Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 6th June 2014, 09:59 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2009
Indlæg: 28
Standard Uvildig byggesagkyndig

Efter flere års tilløb er vi nu endelig igang med at finde et hus og har lige et spørgsmål i den forbindelse.

Vi påtænker at tage en uvildig byggesagkyndig med ud at gennemgå huset, men det lader til at det kan koste 4.000-6.000 kr. Det mener jeg nu er godt givet ud for ikke at købe katten i sækken.

Spørgmålet er så hvornår man ofrer de 4.000-6000 kr. Jeg mener ikke at der er nogen grund til at gå huset så grundigt efter, hvis sælger og vi alligevel ikke kan blive enige om en købspris.

Jeg tænker så at forhandle en pris ud fra det vi selv har set, tilstandsrapporten og energimærkning. Hvis så kan blive enige om en købspris, vil jeg betinge det af at min egen byggesagkyndige ikke finder mere end der står i tilstandsrapporten.

Lyder det som en fornuftig fremgangsmåde? eller er det mere normalt at man har en byggesagkyndig med ud at gennemgå huset inden man afgiver bud?
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 6th June 2014, 11:03 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 7,175
Standard

Ja, det er en meget fornuftig og almindelig måde at gøre det på. Du afgiver et bud under de forudsætninger du lister, og hvis du så efterfølgende finder at der er grundlag for reel forhandling med sælger (dvs du skal ikke handle den endelige pris på dette tidspunkt men fornemme det via sælgers modbud eller evt sælgers accept), så tager du den skridtet videre og tager din byggesagkyndige med ud, hvor vedkommende selvfølgelig på forhånd har gennemset husets dokumenter. Baseret på denne gennemgang kan du så vurdere hvor du står og om dit bud skal justeres op/ned.

Men ingen regel uden undtagelse: hvis du fornemmer at boligen er meget attraktiv (hurtig salg), at du har behov for at få vurderet potentielle forbedringer/renoveringer før du kan give bud, eller du bare er meget sikker på at det skal være den bolig, så kan du lige så godt tage din rådgiver med første gang.

Sidst redigeret af silkeborg99 : 6th June 2014 kl. 11:06 PM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 7th June 2014, 08:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 2,108
Standard

Helt enig med silkeborg. Hvis du går efter attraktive huse (f.eks. i KBH og omegn), så skal du have byggesagkyndig ud med det samme, så du kender husets svagheder, inden du byder. Det forudsætter så, at du ved nogenlunde, om du kan imødekomme sælgers pris. Udgangspunktet er, at sælger har sat prisen efter, hvad sælger tror huset er værd. Sælger ved ofte også, om der er noget i vejen med huset. Derfor vil man sjældent - når det gælder de meget attraktive huse - kunne slå rigtig mange penge af. Prisen vil nærmere gå den anden vej. Så du skal ikke regne med, at sagkyndig altid kan være en løftestang til at få prisen ned. Det er mere din sikkerhed for ikke at købe katten i sækken - og det er imo yderst vigtigt. Dette blot for at sige, at du vil kunne komme ud for, at sagkyndig finder det ene og det andet, der skal laves for mange hundredetusinder og sælger alligevel ikke ønsker at give en krone i afslag. Så er det rigtig nok spildte penge, hvis I ikke kan mødes. Til gengæld har du ikke købt et hus, hvor du fandt ud af alt dette bagefter. Brugte selv sagkyndig tre gange inden køb - og det er altså småpenge, når vi taler millioner. Så mit råd: Få sagkyndig ud så hurtigt som muligt, selvom det kan vise sig spildt.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 7th June 2014, 02:00 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Apr 2009
Indlæg: 28
Standard

Tak for jeres input.

Jeg er gået igang med at finde en byggesagkyndig i Silkeborg.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Byggesagkyndig i forbindelse med køb af hus? whocarez62 Generelt 5 21st May 2013 05:49 PM
Anbefaling byggesagkyndig Jakobhelmlarsen Generelt 5 12th March 2013 08:40 PM
Byggesagkyndig - anbefalinger... farligflex Generelt 2 28th September 2012 08:11 AM
Valg af byggesagkyndig? Ebsen Generelt 0 1st March 2012 12:22 PM
Uvildig rådgivning ved låneomlægning? krillerkrak Finansiering 1 5th June 2010 02:43 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:40 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.