Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 09:24 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 251
Standard

Ja, vi kan snart hente den japanske boligpriskurve frem igen.

Boligpriserne kommer til at falde også i år og næste år og næste igen....
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 09:42 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,112
Standard

-Og så er der denne form for optimisme:
Ejerboliger er billigere i lavsæson

"Marts skyder foråret og højsæsonen på boligmarkedet i gang"


Citer:
Oprindeligt indsendt af BamsesFar Se indlæg
Der er to slags optimisme:

1) Tror du at prisfaldet på din ejerlejlighed er aftagende / stagnerende/ stoppet?

2) Tror du, at du snart vil få en bedre "byttepris" for din lejlighed, når/hvis du ønsker at flytte til noget større (når du får børn / når familien vokser ud af reden).

Hvis svaret er "nej" på den sidste, så kan vi blot konstatere, at der kortvarigt sidder en masse optimister fastklistret på en "helle". De har ganske enkelt ikke på sigt mulighed for at leve det liv, som de vil. Og det vil påvirke hele prisstrukturen i ringe omkring Kbh., når Københavnerne først kommer ud af byen med relativt tomme lommer.

/BF
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 10:36 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
Sort Kaffe:

Der er det interessante at de sidste 100 år er fødevarepriserne reelt faldet - på trods af en stigende befolkning.
Jeg formoder at industrivarer også er det - selv korrigeret for Kinesereffekten.
Vi har undgået krigsødelæggelser af betydning de sidste 60 år - kommunismens ødelæggelser i Østeuropa er ved at være rettet op.
Reelt er rustningsomkostninger de sidste 15 år dalet (I Danmark er forsvarsbudgettet ikke dalet; men den skjulte omkostning i underudnyttelse af arbejdskraften blandt værnepligtige er væk).
I vesten er der reelt ved at være tale om en dalende befolkning.

Vis der skal være en fortsat vækst - og øget velstand - så er der kun fast ejendom og sundheds/plejesektor tilbage.

Jeg tror også på deflation på sigt.
Thomas: 100 % enig. Inflation / Stagflation kommer kun hvis politikkerne fremtvinger det med vilje, for eksempel for at redde røven på vennerne i toppen af finanssektoren. Men prisen for "bistandshjælpen" til topdirektørernes million bonusser vil i så fald blive betalt af alle almindelige lønmodtagere, der vil se deres pensionsopsparinger udhulet indtil det værdiløse. Så dumdristig tror jeg ikke mange politikkere er. Og de skal jo så også have overtalt direktionen i ECB til at være med på spøgen. Det bliver forhåbentligt ikke helt let.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 02:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

SortKaffe:

Inflationen er sket. Pengene er smidt på markedet. Danmark har i årevis være "klassensduks" i Europa. På mange områder halter vi efter på inflationsområdet. Dette VIL resultere i en højere målt inflation.

Selv ECB - hvis hovedopgave var at holde inflationen under 2% - har ændret kurs. Den ENESTE måde samfundet (verden, Europa, Danmark) kommer videre er ved kraftig MÅLT inflation. Normalt er prisen på guld - guldstandarden- på inflation. Var dette tilfældet ville den målte inflationen være over 10%. Hvorfor der reelt er og kommer meget højere inflation.

Med hensyn til de generelle borgere, vil betydningen være lille. De rigeste mister "værdi" af deres formue - de fattigste får reduceret "værdien" af deres gæld. Pensionsformuerne er alligevel fantasillioner.
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 03:40 PM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard

Boble har så vidt jeg kan se ret i at inflationen er sket:
De enorme formuer, der er "parkeret" i pensionskasserne, hvor de dels ikke giver noget afkast - andet end kursgevinster, fordi stadig flere "penge" byder stadig færre papirer op - dels ikke kan afhændes/omveksles til goder og tjenester.

Det fornuftigste er at bombe disse luftkasteller på parkeringspladsen.

reelt er der tale om deflation, hvis man måler den mængde goder og varer man kan anskaffe sig ved en given arbejdsindsats.
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 03:59 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Boble: Stort set uenig i alt hvad Du skriver.

