Ejendomsmægler score-card chlor Generelt 1 31st March 2007 11:24 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:15 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.