Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 10:35 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2013
Lokation: Hørning
Indlæg: 101
Standard Nybyggeri

Hejsa

Vi har gennem de sidste par måneder haft kontakt til Huscompagniet om at få bygget et hus i Hørning (mellem Skanderborg og Århus). Grunden er købt og betalt. Næste skridt for os er at få byggekontrakten helt på plads.

Jeg har skrevet et indlæg på min blog Det indledende forløb – Nybyggeri med Huscompagniet om vores valg ind til videre.

Jeg håber at nogle af jer har nogle meninger om fx tilvalgspriser eller andet der kan hjælpe os som førstegangsbyggere
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 11:48 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,331
Standard

Det er nogle gode ændringer I har lavet på typehustegningen - især bliver I glade for at man kan benytte "forældrer-badeværelset" uden først at skulle igennem soveværelset.

'Bemærker også at bryggerset er temmelig stort, og at en egentlig entre er fravalgt.
Jeg ved at mange, især børnefamiler, alligevel altid bruger bryggers som indgang - personligt synes jeg at det er temmelig "kedeligt" ("upræsentabelt") at gæster skal igennem bryggers for at komme ind i huset ( - hvilket vil kræve en stor "bryggers-oprydnings" disciplin )
- men måske dette (fra) valg også er styret af indretning af køkken/alrum i forhold til lyset..?...

M.h.t. jeres tilvalg, så bemærker jeg især hvad at I har fravalgt; akustiklofter - DET vil I fortryde!!!!!!!!
Akustiklofter er et absolut "must" i Nybyggeri!

M.h.t til vinduer i stuen, så ville jeg "omgrupperer" disse; ville sløjfe det parti som vender direkte mod vinduet i bryggerset.
Og i stedet for sætte et ekstra vinduesparti i stuen, og lade begge disse vinduespartier være terrassedøre ligesom i køkken/alrummet - vil give mere lys + udsigt til/fra stuen.
Og set udefra vil det give en større harmoni, om man kigger ind på i alt 4 lige store store terrassedørs-partier.

M.h.t. vinylgulve...njaaaa...........oprigtig talt, det "spiller" da ikke i et nyt og lækkers hus..(?)..
Om budgettet er til det, vælg eet-stavs plankegulve...det "løfter" huset indvendigt.

...og så i øvrigt fortsat god fornøjelse med projektet - det er på én gang hårdt/svært, men også super sjovt
__________________
MVH
Nybyggeren
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 12:23 PM
Junior Member
 
Registreringsdato: Sep 2015
Indlæg: 17
Standard

Hej

Hvis du forventer at få penge tilbage på et inventar budget på 163.000 + 26.000, så tror jeg du bliver overrasket.

Hvis det skal dække alle de skabe, der er på tegningen, og alle hvidevarer, så kræver det at du konsekvent vælger de billigste løsninger.

Jeg synes vinyl gulve spiller max i et børnefamilie hus, ellers ville jeg også vælge træ.

Jeg mener også at arkustik lofter er et must. Med helt glatte vægge, gulve og lofter, så skal man gøre noget ved arkustikken. Specielt i køkken/alrum ved loft til kip er der behov for at gøre noget. Gips lofter er værre end træ, men egentlige arkustik lofter er det bedste.

Hvis du endnu ikke har snakket el med med Huscompagniet, så kan du roligt sætte 20-30.000 af til det.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 12:59 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2013
Lokation: Hørning
Indlæg: 101
Standard

Hej igen

Tak for jeres kommentarer

Nybyggeren4000:

Forældrebadeværelsesindretningen har vi bevidst valgt. Vi lægger vægt på at få mere ro i soveværelset. Jeg har en skotsk kone, som ofte har familie på besøg i et par uger af gangen, så det er også rart at de ikke skal igennem soveværelset for at bruge det store badeværelse.

Syd er lidt skråt nede fra, hvorfor vi flyttede køkkenet til toppen og skrottede entréen. Det vil være mere indbydende som du siger med en dedikeret entré, men dette var hvad vi synes gav mening pga. grunden og hvad der er praktisk for os.

Vinduet i stuen der peger mod bryggerset er et smalt højt placeret vindue. Vi har tænkt os at have en kommode under. Vi kunne godt tilføje flere vinduer i stuen, som du forslår, men vi tror måske der bliver meget varmt derinde med endnu mere glas. Den skal vist lige vendes lidt i hovedet

I nævner at vi ikke har valgt akustiklofter. Vi har valgt trælofter, da vi synes det er mere hyggeligt og akustikken skulle ikke være noget problem, så vidt jeg kan forstå.

Vi havde først valgt trægulve, men vi har et barn på vej, som nok ikke bliver enebarn. Vinyl holder til nogle flere slag end træ.

lhj11111:

Mht. inventar så er det ret svært at vurdere, hvad det løber op i. HTH er ikke gode til at skrive hvad diverse løsninger koster på deres hjemmeside. Vi overvejer at lade HTH stå for køkkenet og så tage en tur i Ikea efterfølgende, men nu må se, hvad HTH siger de skal have.

Se svar til Nybyggeren4000 mht lofter

Sidst redigeret af MickB : 25th September 2016 kl. 01:02 PM. Årsag: Stavefejl
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 01:11 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,331
Standard

MickB; Giver på sin vis god mening hvad at du skriver omkring højtplaceret stue vindue & kommode ( - virker som om at I virkelig har tænkt tingene/indretningen igennem ) - alligevel vil jeg anbefale ekstra vindue/terr.parti i stuen, for at få mere lys ind.

F.s.v. dine bekymringer om overophedning grundet for mange vinduer - hvilket vitterligt er noget som man skal være opmærtksom på - så tilbyder Rationel en coatning ( Solar 70, tror jeg at det hedder), som netop tager toppen af solvarmen. Jeg har samme i alle mine sydvendte vinduer, og har ikke oplevet egentlig overophedning i sommers.

Nej, trælofter er ikke at sammenligne med egentlig akustiklofter. Ganske vist reflekterer de ikke lyd ligeså voldsomt som glatte gipslofter, men omvendt absoberer de heller ikke.

Tro mig, du/I vil IKKE spare på akustiklofterne i stue & køkken/alrum!!!!!
__________________
MVH
Nybyggeren

Sidst redigeret af Nybyggeren4000 : 25th September 2016 kl. 01:18 PM.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 01:14 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2016
Indlæg: 110
Standard

Jeg er hellerikke personligt til indgang gennem bryggers - hos os er bryggerset et roderum til overtøj, vasketøj og andet - og synes det er dejligt bare at lukke døren til rodet, når der kommer gæster. Men det er jo en smagssag.

Har i overvejet en dør i enden af bryggerset, så der bliver adgang til børne/teenageafdelingen uden at skulle gennem køkkenalrum - når der nu alligevel ikke er skabe på den væg.

Jeg tænker også at jeres inventarbudget på ingenmåde er i overkanten ud fra de udstillingshuse vi har set på fra huscompagniet. Husk også at vaskemaskine og tørretumbler kommer oveni.

I skal have en eller anden form for akustivdæmpning især med loft til kip - og vinylgulvene er ikke nok. Prøv at tage ud i nogle udstillingshuse og hør forskellen på steder med og uden akustiklofter.

Og ja el løber hurtigt op.

Tænk over placeringen af vinduer i stuen - lige nu er det et meget svært rum at møblere - og har man virkelig lyst til at sidde i stuen og kigge ind i bryggerset?

Hvis indgangen vender mod syd - så måske overvej at flytte vinduet i værelset ved siden af bryggerset - det bliver meget varmt med et sydvendt vindue.

Der er nok også i underkanten af køkkenbordsplads til min smag, men det er jo igen efter ens behov - men ville nok soom minimum lave øen dobbelt bordbredde - så man kan arbejde på begge sider.

held og lykke med projektet
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 01:15 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 1,331
Standard

- i øvrigt, helt lavpraktisk; I burde overveje at flytte vaskemaskine og tørretumbler over på den anden side af bryggerset.
Betonvæggene er ikke synderlig lyd-/vibrationsdæmpende overfor vaskemaskine-støj, og vil tydeligt kunne høres inde på værelset ved siden af.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 01:41 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2011
Indlæg: 671
Standard

Vedr vinylgulve

Vi har i vores nye hus valgt et laminatgulv med trælook. Dette blev gjort på bekostning af trægulv. Det var ikke økonomien der gjorde udslag. Men som børnefamilie med 3 unger i 5-7 års alderen ved vi at de er hårde ved gulvet og vi ved vi ikke får passet gulvet som vi skal.

Alle der har været i huset synes gulvet ser rigtig godt ud.

Men det er selvfølgelig en smagssag. Har hørt at folk siger at det skal ikke ligne noget det ikke er. Men helt ærligt tror sku de fleste børnefamilier ikke tænker så meget på det.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 01:52 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2011
Indlæg: 671
Standard

Vedr økonomi:

-Tror heller ikke i får penge tilbage til inventar
-i kommer formentlig til at bruge flere penge end i regner med på el
-i kommer formentlig til at bruge flere penge i haven end i regner med.

Den sælger i pt har kommunikation med vil ikke være jeres kontaktperson. Byggeforløbet, så selvom i føler at der er en god relation der behøver det ikke betyde at det er tilfældet i byggeforløbet.

Har selv lige bygget. Kommer til at skrive en lang evaluering her på siden. Vi er pt i en strid med byggefirmaet. De kan nå at rette op på det endnu men der er potentiale for en negativ smøre. Der har været både plusser og minusser. Men en del minusser i forhold til hvad jeg havde regnet med: vi var rigtig glade for sælgeren og syntes at kemien var rigtig god!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 25th September 2016, 07:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: May 2013
Lokation: Hørning
Indlæg: 101
Standard

Nybyggeren4000:

Ved du hvad det koster at få Solar 70 coat på vinduerne? Det kan godt være vi skal overveje det.

Det er godt set det med tørretumbler/vaskemaskine. Vi placerede dem egentligt hvor de er nu for at de kan komme op i en god arbejdshøjde, men det er nok vigtigere at de ikke generer værelset i sydøst.

Drabo:

Tanken med en dør ind til børneområdet har strejfet os, men døre tager også plads, så det vil betyde at man fx. ikke kan have et tørrestativ til at stå der.

Netop tørretumbler og vaskemaskine har vi allerede fra den lejebolig vi bor i nu, men det er ikke usandsynligt at vi kommer til at bruge hele det afsatte beløb.

Det er en god idé at tage ud i et udstillingshus for at se hvordan akustikken er i de to slags lofter. Af erfaring er det dog ikke noget jeg har tænkt over når jeg har været i et hus med trælofter - også selvom der var loft til kip. Jeg tænker også det betyder noget hvilke møbler, malerier og tæpper man har.

Mht. indretning af stuen har vi tænkt os at have TV på væggen mod syd og så en sofa langs væggen overfor.

John Denver:

Det vinylgulv vi har valgt er lidt dyrere end det trægulv vi først valgte, men jeg tror det er det værd.

Vi har afsat kr 30.000,- til ekstra el og kr 20.000,- til byggestrøm og vand.

Det lyder ikke godt mht dine oplevelser med at bygge. Hvilket firma var det?
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
IHC nybyggeri ? Nybygger2860 Generelt 8 22nd February 2016 01:40 PM
Nybyggeri FruJohnny Generelt 7 20th October 2014 03:22 PM
Lån til Nybyggeri Easterfarm Finansiering 4 23rd August 2013 07:44 PM
Nybyggeri sklent Generelt 20 2nd November 2012 09:37 PM
Nybyggeri. minutes Generelt 5 14th September 2009 10:05 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 06:09 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.