Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 25th November 2013, 09:34 AM
Member
 
Registreringsdato: Aug 2013
Indlæg: 46
Standard Tvist om definition på m3 jord

Hej

Vi er i opstartsfasen af at skulle bygge hus og er kommet ind i en lille tvist mellem byggefirma og grundsælger ift. hvordan man opgør m3 jord i forbindelse med ekstrafundering og bortkørsel af jord (vi har en bagatelgrænse med i kontrakten for grunden -derfor er grundsælger interesserede i dette).

Jeg vil gerne høre kvalificerede bud herinde på, hvordan man opgør jord i et tilbud på ekstrafundering og bortkørsel af jord - sker det i komprimeret eller løs jord?

Og det samme spørgsmål gælder for sand (til sandpude) - bør dette være i komprimeret eller løs tilstand?

Og et sidste spørgsmål: Vi har fået tilbud på at komme af med vores overskudsmuld gratis, men da der er 60 cm muld på grunden og derunder stiv lerjord, så skal der vel stadig betales for at komme af med lerjorden - og er der andre regler for det, end der er for muldjord?

På forhånd tak for hjælpen.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 25th November 2013, 09:48 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2008
Indlæg: 7,199
Standard

Det må du lige forklare...

Er I uenige om hvad en m3 er? Det er 1*1*1 meter.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 25th November 2013, 10:02 AM
Member
 
Registreringsdato: Aug 2013
Indlæg: 46
Standard

Nej, tvisten går på at overslaget fra byggefirmaet indeholder en forventning om, at der skal bortskaffes 100-200 m3 jord fra funderingen. Dette (inkl. overslaget for ekstrafunderingen) går over den bagatelgrænse, der er i kontrakten med grundsælger og derfor skal grundsælger betale en del af gildet.

Han melder så tilbage med en ny beregning, der viser at det kun bliver 54 m3 jord, der skal væk og dermed bliver prisen i alt under bagetelgrænsen. Vores byggefirmas svar på dette er, at grundsælger laver en beregning for komprimeret jord, og at deres er for jorden i løs form til bortkørsel - og hvem af dem har ret (og står der noget om dette i SBI anvisningerne)?

Det samme gør sig gældende for beregningerne af sand til sandpude (dog med omvendt fortegn). Her mener byggefirmaet, at grundsælger angiver behovet for sand i løs form (og dermed mindre) end når det rent faktisk bliver komprimeret i sandpuden...
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 25th November 2013, 10:09 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2008
Indlæg: 426
Standard

Bortkørsel af jord må i hvert fald være i ukomprimeret tilstand, da jorden jo er sådan, når den køres væk i lastbil. Sådan var min regning da jeg byggede.

Det samme gælder for sand, da det jo fragtes ukomprimeret i lastbil inden det hældes i hullet. Der skal jo betales for det hele. Byggefirmaet har ret.


Vær dog lige opmærksom på hvor meget jord de kører væk. Det er typisk bortkørsel af jord hvor der bliver snydt og bedraget, fordi jord er en "sjov" størrelse.

Kan sige at jeg fik en pæn stor regning for bortkørsel af 360 m3 jord. Det med at byggefirmaet kun sætter 25.000 kr. af til bortkørsel af jord holder ikke. Jeg fik at vide, at der skulle køres 150-200 m3 væk. Det blev så dobbelt så meget + de havde spredt meget af jorden ud i haven så jeg efterfølgende måtte grave 60 m3 mere væk. Så altså i alt 420 m3 jord for et hus på 150 m2. Dette var med HusCompagniet. De ville dog ikke tage ansvar for noget, da de henviste til, at den tvist var med entreprenøren som jeg skulle betale uden om HusCompagniet. Flot lavet.

Jeg brokkede mig over at der var utroligt meget jord kørt væk, men svaret var bare, at jord voksede, når det blev gravet op. Havde en byggesagkyndig med på råd og han sagde til mig, at han havde set det flere gange, men det er umuligt at komme efter dem.

Hvor meget jord regner du med, at skal have væk, og hvor stort er huset?


Regningen for at kommer af med muld og ler er det samme. Det eneste der har betydning er om jorden er forurenet. Jo mere forurenet jo dyrere bliver det.

Muld er dog godt at beholde til haven. Få noget af det lagt i en bunke, og så kan entreprenøren eller dig selv efterfølgende planere det ud til have.

Sidst redigeret af Ebsen : 25th November 2013 kl. 10:18 AM.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 25th November 2013, 10:15 AM
Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 38
Standard

Hej

Med min begrænsede erfaring med dette vil jeg sige, at det desværre ikke er lige til mht. hvem der har ret. Det burde stå i kontrakten om der menes fast, løst eller komprimeret tilstand. Ja, der er de 3 forskellige former.

Når du har fået fastlagt om hvilken tilstand der aftales, kan du bruge følgende som tommelfingerregel for omregning af de forskellige tilstande.
1 m3 fast = 1,2 m3 løst = 0,9 m3 komprimeret.

Mht. overskudsjord i ler, så forstår jeg ikke helt dit spørgsmål.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Definition på et badeværelse? heeaard Generelt lejeboliger 4 21st December 2012 12:05 PM
Definition på nymalet S.v.mikkelsen Generelt lejeboliger 1 1st May 2012 11:23 AM
Tvist om BBR-m2 i andel huspålandet Generelt 28 5th March 2011 08:28 PM
Definition på en boligboble efo Generelt 15 13th November 2010 06:29 PM
Definition af vending? Goldenboy Generelt 23 30th September 2009 09:45 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:10 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.