Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:05 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 811
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Skyblue Se indlæg
Mjoe, men så længe de ikke engang forsøger at sandsynliggøre deres påstande, så synes jeg bare forums meninger ser bedre og bedre ud.

Derudover har de fleste større boligkriser endt med ca. halve priser + inflation, så 15000/m2 huse ville være mit gæt om 3-4 år.
Tja, det kan man da allerede få nu, spørgsmålet er blot i hvilken landsdel man kigger...
Hvis du derimod mener at husprisen i København som realisten refererer til kommer ned på 15.000 kr m2 stiller jeg mig mere tvivlende.

-W-
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:11 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 895
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Realisten Se indlæg
Dit udmærkede indlæg fortjener et svar. Nettoydelsen på mit hus er 4000 kr. højere end da jeg købte for 8 år siden. Dengang var renten en anelse højere (7 og 8% obligationer) og sammenholdt med inflation/lønstigning er det nok ikke helt ved siden af. Jeg har ikke en beregning klar til dig, men et slag på tasken siger mig det passer ganske udmærket. Dermed er jeg fint istand til at købe min egen bolig. Mit hus står iøvrigt til knap 13K netto hvilket ikke burde være et problem for et par med bare en nogenlunde indtægt (600K eksempelvis)

Mit indlæg er under alle omstændigheder et signal om, at vi er nogen der ikke forsøger at hive en lottogevinst ud af vores hus, men blot vil have en rimelig markedspris for at kunne komme videre i markedet.
Nu er jeg ikke bankrådgiver eller ejendomsmægler - men hvis du gav knap 9000kr netto til 7-8% så gav du jo knap 1½ million i 2000 (cirka).

Din prisstigning er så "kun" 50-60% på 8 år - det er da ikke urimeligt. Noget kunne tyde på at du enten har prissat det korrekt eller at du købte for dyrt i 2000

Jeg ved ikke hvor din bolig ligger, men selv om det er i Hedehusene, Albertslund eller Taastrup, så har de generelle prisstigninger siden 2000 og frem til i dag (inkl nye fald) i disse områder været på knap 100%. Altså væsentligt over det du sætter til salg til.

Om din pris er rigtig eller ej, bestemmer markedet, men jeg er ikke sikker på at et par med (som du selv nævner) nogenlunde indtægt på 600K vil blive godkendt til et lån på meget over 2.1mill (3½ x årsindkomst) i disse tider...

/J
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 811
Standard

[quote=Goldfinger;42120]Det der holder boligmarkedet igang, og sikrer gradvis pristilpasning, er ikke de folk som stædigt holder fast i deres pris. De ender med at trække boligen af markedet. Nej, markedet holdes igang af de ca. 5000 par som hvert år bliver skilt og skal sælge, af de der hvert år mister deres arbejdsevne og skal sælge af dødsboer, som løbende skal afhændes.
QUOTE]

Mhjaaa, jo, ja, men glem nu ikke alle dem der får barn nr. 1,2 eller 3. Hvor kæresten bliver færdig med studiet og begynder at tjene penge så man får råd til at flytte fra 2V´en i NV. Samt endelig folk som undertegnede som bare gerne vil bytte deres nuværende bolig ud med noget større ?
Tror nu nok at der trods den negative spiral er en rimelig stor købemasse derude, men ingen tvivl om at psykologien holder markedet underdrejet.

-W-
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:14 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 168
Standard

Jeg tror helt sikkert at sådan et par vil blive godkendt, hvis de shopper lidt mellem bankerne... Har selv erfaring med at de ikke er bange for at låne mange penge ud til relativt sikre kort, hvilket folks ynglingseksempel med politibetjenten og sygeplejersken må siges at være (byt evt. ud med en skolelærer, faglært eller lignende).
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:18 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Goldfinger Se indlæg
Givet denne asymmetri og negative markedspsykologi, forventer jeg prisfaldstrenden varer ved en rum tid endnu.
Der er godt med plads i den formulering.;-)

Generelt er der til alle tider folk, der skal sælge OG folk der skal/vil købe.
Generelt er det om folk KAN købe, der sætter begrænsningen.

