Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 8th November 2010, 11:50 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2008
Indlæg: 968
Standard Ejendomsmæglerens klassiske tricks

Ejendomsmæglernes klassiske tricks

Faldt over følgende gode artikel i Børsen.
Vi ved det jo alle godt - men mon ikke der stadig er nogle der lader sig narre?
Her er i alle tilfælde en oversigt til almindelig skræk og advarsel.

Den dygtige ejendomsmægler mestrer salgets finesser. Han smigrer, manipulerer og bruger frygten som redskab til at sælge dig en bolig. Penge & Privatøkonomi giver her et indblik i spillets regler og så du er bedre klædt på til fremtidige boligkøb.


1. Laver en manipulerende annonce

Allerede i salgsannoncen begynder mange mæglere deres kreative bearbejdning af din købelyst. Ordvalget er en sand opvisning i eufemistiske omskrivninger.

Det gamle, slidte køkken bliver i annoncen til et "rustikt" køkken, mens det triste badeværelse med håbløst umoderne klinker er "velfungerende". Herunder er et par af de andre udtryk, du risikerer at støde på.

Flot renoveret = risiko for, at huset er et sminket lig.
Stuen er rummelig = lille eller svær at indrette.
Nem have uden pasningskrav = haven er sandsynligvis lille og livløs.
Gedigent og funktionelt hus = gammelt og grimt.


2. Lægger taktik for fremvisningen

Har I på forhånd fortalt mægleren, at I lægger meget vægt på et stort køkken-alrum, slutter den skrappe mægler en fremvisning i husets flotte køkken-alrum.

Dermed er omgivelserne så indbydende som muligt, når I efter rundvisningen står og snakker lidt med mægleren – og I forlader huset med et godt sidste indtryk.

Tilsvarende på en dejlig dag i juli. Her slutter fremvisningen på den fantastiske, solbeskinnede terrasse med udsigt til havens gamle frugttræer – og ikke i den dunkle vaskekælder.

Kan mægleren mærke, at I er glade for huset, finder han måske et påskud for at lade jer være alene et par minutter, så I kan udtrykke og dele jeres begejstring.

Efter fremvisningen spørger han, om I kan lide huset – og nu er I ikke længere tvunget til blot at trække på skuldrene og kigge spørgende på hinanden.


3. Udnytter jeres frygt

Det er ofte nemmere at sælge på frygt end på glæde, og ejendomsmægleren udnytter din frygt for at gå glip af en bolig.

Måske fortæller han direkte, at der er andre, der er meget interesserede i boligen – men en del købere vil dog straks afskrive den type påstande som billig salgsgas. Derfor går den udspekulerede mægler anderledes til værks i sin retorik, når han sælger på frygt.

Fornemmer mægleren eksempelvis, at I trods jeres tøven er begejstrede for huset, siger han måske følgende:

"Hvordan ville I have det, hvis huset i næste uge blev solgt til en anden køber. Ville det ærgre jer, eller ville I være ligeglade? Det er altid et godt spørgsmål at stille sig selv. En god test."

Dermed lader han indirekte forstå, at der er rift om huset. Venter du for længe med at beslutte dig, er der en betragtelig risiko for, at det er for sent.


4. Sælger især til kvinden

Er kvinden i parforholdet ikke tændt på boligen, er der intet at gøre. Så bliver boligen ikke solgt, fastslår den erfarne ejendomsmægler Rolf Høegh, medejer af mæglerkæden Place2live.

"Hvis manden er ligeglad, og konen er vild med boligen, har ejendomsmægleren en chance for at sælge. Gælder det modsatte – så glem det."

Generelt har kvinden det afgørende ord i beslutninger om familiens hjem, og derfor vil mange mæglere tildele kvinden lidt ekstra opmærksomhed og fremhæve de kvaliteter ved boligen, som hun kan tænkes at tænde på. Samtidig er det nemmest at aflæse interessen for en bolig hos kvinden:

"Kvindelige købere er som en åben bog i forhold til mænd. Deres kropsprog og øjne afslører, hvis de er begejstrede for en bolig, mens mænd i højere grad prøver at fastholde et neutralt pokerfjæs," siger Rolf Høegh.


5. Forfører dig med smiger

Alle mennesker er modtagelige for ros, og den dygtige mægler løfter kunderne derop, hvor de selv føler, at de hører hjemme.

”Jeg kunne forestille mig, at netop personer med jeres smag ville synes godt om det her,” siger mægleren, når han fremviser en flot og elegant detalje ved boligen.

