Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Tvist om udbedring af ulovligt gulvafløb (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=31590)

Underhunden 23rd July 2020 05:48 PM

Tvist om udbedring af ulovligt gulvafløb
 
Hej Boligdebatten

Mig og min kæreste er rendt ind i en meget kedelig sag, som grundlæggende handler om, hvem som er forpligtet til at dække udgifterne til udbedring af et ulovligt gulvafløb i vores andelslejlighed.
Sagen kort:

Den 8. juni 2017 overtog vi en andelslejlighed på Vesterbro, og i den forbindelse blev der udarbejdet en vurderingsrapport og et el-tjek. Der blev altså ikke udført et VVS-tjek ifm. salget.

I slutningen af vores ferie i juni / juli måned i år blev vi kontaktet af bestyrelsen i vores andelsforening, som meldte, at der dyppede vand fra vores gulvafløb på badeværelset ned i foreningens kælder. Bestyrelsen og foreningens VVS-firma fik adgang til lejligheden, hvor VVS-firmaet efter en gennemgang af badeværelse og kælder kunne konstatere, at årsagen til det dryppende vand var, at der på et tidspunkt er blevet støbt et nyt gulv i badeværelset direkte oven på et gammel terrazzogulv. I den forbindelse er der ikke blevet lavet et nyt lovligt afløb, som er årsagen til, at der nu trænger vand ind imellem de to gulvtyper, og som så løber ned i rummet i kælderen.

Vi har – bl.a. ved at lede i Københavns Kommunes Byggesagsarkiv (https://public.filarkiv.dk/101#e=1&p...1vZHVsZSI6e319) – uden held forsøgt at finde ud af, hvem som har lavet det ulovlige gulvafløb. Vi har også ledt i foreningens interne arkiver uden held. Både foreningens forsikring og vores egen forsikring har meldt, at de ikke dækker udbedringen, da der er tale om en ulovlig konstruktion.

Foreningens administrator har i forbindelse med sagen meldt, at det eneste vi kan gøre, er, at lave en indsigelse til dem vi købte lejligheden af med reference til en udvidet forældelsesfrist på 10 år på skjulte fejl og mangler, hvor de så kan gå tilbage til dem, de købte lejligheden af.

Vi har nu taget kontakt til sælger, som henviser til vurderingsrapporten, hvori der under ”Toilet og bad” kategorien i rapporten bl.a. står ”Vand og afløbsinstallationer - OK”. Og sælger mener derfor ikke, at man kan placere ansvaret for det ulovlige gulvafløb os dem.

I vurderingsrapportens generelle betingelser (under ”Grundlag for vurdering”) står der, at:

”Vurderingen er udført i overensstemmelse med paragraf 5 i lov om andelsboligforeninger, lejeloven og ABF’s retningslinjer og i øvrigt efter bedste skøn. Skjulte installationer og bygningsdele er ikke vurderet.

Sælger bærer det fulde ansvar for manglede oplysninger samt skjulte fejl og mangler, som konstateres efter sælgers fraflytning.”

Og her er et spørgsmål så, hvordan ”Skjulte installationer og bygningsdele” defineres? Kan et gulvafløb dækket af en let aftagelig rist siges at være en skjult installation? Vi har selv forsøgt at finde en definition på nettet, men har kunne konstatere – i hvert fald som vi ser det – at der ikke findes en entydig definition. Flere steder nævnes det, at det skal ”destruktive undersøgelser” til for at få adgang til skjulte installationer og rør, men vi har som sagt ikke kunne finde en entydig definition.

Det er virkelig en trist sag – og en sag vi har brugt meget tid på, siden vi kom hjem fra den omtalte ferie – og vi vil meget gerne have jeres vurdering af sagen, og hvordan I anbefaler, at vi går videre herfra?

På forhånd tak for hjælpen.

Brannigan 24th July 2020 06:17 AM

Har I fået nogen indikation på hvad det vil koste at få lavet?

Tænker inden I kaster alt for meget mere tid/ærgrelse i sagen?

Underhunden 24th July 2020 08:31 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Brannigan (Indlæg 416896)
Har I fået nogen indikation på hvad det vil koste at få lavet?

Tænker inden I kaster alt for meget mere tid/ærgrelse i sagen?

Hej Brannigan

Det er vurderet til mellem 20.000 og 25.000 kroner. Jeg har fået mange tydelige indikationer på, at ansvaret ligger hos den, vi købte lejligheden af. Så umiddelbart tænker jeg, at der er noget at kæmpe for.

Vi må se, hvad der sker... :)

johsm 24th July 2020 08:38 AM

Quote: "Det er virkelig en trist sag – og en sag vi har brugt meget tid på, siden vi kom hjem fra den omtalte ferie"

Hvis beløbet ikke er "højere", så havde jeg nok bare taget den selv for at få ro i sindet. Det var noget andet hvis gulvet skulle brydes op og der skulle ordnes lofter hos naboen.

Brannigan 24th July 2020 08:38 AM

Jeps - det var mere hvis det var i kategorien af 2-4 tkr. Men fint I har fået det afdækket.

Underhunden 24th July 2020 08:45 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af johsm (Indlæg 416898)
Quote: "Det er virkelig en trist sag – og en sag vi har brugt meget tid på, siden vi kom hjem fra den omtalte ferie"

Hvis beløbet ikke er "højere", så havde jeg nok bare taget den selv for at få ro i sindet. Det var noget andet hvis gulvet skulle brydes op og der skulle ordnes lofter hos naboen.

Ja, det kan der naturligvis være noget om... Det er bare, når jeg overalt får at vide, at ansvaret ligger hos sælger, så har jeg meget svært ved selv at tage den på mig... Men det er jo op til den enkelte...

På et andet forum er der en bruger, som har nævnt muligheden for "småsager", og jeg tænker, at jeg starter her: https://domstol.dk/alle-emner/anlaeg...sag/smaasager/

Og så må vi se, hvordan det går... Tak for kommentaren! :)

Underhunden 24th July 2020 08:46 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Brannigan (Indlæg 416899)
Jeps - det var mere hvis det var i kategorien af 2-4 tkr. Men fint I har fået det afdækket.

Yes, nu må vi se, hvor det lander... Som jeg lige skrev til en anden bruger, så er jeg blevet peget i retning af "småsager", som jeg synes, lyder rigtig interessant: https://domstol.dk/alle-emner/anlaeg...sag/smaasager/

Tak for kommentaren! :)

Porgan 24th July 2020 02:25 PM

Hvad siger jeres advokat? Jeres forsikring dækker vel advokatbistand til sådan noget her?

Personligt ville jeg æde den selv, beløbets størrelse er til at overse. Få foreningens foretrukne håndværker til at lave det - på et tilbud - ikke timer og materialer.

P

Hansen41 24th July 2020 04:55 PM

Brug maks 3000 kr. på at få en advokat til at bedømme jeres chancer for at vinde den sag. Siger han go, lyt først til hans argumenter og hans evt. prisoverslag for at køre sådan en sag.

Indhent evt. 2 tilbud mere og se om ikke at der er nogen der kan klare det for 10-15.000 kr. Skulle det være tilfældet, så ville jeg spise den selv og lade vær med at ærgre mig mere over det, hvis der ellers ikke er noget at komme efter i boligen.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:11 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.