Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 18th September 2014, 12:29 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2014
Indlæg: 16
Standard Dårlige erfaringer med Benee Huse A/s

Vi har haft ekstrem mange dårlige oplevelser med Benee Huse A/s fra Tilst.


Klaus Benee Huse A/s kostede os b.la. ekstra kr. 300.000,- fordi de ikke kendte til de basale regler om bebyggelses procenter. De har krævet betaling for luft, sendt virtuelle fakturas og konsekvent udnyttet gråzoner i kontrakten til egen vinding. Selv efter voldgiftssag med efterfølgende forlig har de nu 7 måneder efter ikke overholdt forliget. De har lavet byggesjusk med samtlige vinduer. De har ikke en ISO standart for kvalitetssikring og det vil hele tiden være dig som bygherre der skal føre bevisbyrden hvis noget er galt, som i øvrigt bliver ignorerer. Klaus Benee Huse lever af underleverandører og har ikke deres egne håndværkere, hvilket yderligere vanskeliggør kvalitetssikring og bevisbyrder og Benee frasiger sig typisk ethvert ansvar på trods af rollen som totalentreprenør.

Du kan læse mere og se dokumentation hvis det har interesse på et website ved at klikke her.

Bor du allerede i et hus fra Klaus Benee huse vil vi gerne hjælpe dig til hurtigt at afgøre om der er også er lavet sjusk med dine vinduer. Vi har viden fra specifikke håndværkere om, at de har set vindues sjusk i mange Klaus Benee huse uden at det er blevet taget hånd om det. Det kan betyde at dine vinduer ikke er dækket af garanti og at de kan rådne på få år. Topdanmark kan hjælpe dig, som de har hjulpet os, at føre sag mod Benee da der er stor risiko for byggeskade. Du kan kontakte os på websitet gennem linket hvis du er i risikogruppen.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 18th September 2014, 07:46 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 4,454
Standard

Noget bøvl, først og fremmes for jer, men sikkert også for Benee.

Ingen tvivl om at der skal fuges mellem vinduerne. Det skal bare gøres.

Men det er helt klart rigtigt at det er dyrere at bygge i 2 etager. Du skriver 2 etager, mener du 2 fulde etager, eller udnyttet tagetage, eller et trempelhus hus.

2 etager koster mindst 12 % mere end samme antal kvm. i ét plan. Sådan er det bare. Taler vi hus med trempel er det næsten det samme og en skagenstil lidt mindre.

Det er byggefirmaets ansvar at undersøge de mest basale ting, såsom målerblad, men det er den advokat der har rådgivet jer omkring grundkøb, der har ansvaret for at få alle servitutter på bordet. Jeg kan simpel hen ikke tro at Benee påtager sig opgaven om at rådgive omkring grundkøb, det er der nok ikke nogen byggefirmaer der gør.

Den må I tørre af på den advokat der sikkert har rådgivet omkring køb af grunden. I salgsmaterialet har servitutterne vel også fremgået og hvad, ellers kan der være tale om mægleransvar.

Er der noget der kan tørre af på Benee, så kan det højst være lokalplanen, den skal man nok som entreprenør sætte sig ind i.

Problemet med den udvendige vandledning, er noget flydende. aftalen er lidt løs. Men der er meget strikse regler for udvendige vandinstallationer. Det er rasende dyrt og lave det hele og man får ikke meget for kr. 10.000,-

man kan så undre sig at det kommer så langt, at man vælger en til at bygge sit hus, når det starter så skævt og man accepterer at betale kr. 300.000 og på forhånd være uenig om prisen. Er man så ikke selv igang med at rode sig ind i en konflikt.

Der er nok lidt frem og tilbage.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 09:16 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2014
Indlæg: 16
Standard

Når man er total entreprenør så følger der et rådgivende ansvar med. det er også entreprenøren der har ansvar i forhold til arkitekt da denne er ansat af ham og det er ham der står for at indhente bla. byggetilladelser kende til lokal planer som du også henviser til.