Eller måske: ”Jeg kan godt forstå, at I netop har fattet interesse for det her hus. Det er nok det mest stilede, vi har til salg i øjeblikket, og det appeller netop til et særligt klientel af købere.”

Underforstået – I har rigtig god smag. Forbløffende ofte deler mægleren netop din smag og bakker dig op i den, og han griber andre chancer, der byder sig til.

Har I børn med, siger mægleren måske, at han sjældent på en fremvisning har set børn, der opførte sig så roligt og høfligt. Det rører enhver forælders – og især mors – hjerte.


6. Opbygger fortrolighed og tillid

Den gode mægler husker naturligvis jeres navne – og ikke mindst jeres børns navne.

”De her værelser er perfekte til Mathias og Cecilie,” siger han.

Ikke noget med blot at omtale dem som børnene.

”Når jeg hilser på potentielle køberes børn og hører deres navne, glemmer jeg dem simpelt hen aldrig igen,” som ejendomsmægleren Rolf Høegh fra kæden Place2live formulerer det.

Mægleren forsøger at afkode dig og dine værdier og finde de interesseflader, han deler med dig. Ubevidst kan vi lide folk, vi ligner og er enige med.

Måske starter mægleren under en fremvisning også med at fremhæve en eller flere ulemper ved boligen. Det udstråler ærlighed og indgyder tillid, og dermed tillægger du automatisk mæglerens udsagn større værdi og troværdighed, når han bagefter fortæller om alle de fantastiske kvaliteter ved boligen.


7. Fortæller gerne en lille løgn

En harmløs løgn i salgets tjeneste giver ikke den salgssultne mægler søvnløse nætter. Løgnen kan tjene flere formål. Her er et par eksempler:

Du er med din kone ude til fremvisning på et hus, og her påpeger I flere ulemper ved huset over for mægleren. Han svarer, at ”det er faktisk rigtig sjovt, at I netop nævner de ting, for det var også præcis, hvad jeg lagde mærke til som det første.”

Underforstået – dels er I skarpsindige, dels ER der taget højde for de ting i prissætningen af huset, så I skal ikke forvente nedslag i prisen på den konto.

Måske kan mægleren fornemme, at især din kone er helt vild med huset. Når lejligheden byder sig, fortæller mægleren en opdigtet, finurlig anekdote om en af hans tidligere kunder, der var blevet enig med sin kone om et bestemt hus men afgav et så lavt bud, at en anden køber overhalede dem indenom.

Konen blev så rasende over mandens nærighed, at hun ville skilles. Underforstået – vent ikke for længe med at slå til, og kom med et fornuftigt bud. Samtidig spiller mægleren her på mandens ubevidste frygt for at skuffe sin kone.


8. Oppisker en stemning om boligen

De færreste vil købe en bolig, som ingen andre i verden finder interessant. Så må der jo være et eller andet galt med boligen, tænker folk uvilkårligt. For mennesker er mere tiltrukket af ting, som andre også begærer, og det ved ejendomsmægleren udmærket.

Derfor spiller han aktivt køberne ud mod hinanden. Som omtalt andetsteds lader mægleren mere eller mindre direkte forstå, at der er andre interesserede købere, men også andre metoder tages i brug.

Et eksempel: Er der flere købere, der vil se en bolig, planlægger mægleren en fælles fremvisning. Det øger potentielle køberes opfattelse af, at boligen er attraktiv og ombejlet.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 8th November 2010, 06:19 PM
Member
 
Registreringsdato: May 2009
Indlæg: 65
Standard

Og den seneste nye.

Bolig der for et halvt år siden ikke kunne sælges til 1,8 mill, er nu sat til salg for 2,075 mill.
Hvordan undgår vi så boligas skarpe øjne.....vi lader bare være med at skrive hvilket nr på vejen huset har
Villa*-*Bjerregårdsvej,*8870*Langå

Hvor dumme tror de vi er?......
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 8th November 2010, 06:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 358
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Willy Sleepvalley Se indlæg
Og den seneste nye. (...)
Off topic: Willy Sleepwalley, det tog mig lige et par sekunder at regne dit nick ud. Godt fundet på!
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 8th November 2010, 07:07 PM
Banned
 
