Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 12th July 2012, 10:58 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 3
Standard Erfaringer med Benee Huse A/S

Vi har haft en rigtig dårlig oplevelse med typehusfirmaet Benee Huse A/S fra Tilst ved Aarhus, og vores erfaringer vil vi gerne dele lidt ud af.

Den 25/5 underskriver vi en købsaftale på et nyopført rækkehus på 136 kvm. beliggende på Sønderholmvej 15 i Kolt/Hasselager tæt ved Århus. Huset er i øvrigt købt gennem EDC mægler Niels Dyhr. Vi opsiger vores nuværende lejemål og glæder os helt vildt til at flytte ind i huset d. 1. august i år.

I de efterfølgende uger falder billedet af vores nye rækkehus imidlertid fra hinanden lidt efter lidt, og vi føler faktisk, at vi har underskrevet købsaftalen på nogle helt forkerte præmisser. Der fremkommer en række oplysninger, som EDC mægleren og Benee Huse burde have oplyst os på forhånd inden underskrivelse af købsaftalen. Forløbet er som følger:

D. 25/5 underskriver vi købsaftalen.
D. 6/5 kommer det frem, at der ikke som lovet er installeret et ventilationsanlæg i boligen.
D. 7/6 kommer det frem, at huset ikke overholder det nyeste byggereglement BR10. Klaus Benee fra Benee Huse oplyser, at der i stedet bygges efter BR08. Dette betyder udover et dårligere byggeri, at den lovpligtige byggeskadeforsikring ikke kan tegnes.
D. 12/6 får vi svar på den gennemgang af byggeriets konstruktion, som vi har bestilt hos et større rådgivende ingeniørfirma. Den byggesagkyndige har en lang række kritiske bemærkninger om uheldige tagkonstruktioner, mulige kuldebroer, manglende isolering, dårlig akustik osv. Derudover bemærkes, at hus ikke på alle punkter lever op til BR08.
Den 13/6 medgiver Klaus Benee, at huset ikke helt lever op til BR08, da fundamentet er støbt før 2008. Fundamentet har altså stået i et ½ årti!
Den 15/6 annullerer vi handlen med henvisning til den byggesagkyndiges gennemgang.

Når man køber et helt nyopført hus, så burde man vel også kunne forvente et helt NYT hus, som lever op til den NYESTE byggelovgivning? Der stod intet om disse forringelser i hverken salgsopstillingen eller købsaftalen, og det synes vi simpelthen er for ringe og for lusket!

Det var vores erfaringer med Benee Huse A/S.

M.h.
BennyD

Sidst redigeret af bennyd : 12th July 2012 kl. 11:20 AM.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 12th July 2012, 04:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 143
Standard

Det lyder som en rigtig dårlig behandling af Benee Huse, du har fået :-(

Hvis du kan dokumentere at de har lovet et ventilations-anlæg er der ingen vej udenom for dem. Mærket burde endda fremgå af deres materiale-beskrivelse.
At opføre et hus i dag uden genvex anlæg lyder som en joke, det kan jeg godt forstå du er harm over.

Bygnings-regelementet bestemmes ud fra tidpunkt bygge-tilladelsen er givet. Hvis I har købt et byggeri, der startede for 5 år siden er det muligt de har deres på det rene, rent juridisk.

Men der er så meget jeg ikke forstår når jeg læser din og lignende historier.

Havde I ikke en advokat til at gennemgå kontrakten inden I underskrev købsaftalen? En dygtig advokat havde fanget de fleste af de problemer du står i. Selv mangelfuld beskrivelse af materialer hænger de sig i.

Før I skrev under så I slet ikke grunden og lagde mærke til at der allerede var en støbt sokkel på grunden?

Held og lykke med det hele. Det kan være du som køber ikke har udvist rettidigt omhu men Benee er stadig skurken hvis din udlægning er sand.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 12th July 2012, 09:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 143
Standard

Nu har jeg læst dit indlæg igen og jeg kommer i tvivl om det er et projekt under udførelse eller et helt færdig-bygget hus I har købt.

Jeg skal ikke udråbe skurke når jeg ikke engang er sikker på jeg forstår miseren helt, men min påstand om at en god advokat havde afhjulpet situationen er vist stadig gyldig.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 13th July 2012, 02:26 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 4,454
Standard

Byggeriet er jo klart påbegyndt før 2009 pga. momsreglerne omkring salg af byggegrunde og på det tidspunkt var soklen støbt. Der har været givet byggetilladelse og huset vil så opføres efter tidspunktet for byggetilladelse og iøvrigt gældene regler.

Det er der ikke noget mærkeligt i. man kan jo ikke ændre projektet undervejs.

Problemet ligger nok i at sælger og køber ikke har kommunikeret igennem hvad det var man købte. Hvis huset stort set har været færdigt ville det være helt normalt at køber spørger ind til hvordan resten af byggeriet skulle udføres, var det færdigt var det jo til at se.

Man kan vel ikke bebrejde en sælger at han ikke oplyser hvad man reelt selv kan se. Ingen tvivl om at evt. manglende inventar, gulvbelægning og hvidevarer nok skulle være gennem diskutteret.

man må kræve minimumsindsigt fra købere og hvad de ikke selv har styr på må man søge proffesionel hjæp til.

Men naturligvis er det et forringet produkt ift. de nuværende reglementer og energinormer. Vel nok 130.000 kr.

Forøvrigt er det ikke et lovkrav at der skal monteres et ventilationsanlæg hverken i BR 10 eller energiramme 2012. Der er heller ikke ubetingede fordele ved ventilationsanlæg. Men det er en anden historie.

I må simpelt hen ud at finde noget andet.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 16th July 2012, 06:45 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 3
Standard Benee Hus

Hej GucciHat

Vi havde faktisk en dygtig advokat på handlen, og måske derfor er vi i dag ikke ejer af et Benee Hus, hvilket jeg egentlig er meget godt tilfreds med. Det ender med, at vi får handlen annuleret. Så udover vi har brugt 10.000 kr på rådgivere, er vi ikke bundet op på noget.

Det er et projektsslag, men husene står næsten færdige, og nogle er allerede flyttet. Det kan godt være, at det juridisk er i orden, men jeg synes potentielle købere bør oplyses om, at der bygges videre på gamle fundamenter og det seneste byggereglement ikke overholdes. Det er andet er noget luskeri.

Ventilationsanlægget var en "fortalelse" fra ejendomsmæglerens side. Som en lille morsomhed kan nævnes, at ejendomsmægleren fortalte, at nye ventilationsanlæg er så lydløse, at vi slet ikke kunne høre det selvom det kørte hele tiden. Vi stod helt stille og ganske rigtigt kunne vi ingenting høre, men det skyldes jo så, at der ikke være andet end naturlig ventilation :-)

Men vi må videre, og der er jo trods alt andre huse at købe :-)
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 16th July 2012, 07:06 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 3
Standard Benee Huse

Hej Proffen

Som jeg skriver i mit indlæg, så blev handlen annuleret, og vi endte heldigvis ikke som ejere af et Benee Hus.

Du skriver, at man ikke kan bebrejde sælger, at han ikke oplyser hvad man reelt selv kan se. Du har ret i, at man må kunne forvente en vis agtpågivenhed også fra købers side. Men ting som hvornår fundamentet er støbt og hvilket byggereglement der bygges efter, kan køber jo netop ikke selv se, og derfor synes jeg det bør oplyses.

Ja det er sikkert korrekt, at bygherren kan bygge efter det byggereglement der gælder på det tidspunkt byggetilladelsen gives. Reglerne er vist sådan, at byggeriet skal påbegyndes inden for et år og der så skal bygges uden unødige stop herefter. Byggetilladelsen til dette byggeri stammer helt tilbage fra slutningen af 2006. Jeg forstår derfor ikke, hvorfor Århus kommune ikke har krævet en ny byggetilladelse, når nu byggeriet har ligget stille i årevis. Det tager jo trods alt ikke 5-6 år at opføre en række rækkehuse :-)
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 13th March 2013, 02:20 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Feb 2013
Indlæg: 2
Standard

Min kone og jeg har lige købt huset ved siden af det bennyd nævner i sit indlæg. Vi flytter ind den 1. maj 2013 og glæder os meget.