1) ECB har som sådan ikke ændret kurs. Inflationen er steget, skæringsrenten er steget. Om den så er steget nok kan diskuteres. Jeg synes signalerne fra ECB er rimeligt entydige i og med man ikke har lavet panikagtige sænkninger a la FED. Udtalelser såsom at der kun er en nål i kompasset, som blev fremført ved sidste rentemøde er vel også ganske sigende. At ECB så tolererer en noget højere inflation lige nu er vel blot et vink med en vognstang om at den interntionale kreditkrise er alvorlig.

2) Inflation er stort set ikke til gavn for nogen. Jo, umiddelbart måske for "ejere" af aktiver der er købt alt for dyrt for lånte penge. Men det vil være skidt for samfundsøkonomien at lade alle andre betale for deres idioti. Så hellere lade de uheldige spekulanter gå på røven og få aktiverne nedskrevet til et realistik niveau. Den anden model har vi prøvet, den endte grueligt galt ! (det var noget med afgrundens rand sagde den daværende regering )

3) Selv nuværende boligejere vil have glæde af en korrektion af ejndomspriserne. Tænk f.eks. på at Du har en bolig til en værdi af 4 mill, og din drømmebolig koster 6 mill. Altså 2 mill ekstra at forente (og afdrage ?). Halveres boligpriserne, er forskellen mellem din nuværende "hytte" og "drømmeslottet" kun en mill. og er dermed mere til at komme i nærheden af. At en boligdeflation sikkert også på sigt vil medfører en lavere rente gør det jo bare endnu bedre !

4) De mange penge der er pumpet ud er jo en sanhed med modifikationer. Den helt store vækst i pengemængderne er sket via obligationsudstedelser. Disse obligationer medtges i opgørelserne over pengemængderne til deres de fakto kurs. Falder kurserne, f. eks. grundet tab, stigende renter eller andet, ja så reduceres pengmængden faktisk.

5) Det er kun korrekt at de rigeste mister "værdi" af deres formue, hvis Du forudsætter at de har formuen gemt i madrassen eller på kontantkonti i banken. Og det er det nu nok de færreste der har. Nej, taberne på en høj inflation er først og fremmest almindelige lønmodtagere (fordi lønningerne næsten aldrig stiger i samme takt som priserne) og folk uden store gældsforpligtigelser. Og det er vel typisk mellemklassen og de dårligst stillede der hører hjemme i de grupper.
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 04:33 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

SortKaffe:

1) Du kan kalde det hvad du vil - inflationen får også lov til at stige fremover. Så kan vi kalde ny skæringsrente eller kursændring.

2)Inflation er til gavn for mange der ellers ville opleve helt enorme værdi tab. Inflation er en følge at den vækst der har været - direkte og indirekte. Det er ALDRIG andre end borgene der betaler for politikernes idioti - de har selv valgt dem. Den med en nedskrivning er ikke mulig - isoleret - men jo total nedsmeltning er også en mulighed, dog forsat usandsynlig. Det vil dog have langt mere og værre konsekvenser for borgerne end inflation. Hvorfor man vælger inflationen.

3)Inflation vil være bedre for "fattige" unge boligejere - de får nedskrevet værdien af deres gæld. Gamle "rige" boligejere taber fiktiv friværdi. Priserne vil de næste år ikke nødvendigvis stige med inflationen - der vil være en nominel stigning, men et reelt fald iforhold til inflationen (grundet rentestigning). Ejerboligerne bliver billigere for alle - kun lejere oplever deres leje stiger med inflationen - men det gør deres indkomst også -så status quo for dem. Taberne bliver chancerytterne der ikke valgte fastfor.lån i tide.

4)Pengene til forbrug ER smidt ud - vores luksus vaner er rigtig dyre. Lønstigningerne er igang. Det samme er skattelettelser og øget offentligt forbrug.