At du/I sidder i en god lejlighed, til leje, betyder ikke at alle er lige så heldige eller entreprenante som jer. Mens I venter, håber jeg da ikke, at I optager en lejlighed for den enlige mor med 2-3 børn.

Lykke er guld – ikke omvendt

Sidst redigeret af boble : 13th August 2008 kl. 03:24 PM.
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:25 PM
Banned
 
Registreringsdato: Aug 2008
Indlæg: 1,994
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af ondemand Se indlæg
og som du rigtigt siger, så er der ingen der tvinger dig til at sælge, men heller ingen der er tvunget til at købe.

Dit hus er sikkert ganske fint, men 8 ud af 10 mener at netop deres hus er noget særligt, og langt de fleste tror at deres hus kan indbringe "en del" mere end naboens hus (naboen tænker det samme).

Jeg forstår bare ikke hvorfor du har dit hus til salg så? Har du det "til salg", eller skal det sælges? - Er det bare en lotto-kupon?

Vi der kigger kan også godt se om huset virkelig er til salg, eller om det bare er en lystfisker der satser på at en naiv køber kommer forbi. Jeg anklager dig ikke for at være det - men jeg skal bare gøre opmærksom på at køberne jo altså heller ikke er helt idioter.
Jo, det er skam til salg og jeg er ikke ude på at fiske efter noget her hvilket er årsagen til min vage beskrivelse af mit hus. Jeg mener iøvrigt ikke, at mit hus er noget særligt. Som jeg skrev: 6/10 hvilket vel er rimelig ordinært? Vi søger derfor en ganske ordinær køber til et ganske ordinært hus uden fiksfakserier.

Til andre af spørgerne: Priserne i mit område er ca steget 80% siden 2000 hvilket også afspejles i min udbudspris. Huset ligger i en forstad til Kbh.

Og som andre ganske rigtigt nævner ændrer folks boligbehov sig hele tiden - krise eller ej: Skilsmisser, ægteskab, barn nr 1, 2, 3 osv, ændret jobsituation, generel lyst til at være herre i eget hus osv osv. Disse faktorer er da bestemt betydningsfulde i et boligmarked. Et ungt par i en 2/3-værelses med barn nr. 2 på vej kan(vil?) altså ikke blive siddende på hænderne i 5-10 år endnu.
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:32 PM
kma kma er offline
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 344
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Realisten Se indlæg
Jeg har i nogen tid fulgt debatten her uden at være tilmeldt, så nu synes jeg det er på tide jeg giver min mening til kende. Det er temmelig tydeligt, at langt de fleste her bor til leje mens de hepper på prisfald på op til 50%. Nogen mener kvm-prisen i hovedstaden bør ligge på 8-10.000 kr. Andre mener (mærkeligt nok), at førstegangskøbere bør kunne købe næsten hvilket som helst hus i Hvidovre, Brønshøj, Herlev eller lignende.

Kære venner: I forregner jer

Priserne er unægtelig faldet end del ja og der er sandsynligvis mange boliger endnu der mangler at blive justeret ned - ingen tvivl om det, men det overvejende flertal herinde mener priserne GENERELT skal 20-50% ned og det kommer IKKE til at ske.

Jeg har selv et hus til salg og uden at blive specifik nok til at afsløre hvilket det er kan jeg da sige følgende: På den rigtige side af 100 m2, pæn stand (min subjektive vurdering: 6/10), god rolig beliggenhed, 15 min gang fra S-tog, 20 min til Rådhuspladsen og en pris hvor det famøse sygeplejerske/politimand par kan være med (tættere på 2 mill end 3). Der handles i min type huse i mit område pt og jeg er da overbevist om, at det nok skal blive solgt i 2008. Der bliver sandsynligvis tale om et nedslag, men slet ikke i nærheden af de latterlige procentsatser de fleste herinde hepper på - simpelthen fordi jeg ikke accepterer et sådan bud.

I er nødt til at acceptere, at ikke alle kan købe den bolig de drømmer om. Mange herinde sidder sikkert og ærger sig over at de ikke købte i 1997 fordi "nu koster et hus i Kbh jo over 1 mill!". Venner - I kommer ALDRIG til at købe et hus til den pris og I er nødt til at acceptere, at jeres indkomst bare ikke er høj nok til et boligkøb.

