Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Fremleje, udleje, sælge, eller blive... har bruge for godt råd! (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=2965)

Americano 14th September 2008 10:50 PM

Fremleje, udleje, sælge, eller blive... har bruge for godt råd!
 
Vil sige det så kort som jeg kan, og håber på at I kan forstå mit dansk.

Jeg bor nu i en lille 3 værelses ejerlejlighed på Amager. Jeg har købt den i 2004 på 1,6, og den er nu værd 1,3. Lucky me. Så en ting er klart: jeg kan ikke sælge nu.

Men spørgsmålet er, hvornår kan jeg sælge?

Jeg vil gerne flytte sammen med min kæreste, da vi har et rigtigt godt tilbud fra nogle venner til at fremleje en dejlig lejlighed billigt i 3.5 år.

Min omkostninger på lejligheden nu (jeg har haft F1 flexlån siden jeg købt, som har vist sig til at være det rigtigt valg, selv om det var for de forkerete årsager...), er omkring 7.500 om måneden, og jeg regner med at kunne leje den ud til omkring 6.500 om måneden.

Problemet er bare, hvad så om 3.5 år? Regner i med at markedet vil bounce back om 2, 3, eller 4 år? Og hvad med leje prognosen?

Er der stor sansynlighed for at overskud af lejelegligheder stiger mere end efterspørgsel, når der står rigtig mange i en lignende situation, og vil det også have en effekt på hvad jeg kan forvente at få i lejeindkomst? Jeg kan ikke lide ideen om at sælge nu og være nød til at tage et kontantlån på 400.000, men kan heller ikke lige tanken om at lejeindkomsten vil falde væsentligt mere end de 7.500 kroner jeg betaler.

Jeg ved godt at der er ingen af jer der har en 'crystal ball' derude, men efter at have læst en del af jeres diskussioner, ser det ud som om I kender meget mere til markedet en den her stakkels, dum amerikaner...

Tak for hjælpen.

grunj 14th September 2008 10:58 PM

Pkt 1. Hvornår er lejligheden bygget?
Pkt 2. Kan du dokumentere at du har investeret for mere end ca. 2000kr/kvm i den, hvis den er bygget før 1991?

Ps. Du skriver da udmærket dansk...

Skyblue 14th September 2008 11:05 PM

Americano,

Ingen kender fremtiden, beklager.

Personligt tror jeg ikke det vender lige foreløbigt. Jeg tror sagtens at det kan tage 5 år inden det vender og 10 år inden din lejlighed er det samme værd igen.

Hvis det er tilfældet, ja så må du jo lave følgende beregning:

Tab på salg nu: 400.000

Tab årligt på udleje <40.000? Så lej den ud i 10 eller mindre (hvis det går bedre) år.

Endelig er der jo også muligheden for at dig og kæresten ikke holder forevigt. I så tilfælde er det måske meget godt at have sin egen lejlighed på hånden?

Alternativt: Efterlad din gæld her. Stik af med kæretsen til USA! Gå på tvang her, tag til usa og køb noget derovre. Mange steder er det rimelig billigt nu :)

fikumdik 15th September 2008 02:25 AM

Husk på at du skal betale en del af huslejeindtægten i skat inden du kan bruge dem på udgifter på lånet.
Umidddelbart ville jeg sige at hvis du kan få 1,3 for den, så bid i det sure æble og tag tabet nu.
Der kan være forskellige problemer med udlejning f.eks. misligeholdelse af lejligheden, skiftende lejere opsigelse af lejemål osv.
Kan ikke se ind i fremtiden, men min fornemmelse siger at priserne går ned de næste 3-4 år altså mens i kan leje jer ind på gode vilkår.

moniulven 15th September 2008 06:00 AM

kan hun ikke flytte ud til dig....

uappel 15th September 2008 07:12 AM

Umiddelbart står du til en økonomisk lussing, hvis du vil sælge nu. Nu ved jeg ikke om der er børn? Men ellers er en lille 3 værelseslejlighed på amager vel perfekt til 2 personer?

Såfremt at I senere skulle få børn (hvis I ønsker det), så er jeres behov ændret igen - måske skal I have et hus? I et sådanne tilfælde at det "bytteprisen" imellem hus og lejlighed, som er interessant for dig.

Jeg syntes personligt, at det er meget voldsomt at skulle tage et kontaktlån på 400.000kr for at komme over i en fremlejet lejlighed.

Konsulenten 15th September 2008 07:25 AM

meget enig med uappel.. bliv dog boende, og flyt kærsten ind hos dig...bliver aldrig billigere, alternavtivet med at bo til fremleje og så leje egen lejlighed ud, undskyld.. virker lidt vildt.. men måske din bedre halvdel er HELT vild med den lejlighed i kan leje i 3,5 år ?? Og hvor vild er hun med din lejlighed ??

og byt så til større hvis forholdet holder, senere.. vil det altid være bytteprisen er der mest interessant - men begynd også NU med at betale afdrag/mere i afdrag.

Thomas 15th September 2008 08:41 AM

Markedet vil ikke vende i den overskuelige fremtid - udover 10 år tør jeg end ikke gætte.

Porgan 15th September 2008 09:08 AM

Jeg ville klart blive boende. Hvad markedet byder om 10 år er der ingen der ved.

M

Togryder 15th September 2008 09:13 AM

Det bedste er helt klart at realisere sit tab. Idag ved du hvad du kan få for den og du ved også hvad du kommer til at skylde. Da du ikke hvad der vil ske imorgen eller de næste 10 år, burde du realisere dit tab. Det kan godt være det bliver bedre om 3 år (meget lille sandsynlighed, hvis du spørger mig), men omvendt kan det blive endnu være. Jeg vil hellere komme ud med et underskud på 300k, som jeg så kan betale af på i løbet af de kommende 3-4 år end at sidde med en lejlighed jeg ikke aner hvad er værd om 3-4 år.
som investor må man nogen gange acceptere at man har satset forkert og man skal derfor se det i øjne og tage det tab der måtte være..
Derfor er mit råd, med mindre din horisont er mindst 10 år, så vil jeg råde dig til at realisere dit tab og gå videre med dit liv. Imens kan du betale dit tab af, så du om 3-4 forhåbeligt kan starte på en frisk .


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:47 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.