Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 07:38 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Lightbulb God artikel i berlingske..

Skvulp eller flodbølge - Finans

Et enkelt udvalgt citat
Spørgsmålet er ikke, om bølgen kommer, men alene hvor omfattende og ødelæggende den kommende flodbølge vil være.
Det er både direktør Per Hallgren fra ejendomsselskabet Jeudan og finanseksperten Finn Østrup, CBS (Handelshøjskolen i København.) enige om.
»Vi har ganske enkelt haft højkonjunktur i for lang tid,« siger Finn Østrup. »Det skaber usunde balancer. Boligboblen er jo nu en kendsgerning, og jeg kan sagtens forestille mig, at boligpriserne skal yderligere 35 - 40 procent ned. Vi har slet ikke set bunden endnu, og det kan betyde, at vi kommer til at ende i en langvarig, japansk krise.«


Artiklen er primært en generel analyse - ikke en specifik analyse af boligmarkedet.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:06 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Rigtig god artikkel cirb, det er jo nærmest et referat af debatten herinde de seneste par uger. Nu bare med kendte i kommentator rollen
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:06 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2008
Indlæg: 2,167
Standard

Artiklen er bygget på "særlig" sur mand der er klar med flere milliader til opkøb af ejendomme og som ikke har kunne kommet til i flere år p.g.a. Islændinge og lign. Men nu venter og håber han på det helt store blodbad indenfor den slags ejendomme....så nok ikke særlig relevant for dette forum. Finn Østrup`s poiente er mere ok, så kan man være enig eller uenig. Jeg tror på et sted midt imellem.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:18 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cirb Se indlæg
Artiklen er primært en generel analyse - ikke en specifik analyse af boligmarkedet.
Korrekt og udmærket men også tynd artikel.

Ikke værd at købe avisen for.

/BF
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:19 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af SortKaffe Se indlæg
Rigtig god artikkel cirb, det er jo nærmest et referat af debatten herinde de seneste par uger. Nu bare med kendte i kommentator rollen
Inden obligationsdebatten (Obligationskurser.dk - Obligationsdebatten) gik helt i hegnet havde artiklens hovedpunkter været diskuteret jævnligt siden ihvertfald ultimo 04. Det er interessant at se analytikere nu begynder at hælde mod det japanske scenario, som 47/rødekro har argumenteret stærkt for - indtil for ganske nyligt lignede det mere den stagflations model som hcgn (også her på kanalen) har advaret imod.
Det er så trist at langvarig deflation formentlig er langt værre end en omgang stagflation....

Sidst redigeret af cirb : 7th September 2008 kl. 08:36 AM. Årsag: forkert url
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:23 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 6,518
Standard

"Udover Mols-Linien er det selskaber som Rella Holding, Erria, Nuna Minerals og Bella Center. Nu er boblen bristet med kraftige kursfald til følge."


tjah gad vide om deres nye hotel og sportscenter bliver til noget....
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:38 AM
Banned
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 22,952
Standard Cirb tak for at bringe denne artikel op

Det kan godt være det er en generel analyse; men det underliggende kapitalgode er ejendomsmarkedet - mere specifikt boligmarkedet.

Jeg er meget enig i tonen, nemlig at det er værre end det ser ud:

1. At man nu åbent taler om at man sagtens kan forstille sig yderligere fald på 30-40% er jo en noget anden melodi end den de officiøse pladespillere har liret af.

2. At det er hele finanssektoren, der er i alvorlig fare - og ikke bare et par lokale banker der fik fine fornemmelser.

Hvis vi kikker lidt bredere, kan vi se at man fra centralt hold - gennem nogen tid - har været klar over alvoren:

1. Redningerne af BankTrelleborg og Roskilde Bank har været forberedt og har specielt gået på at undgå at bankfallitter på baggrund af plattenslageres byggeprojekter forplanter sig yderligere.
Under normale omstændigheder vil et milliardtab på en byggespekulation udløse en officiel reaktion i retning af: "Naj, hvor er det synd for jer. IDIOTER!"
Denne gang har man sat massivt ind med garantier fra Nationalbanken, formentlig fordi man er sig bevidst, hvor skrøbelig situationen er. Jeg tror ikke man er glad for løsningen - her på boliga er der peget på adskillige principielt uheldige konsekvenser - men man har følt sig tvunget.

2. Forslaget om genindførelsen af 1% SP bidraget er heller ikke noget, man bare trækker op af hatten, skønt ordningen har eksisteret før - og de fleste lønsystemer har faciliteten. Det er en revolver, der har siddet løst i hylstret - og et våben man har ment det hensigtsmæssigt at holde indenfor rækkevidde.
Bankernes uforholdsmæssige jamren i denne anledning - Herregud en 3-4 mia kr på hele finansloven - småpenge; men ikke desto mindre har bankerne følt sig foranlediget til at gå i rette med regeringen på dette punkt. De har heller ikke lagt skjul på at efter pensionskasserne og ATP har fået deres, så er det bankernes tur til at få milde gaver på skatteydernes bekostning, til manipulation af deres egne hårdt medtagne aktiekurser.
Med et indlån fra lønmodtagere og pensionister på over 500 mia kr er den hidtil ydede socialhjælp ikke afgørende.

