Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Generelt (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Hjælp en forvirret lejer!!! (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=4685)

WBB 8th March 2009 10:04 PM

Hjælp en forvirret lejer!!!
 
Hej, nu er jeg ved at blive godt og grundig forvirret.
Jeg har fået tilbudt at leje en ejerlejlighed af ejeren selv - han vil gerne tilbyde mig en 3-årig lejekontrakt hvor han ikke kan opsige lejeaftalen, men hvor jeg har 3 måneders opsigelse. Kontrakten er helt fin og lavet en af advokat.

Nu er jeg så et par gange stødt på, at folk siger at man maks kan leje en lejlighed ud i 2 år og ikke mere. Jeg var af den forståelse af det kun er fremleje (dvs en lejer som videreudlejer en lejlighed) som er begrænset. Og at en ejer af en ejerlejlighed kan leje ud til mig i 10 år hvis han ønsker det.

Er jeg helt forkert på den?

Firsttimebuyer 8th March 2009 10:07 PM

Udlejeren vil opleve at hvis du ønsker at blive boende når de 3 år er gået så vil han ikke have den store mulighed for at forhindre det. Tidsbegrænsningen på 3 år er ganske simpelt ikke indenfor lovens rammer og loven tillader IKKE at du som lejer bliver stillet ringere uanset om du har skrevet på og accepteret det.

Med andre ord er det frivilligt om du vil flytte når de 3 år er gået.

WBB 8th March 2009 10:10 PM

Vil det sige at kontrakten på 3 år er ulovlig? Eller er den fin nok, bortset fra at ejeren ikke har de samme rettigheder som ellers?

Ejeren som udlejer er fuldstændig ligeglad om vi bliver i 10 år, han skal ikke bruge lejligheden. Han siger jeg har den til jeg en dag flytter i noget større.

Firsttimebuyer 8th March 2009 10:12 PM

Kontrakten kan være fin nok aligevel, men begrænsningen på 3 år kan bare ikke håndhæves. Den bliver ikke ugyldig som helhed af den grund.

Hvis ejeren er ligeglad kan jeg ikke helt se hvorfor han sætter begrænsningen ind, men den betyder ikke noget.

WBB 8th March 2009 10:16 PM

Hvis vi så bruger den kontrakt, hvor der står 3 år, så er jeg vel stadig godt stillet? Det vil sige han ikke bare kan smide mig ud?

klapklap 8th March 2009 11:14 PM

Mener der er nogle ting i lejelovens §83-§?.
Jeg vil mene som firsttimebuyer, at du er bedre stillet med den kontrakt du bliver tilbudt.

Husk at betale huslejen til tiden, og undgå misligeholdelse, så kan der ikke ske noget.
Du har mange rettigheder som lejer.

Firsttimebuyer 8th March 2009 11:28 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af klapklap (Indlæg 79153)

Du får brug for llo når udlejer opdager, at boligmarkedet vælter, og så forsøger at opsige dig. Det kan udlejer ikke bare lige gøre. Det sker inden 2 år, så der vil du nok være glad for at kunne få juridisk bistand hos llo.

Mon dog. Når priserne falder mere og mere vil udlejer næppe blive mere intereseret i at sælge.

klapklap 8th March 2009 11:39 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Firsttimebuyer (Indlæg 79155)
Mon dog. Når priserne falder mere og mere vil udlejer næppe blive mere intereseret i at sælge.

Ja, det er ikke sikkert, men der er en god chance for at der opstår panik når vi nærmer os foråret. Men jeg kan jo ikke forudsige det, og jeg ved ikke hvordan denne udlejer vil stille sig, hvis det sker. Men der burde ikke kunne ske noget.

Twinbro 9th March 2009 07:57 AM

Ja... det betyder at udlejer ikke kan smide dig ud... hverken så længe lejekontrakten gælder (fordi du selv siger, at det er en del af aftalen) og heller ikke når kontrakten udløber (fordi lejeloven så holder hånden under dig)... til gengæld kan udlejer blive møg ubehagelig over for dig og gøre dit liv til det sande helvede... så hvis du skal leje lejligheden af rocker Brian ville jeg lige tænke over det én gang til... ;)

Citer:

Oprindeligt indsendt af WBB (Indlæg 79144)
Hvis vi så bruger den kontrakt, hvor der står 3 år, så er jeg vel stadig godt stillet? Det vil sige han ikke bare kan smide mig ud?


Firsttimebuyer 9th March 2009 08:21 AM

Citer:

Oprindeligt indsendt af WBB (Indlæg 79139)
Ejeren som udlejer er fuldstændig ligeglad om vi bliver i 10 år, han skal ikke bruge lejligheden. