Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 09:31 PM
MeB MeB er offline
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Indlæg: 6
Standard råd til ung velhavende (men uvidende) fyr

Hej,

Vil meget værdsætte et par gode råd og feedback, bor i københavn i noget midlertidigt bolig, men er på vej ud og vil gerne have en fast lejlighed. Jeg rejser en del oftest i vinterhalvåret, er i midten af tyverne, har ingen kæreste. men synes efterhånden alligevel at det er tid til at få et "rigtigt" hjem.
Jeg står i den heldige situation at jeg er ganske udemærket velhavende - er vel god for omkring 1.8 millioner kontant, og tjener mange penge i øjeblikket - ihvertfald 2-3 millioner Kr. årligt.

Tænker derfor lidt på at finde en 2-3 værelses lejlighed på frederiksberg. Jeg synes ligesom de fleste herinde (?) at mange af lejlighederne desværre er en del overvurderet - specielt nu med en lav konjunktur på vej og har også overvejet at leje noget, men som jeg ser det og regner det ud:

Hvis jeg tager et tab på 10-20 % på et køb er det ikke så galt, da jeg alligevel opnår en ganske pæn besparelse på at købe kontant og ikke har de store leje udgifter - ifh. til en leje udgift på 10K + mdr. (Er godt klar over, jeg så ikke for renter eller afkast af mine penge men stadigvæk) Hvis jeg skal have lejligheden i ihvertfald 5 år...
.....

1) bør jeg leje eller eje?


jeg aner intet mht. til bolig køb og kunne godt bruge nogle konsulenter eller lignende, til at guide mig igennem på den mest smerte fri måde. Tænker både på advokat, men specielt på en mægler, der har erfaring i hele forhandlings processen, ved hvad jeg skal kigge på mht. til skader på lejlighed - alt det praktiske osv, samt hvilken pris jeg bør byde og lign..

2) nogen der kan henvise til en sådan "konsulent"?På forhånd et kæmpe tak
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 09:37 PM
rc rc er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 370
Standard

Læs evt. denne tråd.. Du er nogenlunde i samme situation som ham der startede den.

http://www.boligdebatten.dk/generelt...situation.html
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 11:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 772
Standard

På grund af din formue, din tidshorisont og dit valg af bydel, synes jeg du er en oplagt kandidat til at købe en dyr andelsbolig med lav boligafgift. Dermed slipper du for ejerboligens ejendomsværdiskat og får gavn af, at andelsboliger normalt er prissat noget lavere end ejerboliger. Den lave boligafgift skulle gerne indikere, at foreningsgælden er nul eller næsten nul. Anvender du din opsparing til at købe boligen kontant, får du dermed formuen placeret i et ugearet aktiv, som må forventes nogenlunde at følge det øvrige boligmarked, hvilket kan være vigtigt, hvis du senere vil købe en større og mere permanent (ejer-)bolig.

Samtidig får du langt lavere månedlige udgifter end ved en tilsvarende ejer- eller lejebolig. Hvis du lejer har du også problemet med at skulle placere din formue, og man bliver jo beskattet af renteindtægter og aktieafkast.

Du får brug for en kyndig til at hjælpe dig med købet.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 11:29 PM
Boliga.dk
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 9,471
Standard

2-3 mio kroner om året men kan ikke finde ud af at binde sine egne snørrebånd eller kontakte en boligadvokat? Håber det er en joke..
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 11:42 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 951
Standard

Han/hun er nok pokerspiller eller model... Eneste mulige professioner hvor man kan tjene 2-3 mio om året som 25-årig og samtidig være så blank.

no offense
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 10th July 2008, 11:46 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 772
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af blangstrup Se indlæg
2-3 mio kroner om året men kan ikke finde ud af at binde sine egne snørrebånd eller kontakte en boligadvokat? Håber det er en joke..
Der findes utvivlsomt masser af eksempler på vellønnede som er decideret dårlige til økonomi og til at finde de rette rådgivere. Tænk bare på (beklager hvis jeg lyder fordomsfuld) kunstnere, prostituerede, rockmusikere, modeller, arvinger af en familievirksomhed, prof. sportsfolk, designere osv.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 11th July 2008, 07:00 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 6,202
Standard

