Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Boligdebatten > Generelt
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 12:50 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 6
Standard Det kunne være værre....

Mange negative, måske reelle indslag, det ved jeg ikke, men nu til noget mere positivt.

Jeg har lige købt et hus i Herlev til den nette sum af 2.3 mio. For det får man i dagens danmark en dejlig et-plans villa på 130 kvm, kælder på godt 30 kvm, stor dejlig grund på 800 kvm, godt væk fra vejstøj og med kun 10 minuters rejsetid til Kbh C. Nu har jeg købt huset med min kæreste, så vi har selvfølgelig 2 indkomster at gøre godt med. Men med et obligationslån med 10 års afdragsfrihed er den måndelige ydelse altså kun godt 8500kr. Så kommer der selvfølgelig ejendomsskat og ejendomsværdiskat oveni så den totale måndelige ydelse ryger op på ca. 10.000 pr. md.

Men folkens helt ærligt, hvor meget billigere vil I have det skal blive? Det kunne da være fedt at sidde for det halve, så kunne man tage på 14 dages ski og sommerferie, istedet for de 7 dage der kun bliver råd til nu. På den anden side kan jeg sidde ude i min have og nyde en kølig pils og en god gang grill med vennerne...det er svært at sætte en pris på.

Ja og renten stiger og priserne falder måske, men det gør kursen på lånet også, så mon ikke det hele nok skal gå i sidste ende.
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 06:26 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 6,832
Standard

synes det er slemt nok... afdragsfrihed har den største skyld for prisstigningerne.....

hvornår vil du begynde at afdrage....??, spare op til vedligeholdelse ??
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 07:52 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,398
Standard

Jeg er ked af at ødelægge dine illusioner men du har altså ikke købt noget som helst. Det er hverken dit hus eller din have. Du bor til leje hos banken og kreditforeningen for 10.000 kr om måneden.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 07:53 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 384
Wink

Tillykke med huset. Bliv nu ikke skuffet når du finder ud af at du ikke kan komme til Kbh C på 10 minutter fra Herlev. Fra Herlev til rådhuspladsen i mylretiden tager mig ca 45 minutter(nogengange endda mere), når der altså ikke er ferietid
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 08:39 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Indlæg: 6
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Konsulenten Se indlæg
synes det er slemt nok... afdragsfrihed har den største skyld for prisstigningerne.....

hvornår vil du begynde at afdrage....??, spare op til vedligeholdelse ??
Afdragsfrilån, er hvis de bliver behandlet rigtig, en god ting. Og med behandlet rigtigt mener jeg at man ikke ser dem som en sovepude og glemmer at afdrage på ens lån selv. Det vi gør er at vi sætter penge til side når der er rum til det, og investerer de penge i noget sikkert, altså obligationer. Klart nok det kræver en vis portion selvdisciplin men hvis det er mere end man kan klare...tjaa så er ens største problem vist ikke det skyhøje boligmarked...
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 09:02 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 6,832
Standard

så kunne du lige så godt afdrage, så var muligvis en friværdi at belåne når du om 10-15 år skal have nyt tag, køkken, bad m.m.m.m.

tror mkig, har været i branchen... langt hovedparten afdragsfrie lån er ikke optaget af lyst og med ønske om investering i værdipapirer som du vil gøre ??

Du skriver også: lægge til side når der er rum til det... tyder på at du ikke har vildt meget luft i økonomien ?

De er optaget af ren og skær nød....
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 09:13 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Amager
Indlæg: 171
Standard

Afdragsfrihed er jo ikke pr. definition en dårlig idé. Hvis man bruger de sparede penge på at udbetale et eventuelt banklån, som man har taget for at lægge udbetalingen, er der ganske god fornuft at gå afdragsfrit.

At man så bør kunne lægge minimum udbetalingen kontant er en ting, og at de færreste vælger at afdrage på den udbetaling, de skulle have lagt (men ikke har kunnet gøre), så det passer med afdragstiden sluttidspunkt er en anden. Princippet er der bare ikke noget galt med.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 09:13 AM
Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 75
Standard

jk1976, hvordan vover du at komme med positive indlæg i dette forum? ;-)

Tillykke med huset, håber du bliver glad for det. Og jo, du HAR købt det, og det ER dit hus og din have. Lad ikke andre bilde dig andet ind.

God grillsæson (hvis det nogensinde bliver vejr til det)
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 09:29 AM
Junior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 3
Standard Opbakning

Så blev jeg da efter længere tids luren på dette forum nødt til at oprette mig og give mit besyv med :-)

Jeg vil starte med at give min opbakning til ham der har startet denne tråd og ønske ham tillykke med huset. Nyd det - og så fatter jeg simpelthen ikke hvorfor der skal spredes sure kommentarer ud på må og få fra så mange andre. En ting er vel at vi kan undre os over om priserne stiger eller falder - og på det punkt vil jeg sige at vi kan snakkes ved om et år, da vi der er meget klogere, men hvad konstruktivt er der i en kommentar som "det tager altså 45 min. fra Herlev til Kbh H."!? Ja jeg kan ikke se det - det virker bare som om forfatteren er misundelig eller bare ikke kan glæde sig på andres vegne.

Nå men nok om det - jeg vil sikkert blive stemplet som jubel optimist i dette forum men jeg tror også på at hvis man køber noget at bo i, med streg under bo i, så går det ikke helt galt når vi ser fremad. Klart, priserne vil da nok justere sig de næste år, men så længe man har et realistisk budget og ved at man kan sidde i det, dvs. fraskriver sig alt for meget rentetilpasningslån, så skal man jo ikke ud og realisere et tab. Klart, skulle man så blive tvunget til at flytte så er der måske et tab der kan gøre ondt, men er mit hus faldet 50% i pris - så er naboens mindre hus jeg skal købe det jo også. Så på den måde er det stadig en bytte-økonomi som jeg ser det. Det er da uden tvivl mindre farligt at sidde i en lejebolig, men det er jo nok også et spørgsmål om temperament. Vi købte vores hus for at BO i det i mange år og fordi at vi nyder at det er vores (nu vil nogen så sige at det er bankens, men i ved jo nok hvad jeg mener) - altså jeg bestemmer farven på væggene, taget, om jeg vil have lejere i annekset, hvornår der er fest - og hvornår jeg skal grille på plænen :-) alt sammen subjektivt - men også noget som jeg ofte synes bliver glemt herinde....

Det var så mit første indlæg - håber ikke at jeg får alt for meget på puklen for at være lidt modsat de fleste andre herinde ;-)
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 12th July 2007, 09:33 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 384
Standard

jk1976: Jeg er lidt nysgerrig efter om du betalte fuldpris eller fik et kraftigt afslag i udbudsprisen for umiddelbart så virker kvm2 prisen meget lav i forhold til de boliger jeg kan se til salg i Herlev, ihvertfald hvis husene ikke ligger direkte til motorvejen.
Jeg ved ikke hvor lavt jeg syntes huspriserne skal være, men for at købe for 2,4 millioner bør man minimum have en samlet husstandsindtægt på 800.000 kr pr år og så ikke have andre lån (bil, studie osv)
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Hvad skal priserne være grunj Generelt 5 14th August 2008 06:07 AM
Hvad vil være et naturligt prisniveau for boliger ? goofp Generelt 52 9th August 2008 05:09 PM
Gigantisk boligkrise i USA, nu endnu værre! Gorrion Generelt 14 27th June 2007 07:43 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:10 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.