Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 17th April 2007, 09:36 PM
Banned
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 136
Standard Når muslimerne kommer ind på boligmarkedet

Dansk ejendomsmæglerforening har barslet med en plan mod den lave omsætning på boliger: vi trækker de købekraftige muslimske (?) familier ind på markedet. Dem er der 50.000 af.

Det vil være interessant, idet muslimerne har en helt anden kultur for ejendomshandel. De vil slet ikke handle med vores realkreditinstitutter. Ifølge deres hellige bog må man nemlig ikke betale renter. Derfor klarer de den ved at omregne et lån til et antal faste betalinger over en årrække, hvilket så giver samme resultat faktisk, men ...

Men der er en sikker ting, og det er at DE vil i hvert fald ikke tage rente/afdragsfri evighedslån, for det kan jo ikke lade sig gøre efter deres opskrift.

Så når denne gruppe af købere skal ind på markedet, så bliver det til priser som ligger efter de gammeldags lån og ikke de nye "billige" lån.

Så mon ikke dette vil presse priserne ned ?

Er der forøvrigt nogen i dette forum som ville være ked af at have en muslimsk familie til nabo ?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 18th April 2007, 07:02 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,385
Standard

Gad vide hvad alle de lejeboliger, der så bliver til overs, skal bruges til?

50000 nye indvandrere eller hvad?, nok ikke særlig bæredygtig politik!.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 18th April 2007, 05:07 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 852
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af goofp Se indlæg

Er der forøvrigt nogen i dette forum som ville være ked af at have en muslimsk familie til nabo ?
Folk der gerne vil sælge for at købe nyt, vil ikke gå så meget ned i pris, med mindre den bolig de gerne vil købe også falder ca. det tilsvarende i pris. Derfor tror jeg vi skal ned til et leje hvor førstegangskøber igen har råd til at være med og hvornår det sker afhænger af sælgernes stædighed og renten. For når køberne ikke har råd, så skal enten rente og/eller boligpriserne falde indtil førstegangskøberne igen har råd. Derudover er der lige det psykologiske aspekt, som man ikke rigtigt kan regne

Sidst redigeret af Togryder : 20th December 2008 kl. 09:39 PM.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 18th April 2007, 05:59 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 251
Smile

Citer:
Oprindeligt indsendt af Togryder Se indlæg
Næh slet ikke, men det er nok fordi jeg selv er en

Nu er jeg en af den slages næsten "god nok muslim" fordi jeg har høj uddannelse og vellønnet job, men det er ikke ens betydende med at jeg er en "dum nok muslim" og købe mens markedet er på vej ned. Jeg og konen, som også er højt uddannet, havde nemlig ikke mulighed for at købe ejendom, mens markedet var på vej op, pga. af vi ikke må betale renter (eller tage imod renter for den sags skyld). Derfor er vi nødsaget til at betale vores ejendom kontant. Heldigvis havde vi begge en fin opsparing, som jeg efterfølgende har investeret i aktier. Selvom vi idag har råd til at købe hus langt væk fra Kbh. eller en 2-3 V'ere i Kbh., så er det ikke ens betydende med at vi gøre det. Mange i vores omgangskreds er i samme situation som os, og selvom de idag rent faktisk har mulighed for at finansere ejendomskøb islamsik via udlandske banker, så holder de sig langt fra boligmarkedet og ser tiden an.
Så dem der har tænkt, at man jo bare kan sælge lortet til muslimerne, hvis ikke-muslimerne ikke vil købe, har nok forregnet sig
Dermed er det ikke sagt at vi ikke får skylden for en evt. boligkrak, for DF vil sikkert mene at det er muslimernes skyld i og med at vi ikke tog del i massehysteriet.

Til sidst vil jeg lige understrege at det satdigvæk er en lille del af muslimerne, som ikke betaler renter, mange er forlængst gået på kompromis og har en typisk lån med renter og andet godt.
Helt enig! Hvis der nogen der har tæft for en god handel er det da indvandrerne. De er sgu da ikke fjolser man kan prakke dyre boliger på.
Jeg tror de fleste har gennemskuet dette. Endnu et desperat forsøg på at vende faldende boligpriser på.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 18th April 2007, 06:25 PM
Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 38
Standard

Vil også lige give mit besyv med da jeg også er muslim. Det undrer mig dog at man taler om muslimer som gruppe istedet for at tale om indvandrer (2 og 3.G). De ikke-muslimske indvandrere undrer sig sikkert også.

Med en husstandsindkomst på over 1mil kan vi godt slippe afsted med at købe på det aktuelle marked, men kunne selvfølgelig ikk drømme om at købe i aktuelle situation. Ønsker ikke at folk skal ende i ruin pga styrtdyk i priserne men noget må der da ske.

Mht. renteproblematikken så tror jeg ikke man skal lægge for meget i den. Jeg er født og opvokset i DK og er troende muslim, men det med renten tænker jeg slet ikke på. Jeg ved at mange andre som jeg har samme holdning.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 18th April 2007, 10:32 PM
Banned
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 136
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Hippokrates Se indlæg
Det undrer mig dog at man taler om muslimer som gruppe istedet for at tale om indvandrer (2 og 3.G).
Personligt har jeg ikke et indgående kendskab til generationsforskelle blandt indvandrerne. Det er sandt at DEM (Dansk Ejendoms Mægler forening) talte om "indvandrer-familier". Hensigten med mit oplæg var at få en særlig pointe frem. Så jeg stillede selvfølgelig det hele lidt firkantet op.

Man kunne jo håbe at fx muslimerne så ville være de som bragte lidt fornuft ind i det tossede boligmarked. Fx ved at indføre en anden lånekultur.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Salgstal - før RKR kommer med dem Buffett Ønskelisten 1 31st March 2007 01:59 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:11 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.