Det koster mere at bygge 200m2 i et plan end det koster at bygge 100m2 i grundplan med en fuld etage oven på der også er 100m2. I alt fald hvis du spørger COWI A/s, danmarks førende ingeniører - ca 30 % billigere. du sparer en masse på fundament og tag, jord gravning, kørsel bla bla.

Det er først på et senere tidspunkt vi finder ud af at Benee har en utroværdig karakter. Voldgiftssag med følgende forlig har han heller ikke overholdt nu 7 måneder efter. Hvis du mener det er en rimelig måde at drive forretning på, så er vi ikke enige her.

Problemet er også, som du selv er inde på, at aftalerne er flydende/med gråzoner. Benee har jo bildt os ind at vi får det vi ønsker, men udnytter systematisk gråzonerne til sin egene fordel. Hvis ikke det var hans intention at udføre opgaven, hvorfor så i det hele taget påtage sig den og taget penge for den? - det er det man kalder ond vilje.

Du siger frem og tilbage - Først og fremmest er det Benee der har fået penge for et stykke arbejde som han ikke opfylder. Selvom vi har rettens ord, så fortsætter Benee med at ignorere det. I vores verden er det det man kalder for uhæderlig virksomhed. Og naturligvis er det bøvl for Benee, det er fordi vi er grundige det bliver besværligt for ham og han sidder i den rede han har skidt i.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 10:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 4,454
Standard

Jeg skal på ingen måde forsvare Benee huse, det kender jeg slet ikke nok til sagen for at kunne. Det er jo sikkert en omfattende sag og som endda har været igennem retssystemet.

Jeg forholder mig først og fremmest til fakta, der hvor jeg er entydig. Det er omkring vinduerne, der skal fuges i samlingerne, længere er den ikke. Men havd omkostninger ved at bygge i 2 etager, taler du altså mod bedrevidende.

Du kan gå ind på hjemmesiderne for Lind og Risør og Villa Kvadro. Det er de enste 2 firmaer der har priser på 2 etagers huse. Gør dig den enkelte ulejlighed at tage 2 lige store huse, så vil du komme frem til prisforskelle, der nok overstiger 10 %.

Villa kvadros Vinkelhus i ét plan på 190 kvm på Sjælland koster kr. 1.950.000 og et tilsvarende i to etager på 191 kvm koster kr. 2.575.000, så er der lidt forskel i de to kategorier, men vurderet er det 12 % mere.

Prøv et lignede eksempel på Lind og Risør. Jeg kan ikke umiddelbart finde noget på huscompagniets hjemmeside og heller ikke Benee huse.

Læg gerne et link ud, hvor du kan dokumentere din påstand. COWI bygger ikke fritliggende enfamilieshuse mig bekendt.

Når man har været igennem en retsag og der er en afgørelse. Så er der ingen vej tilbage. Er det som du siger, så er det jo incasso o.s.v. Når det ikke er sket, så er det jo man stiller spørgsmålstegn ved at du ensidigt har ret. Som sagt, har jeg ingen grund til at tage Benee huse i forsvar. Men måske har han også lidt ret.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 11:00 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,585
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Proffen Se indlæg
Villa kvadros Vinkelhus i ét plan på 190 kvm på Sjælland koster kr. 1.950.000 og et tilsvarende i to etager på 191 kvm koster kr. 2.575.000, så er der lidt forskel i de to kategorier, men vurderet er det 12 % mere.
Du bør bruge en lommeregner og sammenligne ens hustyper med hinanden.

Kvadro er jo 250K billigere f.eks. 165 kvm end Box. Box 165 koster 2,05M mod kun 1,8M for Kvadro 165.

I Box serien fås 173 kvm i både 1 plan og 2 plan:
173 længe til 2,125M
173 2-plan til 2,375M

Det er altså dyrere at få bygget i 2 plan end i 1 plan i modsætning til hvad trådstarter mener. Trådstarter er altså endnu mere uvidende om prisen for at bygge i 2 plan og en stor del af den negative omtale bør derfor fjernes.