Jeg bliver pænt upopulær nu - ingen tvivl om det, men I er altså nødt til at vågne op og være realistiske. Priserne kommer ikke tilbage til før-2000 niveau nogensinde. Jeg købte ikke mit hus for at tjene hurtige penge, men for at få et sted at bo hvor JEG bestemmer. Jeg kommer til at tjene pænt på handlen når køberen kommer forbi ligesom køberen vil tjene om 10 år eller hvornår vedkommende nu skal videre. I kan da pænt blive siddende på hænderne og vente til priserne falder - hvilket de som sagt nok skal gøre for mange boliger - men kvm-priser i hovedstaden på 8-10.000 kr. må forblive i jeres søde nattedrømme.
Du har fuldstændig ret. Godt og klart indlæg.
Besvar med citat
  #28 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,209
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Realisten Se indlæg
Og som andre ganske rigtigt nævner ændrer folks boligbehov sig hele tiden - krise eller ej: Skilsmisser, ægteskab, barn nr 1, 2, 3 osv, ændret jobsituation, generel lyst til at være herre i eget hus osv osv. Disse faktorer er da bestemt betydningsfulde i et boligmarked. Et ungt par i en 2/3-værelses med barn nr. 2 på vej kan(vil?) altså ikke blive siddende på hænderne i 5-10 år endnu.
Jeg er næsten nødt til at spørge...

Kunne man ikke forvente at et helt ordinært par, med en middel-god indtægt på 600K/år og evt et barn nr 2 skulle bo i danmarkshuset?

Og dit er faktisk noget mindre, skal vi sige 15% mindre?

Derudover skal indtægten så nok være ca 700K/år for sådant et par hvis de skal låne de 2.5M med 2 børn eller 1 barn + bil. (3.5x brutto gearing)
Det er ca 33K/md til manden og 27/md til konen.. og er en ret pæn løn.

Mit bud er at et hus som dit skal ca 15% ned og nok kommer under det i en periode grundet dårlig psykologi etc.

Sidst redigeret af chantmaster : 13th August 2008 kl. 03:50 PM.
Besvar med citat
  #29 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2008
Lokation: Vestegnen
Indlæg: 20,622
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af chantmaster Se indlæg
Jeg er næsten nødt til at spørge...

Kunne man ikke forvente at et helt ordinært par, med en middel-god indtægt på 600K/år og evt et barn nr 2 skulle bo i danmarkshuset?

Og dit er faktisk noget mindre, skal vi sige 15% mindre?

Derudover skal indtægten så nok være ca 700K/år for sådant et par hvis de skal låne de 2.5M med 2 børn eller 1 barn + bil. (3.5x brutto gearing)
Det er ca 33K/md til manden og 27/md til konen.. og er en ret pæn løn.

Mit bud er at et hus som dit skal ca 15% ned og nok kommer under det i en periode.
Et helt ordinært par, der vil købe hus (til mere end 2 mill.) er nødt til at komme med en opsparing fra deres lejlighed, og sådan har det altid været. Husk, at du bliver godkendt til lånet udfra en standard-finansiering med obl.lån med afdrag. problemet er de unge par, der ikke er kommet ind på ejer-markedet, og nu vil købe en familie-bolig i storKøbenhavn, det koster kassen.
Besvar med citat
  #30 (permalink)  
Gammel 13th August 2008, 03:55 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Realisten Se indlæg
I er nødt til at acceptere, at jeres indkomst bare ikke er høj nok til et boligkøb.
Dette er en stor, stor misforståelse, vil jeg godt sige. Lige nu føles boligmarkedet stærkt, og man tror ikke at det kan være anderledes. Men lad os lige opleve 5 års recession (ifølge AE i dag kommer der mindst 10 år med recession), og lad os så se, hvor stærkt boligmarkedet er.

Et fuldstændig vandtæt argument imod din påstand er:
Er der en bolig til alle i Danmark? : JA
Er halvdelen af alle boliger i Danmark ejerboliger?: JA
Er omkring halvdelen af Danmarks befolkning single? JA

Så hvis det ikke er muligt for en single med børn og en jævn indkomst at købe en bolig, så er markedet nok overvurderet.

Så fik vi vist klaret den
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktivAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:04 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.