Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 14th January 2012, 03:32 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,122
Standard Andelsboligforening blev mareridt

Mange sjove detaljer...

Citer:
Fire andelshavere stolede på banken, men risikerer nu tvangsauktion næsten tre år senere.

De stolede blindt på, at deres bank - Sparekassen Himmerland - ville dem det bedste i forbindelse med køb af fast ejendom.

Men for fire andelshavere er denne tillid endt i et vaskeægte mareridt, hvor de risikerer at se deres andelsboligforening ryge på tvangsauktion inden længe.

Det har nemlig vist sig, at andelsboligforeningen - her næsten tre år efter, den blev stiftet - slet ikke har et realkreditlån. Realkreditinstituttet Nykredit vil nemlig ikke yde foreningen et lån, fordi betingelserne for at yde lånet ikke er opfyldt. Det har hverken Sparekassen Himmerland eller advokaten i sagen - Arne Bindslev fra advokatfirmaet Bindslev & Kjeldsen med hovedsæde i Aars - på noget tidspunkt meddelt andelsboligforeningens medlemmer.

Sparekassen Himmerland garanterede over for Nykredit, at betingelserne var opfyldt, men Nykredit har konstateret, at det ikke er tilfældet. Realkreditinstituttet vil ikke længere finde sig i, at der ikke er orden i sagerne, og kræver nu pengene tilbage.

»Vi er rystede. Vi har i lang tid forsøgt at finde ud af, hvorfor vi ikke kunne få papir på realkreditlånet, men hver gang vi henvendte os til Sparekassen Himmerland og advokaten Arne Bindslev, fik vi at vide, at alt var i skønneste orden. Det skulle vi slet ikke blande os i,« siger en af andelshaverne i andelsboligforeningen Stenildhøjhaven II i Aars, Lisbeth M. Jensen, talsmand for de fire andelshavere.
Citer:
For det første er det kritisabelt, at andelshaverne er blevet overladt til sig selv uden juridisk bistand. For det andet er skødet tinglyst på et forkert grundlag, fordi betingelsen om, at 75 pct. af boligerne skal være solgt og ibrugtaget, angiveligt ikke er opfyldt. Derfor burde skødet slet ikke have været tinglyst,« siger Torben Winnerskjold, partner i advokatfirmaet Abel & Skovgård Larsen og advokat for andelsboligforeningen Stenildhøjhaven II.


Betingelser ikke opfyldt
Han har svært ved at forstå, at advokat Arne Bindslev har tinglyst et skøde, når betingelserne ikke var opfyldt. Og frygter, at det er sket, for at Sparekassen Himmerland kunne nedbringe byggekreditten til bygherren bag byggeriet af de otte andelsboliger.

Torben Winnerskjold vil derfor nu undersøge, om advokat Arne Bindslev, bygherren eller Sparekassen Himmerland har foretaget sig ansvarspådragende handlinger i forbindelse med salg af boligerne.

Seneste akt i sagen er, at Sparekassen Himmerland vil have de fire andelshavere til at købe deres andelsbolig for den nette sum af 1.877.500 kr.

Det synes de fire beboere lød dyrt. Derfor fik de en uvildig mægler til at vurdere andelsboligerne som ejerboliger, og resultatet var et helt andet.

»Den uafhængige mægler vurderer, at prisen bør være 1.250.000 kr. Herfra bør naturligvis trækkes det indskud på 445.000 kr., som andelshaverne har indbetalt. De penge bør de have tilbage, fordi andelsboligforeningen er oprettet på et forkert grundlag,« siger Torben Winnerskjold.
Andelsboligforening blev mareridt

Så banken lyver overfor realkreditinstituttet for at holde en af sine andre kunder flydende.. Kernesunde banker!
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 14th January 2012, 04:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 952
Standard

Tårevædet forklaring fra sparekassen:

Sparekasse: Vi har bare forsøgt at hjælpe
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 14th January 2012, 08:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 7,207
Standard

Hvis bankerne ikke vil tage deres rådgivningsansvar seriøst så synes jeg de skal holde op med kalde deres medarbejdere for Bankrådgivere og sætte et skilt op ved indgangen hvor der står "Alle bankforretninger foretaget hos os foregår på eget ansvar og vi kan ikke stå inde for at vores rådgivning er korrekt".
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Her er økonomers værste mareridt Gorrion Økonomi 2 5th July 2011 04:20 PM
Nabo til Distortion 2011 - Sjov eller mareridt? shintai Generelt 21 10th June 2011 10:05 PM
Alle mægleres mareridt: Ny dom imod skjulte reklamer BamsesFar Generelt 5 5th December 2009 11:57 AM
Roskilde Bank har udviklet til det værst tænkelige milliard-mareridt for skatteyderne Gorrion Generelt 95 3rd November 2009 10:01 PM
Skilsmisser bliver til mareridt under krise cirb Generelt 0 19th February 2009 08:43 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:58 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.