Bedømt udfra priserne på 173 kvm er de 300.000 ekstra for et hus i 2 fulde plan meget passende, når der er tale om 195 kvm ialt.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 11:15 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,585
Standard

http://www.lr-hus.dk/media/5600475d-...med_priser.pdf

Fra Lind&Risør kan nævnes:

1 plan længehus 201 kvm 2.099.323,-
1½ plans fiskerhus 193 kvm 2.411.638,-
2 plans villa 203 kvm 2.825.101,-

Læg mærke til at 2 plansvillaen er over 700.000 kr dyrere, så de 300.000 kr er faktisk billigt i merpris for at bygge i 2 plan.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 12:26 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2014
Indlæg: 16
Standard

Vi har vores informationer fra COWI som er et rådgivende ingeniør firma. Jeg orker desværre ikke at lægge alle vores specifikke detaljer ud. Men når jeg skriver det kostede os mere end det skulle, så er det fordi det er tilfældet - Prøv at forestille jer omkostningerne ved at skulle ud af en handel med en grund fordi entreprenøren ikke er klar over hvad bebyggelsesprocent betyder i området samt forsinkelse i 7 måneder osv. Inkasso er på vej - tak for opmærksomheden. Det er entreprenøren der er skyldig i at der skulle bygges i 2 etager, det var ikke vores ønske. Altså vi kunne selvfølgelig have købt grund nummer 3 også....undskyld, suk.

Sidst redigeret af nybygger2014 : 19th September 2014 kl. 12:36 PM. Årsag: info
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 12:39 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Indlæg: 393
Standard

Det væsentlige må være, at man får det der er aftalt, og ikke hvad der koster at bygge. Eksemplet her viser, at der måske ikke har været sammenhæng mellem ønskede og det aftalte, og/eller den det aftalte og så det leverede produkt.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 12:42 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2009
Lokation: Du får et gæt -:)
Indlæg: 6,469
Standard

Jeg tror såmænd ikke der er nogen af os der anfægter at du har haft dårlige oplevelser på nogle områder. Men når du hårdnakket påstår at byggeri i to plan er 30% billigere end i eet plan så udfordrer det graden af validitet af dine ankepunkter som helhed.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 19th September 2014, 12:45 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2011
Indlæg: 4,454
Standard

THSV, vi er komplet enige. Jeg tog bare det eksempel der lå mest op af trådstarter, så burde jeg da ikke kunne klantres for det. Trådstarter vil jo altid kunne sige, at han til enhver tid ville vælge den billigste løsning.

Det er derfor ikke rimeligt at påstå og hænge Benee huse ud, når der nu ikke er belg for det. Der er sikkert andre punkter, trådstarter har ret, såsom med vinduerne, der som sådan er slemt nok Hvad dem angår, så undere det en smule, at huset har kunne opfylde kravene, til trykprøven. Hvad siger den. Det er jo nok et 2010 hus og der må tallet gå op 1,5, men man ligger nede omkring 0,5 på et toetegershus. Der er ret stor forskel på om det er 0,5 eller 1,5. 0.5 opfylder faktisk 2020.

Jeg er ikke enig i ansvaret omkring totalentreprisen. Det vil jeg godt se dokumenteret. Jeg tror man hænger på hvad der står i lokalplanen. Landinspektøren kontrollerer alt andet ved afsætningen. Og ja her er det så byggefirmaet forpligtiger sig. Men de har ikke ansvaret for beslutningen omkring køb af grunden, den må man hænge på advokaten.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Skovbo huse - erfaringer søges joh78 Generelt 11 19th September 2018 07:31 PM
Erfaringer med Benee Huse A/S bennyd Generelt 18 9th September 2014 03:32 PM
Nye huse og afgåede huse for et område/nogle kriterier Dijkstra Ønskelisten 0 30th March 2009 12:08 PM
Dårlige boliglån futte Generelt 1 12th November 2008 10:29 PM
flexlån er dårlige lån peter777 Generelt 5 8th July 2008 02:20 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:51 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.