3. Afskaffelsen af den offentlige vurdering er fuldstændigt afgørende (hvornår har man ellers hørt om en skatteminister, der opgiver et middel til at presse penge af borgerne) for kreditforeningerne. Nye - og mere realistiske - vurderinger vil, set på baggrund af det forsat voksende realkreditudlån, dokumentere, at den danske boligmasse er overbelånt. Det ville betyde at kreditforeningerne - her og nu - skulle ud og skaffe sig yderligere sikkerhed og/eller ansvarlig kapital, hvilket er totalt urealistisk.

Sammenfattende: Regeringen har hjulpet banker, pensionskasser og kreditforeninger. Med nogenlunde samme beløb 3-5 mia.
Jeg tror det er en rimelig vurdering at betragte disse forholdregler under ét.

Så små beløb kan ikke i sig selv afværge krisen - specielt ikke, når man tager i betragtning, hvor tæt til vinden branchen slingrer, der er ikke mange reserver - men kan evt. mildne forløbet. Ingen vil synes nok; men det er fordi de ikke har gjort sig alternativet klart.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 08:53 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Cirb: Jeg tror ikke Du skal være så bange for deflation, selvom alle såkaldt "økonomisk ansvarlige" fortæller dig at det er værre end pesten.

Deflation tror jeg, er den medicin der skal kurerer de seneste års udlånssyge og lånevanvidsfestens tømmermænd.

Deflation vil nok få store formuer til at fordufte op i den blå luft, og få store finansselskaber til at gå konkurs. Men oven på deres ruinerne vil Du også få muligheden for at bygge en helt ny og meget sundere struktur op.

Det at bo vil komme til at koste penge, uanset hvilken boligform Du vælger, og vores lønninger og omkostninger vil blive tvunget til at tilpasse sig den globaliserede verden vi lever i.

Og det er vel i grunden ikke så galt, for enhver vil kunne sige sig selv at de store ubalancer der er i en globale økonomi ikke vil kunne eksisterer til evig tid. Du kan ikke opretholde en verdensorden, hvor mennesker i den ene ende af verden knokler 12 timer i døgnet for en ussel løn, mens andre ligger i deres seng og sover sig til formuer der overstiger arbejderens løn med en faktor 100. Den konstruktion holder ganske enkelt ikke vand i ret lang tid.

Så vi skal have tilpasset vores økonomi til virkelighedens verden. Første step bliver at tilbagebetale de enorme lån vi har bevilliget os selv de senere år.

Det kommer til at gøre ondt, for jo mere Du har forbrugt for lånte penge, desto mere skal der betales tilbage. Surt, men vel ikke så uretfærdigt, vel ?

Næste step bliver at få tilpasset vores produktionsomkostninger til produktionsomkostningerne andre steder i verden. Det kan ske på to måder: Reallønsnedgang eller forøget produktivitet, eller en kombination af de to muligheder.

Ikke en behagelig proces, men nødvendig. Vi kan åbnlyst ikke vedblive med at leve af opskrivninger af vores ejendomsværdier.

Så tilbage er bare spørgsmålet, hvem skal det her komme til at gøre mest ondt på. Dem der har lånt og forbrugt pengene, eller de næste generationer som kommer til at overtage fallitboet.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 09:07 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 473
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af SortKaffe Se indlæg
Deflation tror jeg, er den medicin der skal kurerer de seneste års udlånssyge og lånevanvidsfestens tømmermænd.
Jeg kunne ikke være mere enig.

Deflation er slemt, men det er den enenste medicin der vil kunne kurrere vores problemer.

Derudover så skal man huske at når man snakker om stagflation er det reelt det som "førstegangskøberne" (i.e. fremtidens forsørgere) allerede har oplevet i et par år.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 7th September 2008, 09:26 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 473
Standard

Jeg skal lige præcisere at når jeg taler om deflation så tænker jeg på den total pengemængde, M3.

Dermed ikke sagt at den nuværende måde at opgøre inflationen på, HICP, vil kunne vise at der ikke er nogen deflation. Ligsesom den ikke viste galloperende inflation - stigningen i den totale pengemænge fra 2004 og frem på 13% p.a.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Dagens tudefjæs - og en sober artikel! CK83 Generelt 53 8th August 2008 07:58 PM
Berlingske indpakker boligannoncer fra Home som redaktionelt stof IvanBoesky Generelt 4 11th June 2008 09:32 AM
Genial artikel om spin og boligmarkedet! clb Generelt 2 22nd March 2008 11:30 AM
Boligkrise rammer Berlingske-regnskab Nyheder Udvalgte Bolig nyheder 0 13th March 2008 07:50 AM
Artikel i Børsen: globalt boligkollaps Rebecca Generelt 49 20th June 2007 12:41 PM



Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 08:04 AM.



Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.