5)Udover at "spekulater" og "chanceryttere" taber på inflationen - er der kun pengetankene tilbage og de trænger til en slankekur. Ingen almindelige borgere taber på inflationen. Hvis du mener mellemklassen ikke har store gældsforpligtelser - så tror jeg du bør tjekke efter igen. De dårligst stillede vil kun have glæde af inflationen (den målte) så stiger deres sociale ydelser - det gør de ikke nu hvor kun madvare er steget med over 15%.
Besvar med citat
  #28 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 05:23 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Boble: Selvfølgelig kan boligpriserne falde. De gjorde de f.eks. i perioden fra 1986 til 1993, med ca. 35 til 40 % endda ! Det var også i den periode hvor man fik stoppt en galloperende inflation og begyndt at få styr på betalingsbalancen; kort sagt fik Danmark væk fra afgrundens rand !

Og det kan da godt være at der er nogle forgældede mellemklassedanskere der har fået fyret for mange (lånte) penge af på luksubiler og rejser til eksotiske steder. Dem om det. De kan spænde livremmen ind og sænke deres forbrug. Det vil også være med til at sænke prisstigningerne, til glæde for de der ikke sidder med store lån der skal forrentes !

Men som jeg har skrevet i tidligere indlæg, så er det ikke den danske nationalbank eller den danske regering der styrer pengepolitikken her i landet. Det er ECB, og de har en ganske naturlig, velbegrundet aversion mod inflation. Det er bl.a. derfor EU ikke er i samme katastofale situation som USA. For derovre får de virkeligt smæk i øjeblikket, både høj inflation, faldende dollarkurs og et boligmarked i frit fald. Og lad være med at tro at "den almindelig amerikaner" ikke får lov til at få sin part af de læsterlige tæsk den uansvarlige boliginflationspolitik derovre vil medfører
Besvar med citat
  #29 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 05:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

I øvrigt er der ikke ret mange der vil komme til at opleve særligt store, reelle tab. For de flestes vedkommende vil den rare "friværdi" bare fosvinde lige derhen hvor den kom fra, nemlig den blå luft !
Besvar med citat
  #30 (permalink)  
Gammel 12th March 2008, 06:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

SortKaffe:

Først var prisfalde på 35-40% INKLUSIV inflation du kan sagtens have høj inflation med stigende nominelle boligpriser, der i forhold til inflationen over 10 år falder 35-40%.

For det andet uden at skulle forsvare nogens overforbrug - har mellemklassen også skabt væksten.

Sidst er boligejerne i USA ikke i knibe pga. inflationen - men på grund af STORE pludselige VÆRDINEDSKRIVNINGER. Som tidl. skrevet: "Inflation er til gavn for mange der ellers ville opleve helt enorme værdi tab. Inflation er en følge at den vækst der har været - direkte og indirekte. Det er ALDRIG andre end borgene der betaler for politikernes idioti - de har selv valgt dem. Den med en nedskrivning er ikke mulig - isoleret - men jo total nedsmeltning er også en mulighed, dog forsat usandsynlig. Det vil dog have langt mere og værre konsekvenser for borgerne end inflation. Hvorfor man vælger inflationen."
Så jo, mange andre end boligejere kommer til at lide under en pludselig værdinedskrivning.

Inflationen ER sket - billige vare, varer ikke evig - så nu stiger inflationen. men som tidl, skrevet - til glæde for de mange:"Udover at "spekulater" og "chanceryttere" taber på inflationen - er der kun pengetankene tilbage og de trænger til en slankekur. Ingen almindelige borgere taber på inflationen. Hvis du mener mellemklassen ikke har store gældsforpligtelser - så tror jeg du bør tjekke efter igen. De dårligst stillede vil kun have glæde af inflationen (den målte) så stiger deres sociale ydelser - det gør de ikke nu hvor kun madvare er steget med over 15%."
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Stor Kbhv lukket for 2. gangskøbere ? Konsulenten Generelt 12 4th February 2008 06:03 PM
Kun få ender på tvangsauktion Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 0 6th November 2007 11:50 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:51 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.