Registreringsdato: Oct 2010
Indlæg: 2,203
Standard

En mægler er jo i bund og grund bare en sælger så jeg kan ikke se noget galt i diverse "tricks" sålænge der ikke ligefrem er tale om grov vildledning og bevidst fejlagtig eller mangelfuld oplysning. Da jeg selv via Robinhus solgte min seneste bolig havde jeg da også selv nogle af tricksene med og det tror jeg de fleste andre også ville gøre.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 8th November 2010, 07:48 PM
Member
 
Registreringsdato: May 2009
Indlæg: 65
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af simons Se indlæg
Off topic: Willy Sleepwalley, det tog mig lige et par sekunder at regne dit nick ud. Godt fundet på!
Tak. Ikke at jeg nødvendigvis er specielt imponeret af "festtaleren".
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 9th November 2010, 02:42 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2009
Lokation: oesten for solen
Indlæg: 1,859
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af HenrikSjælland Se indlæg
En mægler er jo i bund og grund bare en sælger så jeg kan ikke se noget galt i diverse "tricks" sålænge der ikke ligefrem er tale om grov vildledning og bevidst fejlagtig eller mangelfuld oplysning. Da jeg selv via Robinhus solgte min seneste bolig havde jeg da også selv nogle af tricksene med og det tror jeg de fleste andre også ville gøre.
Helt enig i at det er ganske forventeligt.
Men man skal huske paa at ejendomsmaeglere (ligesom bankansatte) opfattes som vaerende delvist neutrale - og derfor paalaegges en vis autoritet.
Mange er klar over dette - men endnu flere lader sig forfoere af salgsteknikkerne.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 9th November 2010, 07:16 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 3,366
Standard

Tjah, mæglere er sælgere, hvilket vel er fair nok, og naturligvis bør de behandles som sådan. Nogle af de små tricks i denne liste befinder sig absolut i den gråzone mellem løgn og sandhed, hvor dygtige sælgere også ofte befinder sig. Andre, som f.eks. at huske navnene på folk og deres afkom, er blot (strategisk) venlighed, og noget vi formodentlig alle benytter af og til.

Artiklen omhandler i øvrigt kun anden del af mæglerens totrinsraket, og man kunne sikkert skrive en tilsvarende artikel om det første trin: Hvilke midler og tricks bruger mægleren til at sælge sig selv til en kommende boligsælger? (Oplagt nummer et på listen: en lidt for optimistisk salgspris)
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 9th November 2010, 03:49 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2009
Indlæg: 546
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af svendtveskaeg Se indlæg
Helt enig i at det er ganske forventeligt.
Men man skal huske paa at ejendomsmaeglere (ligesom bankansatte) opfattes som vaerende delvist neutrale - og derfor paalaegges en vis autoritet.
Mange er klar over dette - men endnu flere lader sig forfoere af salgsteknikkerne.
Det er noget jeg aldrig helt har forstået. Hvem er det der render rundt og tror, at den person, som modparten betaler for at sælge sin bolig skulle være neutral? Mægler dækker jo ikke over det faktum, at han tjener mange penge på netop at sælge boligen.

Nu er folk på dette forum som regel rimelig kyniske, så jeg har virkelig svært ved at se, hvorfor man advokere for, at man skal passe på folk, som ikke kan regne ud, at en mand der er ansat til at sælge en bolig rent faktisk vil gå langt for at sælge den.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 9th November 2010, 07:15 PM
Member
 
Registreringsdato: May 2009
Indlæg: 65
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af STeRyou Se indlæg
Det er noget jeg aldrig helt har forstået. Hvem er det der render rundt og tror, at den person, som modparten betaler for at sælge sin bolig skulle være neutral? Mægler dækker jo ikke over det faktum, at han tjener mange penge på netop at sælge boligen.

Nu er folk på dette forum som regel rimelig kyniske, så jeg har virkelig svært ved at se, hvorfor man advokere for, at man skal passe på folk, som ikke kan regne ud, at en mand der er ansat til at sælge en bolig rent faktisk vil gå langt for at sælge den.
Måske er det titlen der er forkert, "Mægler" hmm det lyder lidt neutralt.
Som andre har nævnt ville sælger være en mere korrekt betegnelse.

Ligeledes burde en kredit "forening" måske snarre hedde en Kreditforretning.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Den klassiske. Hvad er det værd? Hvad siger Charlotte og I andre? micio Generelt 20 31st October 2009 06:51 PM
Klassiske møbler cirb Off-topic 4 9th March 2009 02:30 PM
Ejendomsmæglerens situation deepioa Generelt 32 14th June 2008 08:40 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:51 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.