2 - 3 mio i løn ?? Og så henvende sig herinde for at få et råd ?? Det er en JOKE.. :-D
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 11th July 2008, 08:21 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 346
Standard

Hey

Har læst et eller andet sted, at der er 10.000 husstande i Danmark, der tjener mere end 1.000.000 kroner om året, før skat, så det undrer mig temmeligt meget, at man kan tjene så meget, og samtidigt være så clueless... Hvis du ikke har noget mod at fortælle det, kan du så sige hvad du laver?

Anyhoo, du spørger om hjælp, og indser, at du bliver nød til, at hyre nogle professionelle, og det synes jeg lyder som et fornuftigt første træk.

Om man skal eje eller leje er en evindelig diskussion. Men det kunne være interessant at kigge på, hvordan du bliver beskattet, og om du ønsker at spekulere lidt i dette. Jeg kan ikke på stående fod sige, hvad der er smartest, men hvis du har din opsparing stående på f.eks. en højrentekonto, så kan den jo nok kun lige følge med inflationen efter topskat.

Du er ikke selvstændig? Burde der ikke være en del at hente, ved at køre nogle ting over et personligt ejet firma?

Nå, men du spørger til eksperter til at hjælpe dig med et evt. boligkøb. Du skal hyre en advokat til at klare alt papirarbejde (skøde, købsaftale osv.) samt til at sikre, at der ikke er andre der har pant i ejendommen, at der ikke er planlagt nogle dyre, større renoveringer, servitutter og lignende.

Du skal også hyre en byggesagkyndig til at komme med ud, og kigge på ejendommen. Jeg er så heldig, at jeg har en kammerat der er bygningsingeniør, men de kan også købes.

Man kan vist godt hyre en "købers ejendomsmægler", men jeg ved ikke helt hvor almindeligt det er, eller hvordan man gør.

Endeligt skal du huske, at i sidste ende er der kun en til at sikre, at du ikke bliver røvrendt; dig selv. Sælger vil have mest muligt for sin bolig. Mægler vil have boligen solgt hurtigst muligt, så han kan få sit salær.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 11th July 2008, 10:31 AM
Member
 
Registreringsdato: Feb 2008
Indlæg: 83
Standard

Re. andelslejlighed..så pas på bopælspligten!
Hvis du er væk i flere måneder af gangen kan det give problemer.
Og jeg vil MARJET MARJET gerne være din trainee, den løn er sgu attraktiv!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 11th July 2008, 11:14 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

Lyt til ovenstående råd om professionel rådgivning (advokat, byggesagkyndig).

Angående boligplacering i København ville jeg i dit tilfælde søge på Holmen (København K). Det er et fredet område med en stor del af historiske bygninger og mange offentlige institutioner (Arkitektskolen, Filmskolen, Rytmisk musikkonservatorium, Statens Teaterskole og Skolen for moderne dans) og Operaen, hvilket altid vil skabe aktivitet. Holmen er omgivet af vand, der er grønne områder, det er centralt beliggende for Indre By, Lyfthavnen og vandet (Strandparken).
Der er et godt udbud af både ejerlejligheder og andelsboliger, med parkeringskælder og bådplads. Området er veletableret. Grundet beliggenhed, offentlige institutioner (kulturelle) og fredning er der ingen tvivl om at området vil blive særdeles populært i fremtiden.

Har flere gange været forbi i forbindelse med kulturelle (og professionelle arrangementer) derude – et efter min mening pragtfuldt område, hvis man vil/skal bo i København. Måske man skulle overveje at flytte….;-)

Sidst redigeret af boble : 11th July 2008 kl. 12:06 PM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktivAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:33 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.