Vores oplevelse af hele forløbet har været positivt, både hvad angår EDC og Benee Huse. Benee har været professionelle og hurtige til at svare på eventuelle henvendelser angående huset. Det er det jeg vil redegøre for herunder:

Ang. ventilatoren, så kan Benee ikke bebrejdes den del hvilket bennyd også skriver sit andet indlæg.

Byggeriet er bygget efter BR08. Bygnings-reglementet bestemmes ud fra tidpunkt bygge-tilladelsen er givet. Det betyder ganske rigtigt at man ikke kan tegne den lovpligtige byggeskadeforsikring, men det er jo stadig muligt at gå efter bygherren, hvis der skulle være fejl og mangler som byggeskadeforsikringen skulle dække.

Inden vi skrev under havde vi en byggesagkyndig fra Factum2 med ude og se på huset. Han inspicerede alt fra taget til fundamentet og garagen, samt huset indvendigt uden at finde noget at sætte en finger på.
Han havde et par spørgsmål til tagkonstruktionen, men dem fik vi hurtigt besvaret via et ingeniørnotat fra Tri-consult, der har anbefalet lige præcis den tagkonstruktion der er benyttet. Her fremgår også argumenter for at benytte den tagkonstruktion.

Der er foretaget nødvendig isolering for kuldebroer, hvorfor disse ikke skulle kunne opstå. Kuldebroer er også noget man som hovedregel oplever i gamle, dårligt isolerede huse, så spørgsmålet er hvordan bennyd´s rådgiver har konstateret disse…

Der er foretaget trykprøvninger af et af husene i byggeriet. Trykprøvningen er foretaget af JKC Bygningsundersøgelser og resultatet viser 0,27 hvilket er langt under lovkravet på 1,5.

Til sidst angående akustikken i huset, så er der også der foretaget tests. De er foretaget af WM Acoustics og viser at de fint overholder bygningsreglementets krav. Og her kan jeg så rent subjektivt tilføje at akustikken er meget fin i huset, også i husets store køkken/alrum/stue.


Det var lidt om vores oplevelse med Benee Huse der fra dag 1 har været åbne og gjort meget ud af at det skal være en god oplevelse at købe et nyt hus.


Sidst redigeret af AndersJO : 13th March 2013 kl. 08:17 PM.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 13th March 2013, 03:50 PM
DJS DJS er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2009
Indlæg: 188
Standard

Hvor mange penge får du (AndersJO) for at skrive dette indlæg? :-)
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 13th March 2013, 04:29 PM
efo efo er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 3,313
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af DJS Se indlæg
Hvor mange penge får du (AndersJO) for at skrive dette indlæg? :-)
Ja det tænkte jeg også på, pudsigt nok!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 13th March 2013, 06:01 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 4,454
Standard

Jeg vil tilslutte mig de to andre. Andersjo må som minimum være byggeteknisk uddannet for at udtrykke sig som gjort. Det er ikke helt almene ting der nævnes. At kende sælgers rådgivende ingeniør og omtale en leverandør af en akustikmåling, om hvilken måling jeg endda aldrig har hørt om er foretaget, er usædvanligt fra en kunde.

Men vi må jo følge med i hvem der køber det pågældende hus, måske trådstarter lige udpeger det.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Skovbo huse - erfaringer søges joh78 Generelt 11 19th September 2018 07:31 PM
Erfaringer med nyt terrændæk LarsenOdense Generelt 9 9th February 2012 01:53 PM
FIH - nogen erfaringer? Dijkstra Økonomi 4 27th June 2011 08:20 PM
Erfaringer med www.boligportal.dk? betting82 Generelt 19 16th December 2009 12:32 AM
Nye huse og afgåede huse for et område/nogle kriterier Dijkstra Ønskelisten 0 30th March 2009 12:08 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:44 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.