Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Huspriserne står til et samlet fald på 25 pct (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=1943)

Gorrion 10th May 2008 01:26 PM

Huspriserne står til et samlet fald på 25 pct
 
Børsen tv

Jeg er ret enig med Saxo Bank, jeg tror dog at jeg vil sige boligpriserne i gennemsnit vil falde mindst 25%, udover hvad de allerede har tabt.
Jeg er også enig i at en lang række aktier, herunder også finansaktier stadig er kraftigt overvuderet, og bør falde markant den kommende tid.
Spørgsmålet er hvor meget røgslør Nationalbanken har tænk sige at lægge ud, for at bevare illusionen.
Jeg håber virkelig de tænker sig godt om, og jeg vil anbefale banker at se på fusions muligheder, fremfor at køre illusions økonomi.

Maverick 10th May 2008 01:30 PM

Konspirationsteorien lever nok, Gorrion!

Den klassiske monetarisme, som du gør dig til talsmand for, er fuldkommen forældet. Alverdens ulykker kan altså ikke tilskrives nationalbankernes pengepolitik.

Maverick 10th May 2008 01:33 PM

Desuden citerer du børsens indslag fuldkommen forkert.

Der blev sagt at priserne kan falde op til 25%, inkl. det prisfald der allerede er realiseret i 2008. Det er altså ikke ud over det prisfald der allerede er realiseret.

Forkert igen Gorrion!

Gorrion 10th May 2008 01:53 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Maverick (Indlæg 30034)
Desuden citerer du børsens indslag fuldkommen forkert.

Der blev sagt at priserne kan falde op til 25%, inkl. det prisfald der allerede er realiseret i 2008. Det er altså ikke ud over det prisfald der allerede er realiseret.

Forkert igen Gorrion!

Ja der bliver sagt kan falde op til 25%, men som jeg også skriver
LÆS
Citer:

Jeg tror dog at jeg vil sige boligpriserne i gennemsnit vil falde mindst 25%, udover hvad de allerede har tabt.

Jeg har flere gange anfægtet både positive meldinger og negative meldinger, og tilrettet dem efter hvad der efter min overbevisning kommer til at ske.

Så skriver du
Citer:

Forkert igen Gorrion!
Jeg tror nu nok at jeg har haft mere ret end hvad de samlede danske økonomer har haft tilsammen.
Det kan da godt være jeg har et par ridser, eller har ramt ved siden af med et par margin hist og her, men at sige forkert igen syntes jeg at jeg med rimelig sindsro kan anfægte.

Nordstar 10th May 2008 02:14 PM

Prisfaldene vil formodentligt være størst i Kbh. Derfor vil man sagten kunne se fald på 30-50 i Kbh. over de forskellige segementer.

Mon ikke tilpasningen kommer hurtigere, med alle de 'advarsler' der har været ude siden Danske Bank advarede førstegangskøbere. Det er vist ikke tre uger siden.:D

SortKaffe 10th May 2008 03:10 PM

:D
Citer:

Oprindeligt indsendt af Maverick (Indlæg 30033)
Konspirationsteorien lever nok, Gorrion!

Den klassiske monetarisme, som du gør dig til talsmand for, er fuldkommen forældet. Alverdens ulykker kan altså ikke tilskrives nationalbankernes pengepolitik.

Gorrion har aldrig gjort sig til talsmand for montarismen. Tværtimod skulle jeg mene, da Gorrion gang på gang har påvist de meget uheldige påvirkninger af realøkonomien som den uhæmmede vækst i pengeforsyningen har ført med sig.

Men DBs og Saxo banks udmeldiger i dagens aviser er nu nok så interessant. For den betyder jo at bankverdenen nu har opgivet alt håb om "en blød landing". Alle værdistigninger siden sommeren/efteråret 2004 er væk, og alle lån der er ydet med sikkerhed i den friværdi der blev skabt fra da af og frem til kulminationen i febr. 2006 er nu udlån uden sikkerhed. :eek: Det samme er udlån til boligkøbere der har købt til prisniveauet fra dengang, samt udlån til "developpere" der har bygget nyt inden for den prisramme.

Det må være uhyrlige summer banksektoren står foran at skulle afskrive.

Da man må formode bankerne ikke er interesserede i at forøge beholdningen af dubiøse lån må dagens udmeling nok osse kunne tolkes således, at det bliver svært at få lov til at låne de sidste 25% af købsprisen på fast ejendom. De eneste der herefter vil kunne købe er de der selv står med 25 % af købssummen i hånden. Og det er vel næppe så mange:D Men pudsigt nok har selvsamme DB jo for få uger siden været ude at forklarer at netop denne meget beskedne kundegruppe lige netop nu vil kunne handle fast ejendom med stor fordel :rolleyes:

Nationalbanken "redningskrans" til finanssektoren kommer unægtelig til at synes en smule klejn i den sammenhæng

Nordstar 10th May 2008 03:13 PM

Hvad har Danske Bank sagt i dag?

Maverick 10th May 2008 03:28 PM

Det normale i banksektoren er at tabene årligt ligger på ca. 1% af det samlede udlån. De sidste 5 år har tabene ligget på omkring 0,1% af udlånet, så der er vel bare tale om en tilbagevenden til normaltilstanden.

Jeg mener også det er vigtigt at skelne mellem "at være teknisk insolvent" og "at misligholde sin gæld". Langt de fleste boligejere er selv efter et prisfald på 25% solvente, af de der måtte blive teknisk insolvente, er det kun et fåtal, der ikke vil kunne betale deres gæld.

Tabene i banksektoren vil reducere overskuddene, men nogen katastrofe bliver det næppe til.

SortKaffe 10th May 2008 03:50 PM

Nordstar: det samme som Saxo Bank. Nævnes først i TV indslaget på Børsen TV.

Maverick: Vi får se. I Japan endte boligboblen i massive problemer for bankerne. Gigantiske udlån med sikkerhed i ikke (længere) eksisterende ejendomsværdier, og debitorer der ikke kunne betale. Det har foreløblig taget næsten 25 år for de Japanske banker at arbejde sig ud af problemerne, og de er da vidst ikke helt i mål endnu :rolleyes:

I USA ser punkteringen af boligboblen ud til at få eksakt den samme effekt som punkteringen af den japanske fik i Japan. Bare meget værre og meget større tab. Banker, Kreditselskaber, finansvirksomheder og forsikringsselskaber ligger sig jo ned på stribe i disse måneder. En ny kollaps hver måned er vel standarden lige nu.

Så hvorfor skulle punkteringen af vores boligboble ikke få samme konsekvenser for vores finanssektor ?

Maverick 10th May 2008 04:09 PM

Sort kaffe - Boligprisfald fører ikke til samme drastiske konsekvenser for den danske finanssektor, som det er sket i USA, fordi vi langt fra været så agressive i kreditgivningen.

Primelånene - realkreditlånene - er blevet givet ud fra at folk skulle kunne side med et et fastforrentet lån med afdrag, og derudover opererer den danske finanssektor med et langt højere krævet rådighedsbeløb, end det har været tilfældet i USA.

Er det prisfald på 25% man referer til ikke begrænset til parcel og rækkehuse, og ikke alle ejendomme under et ?


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:32 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.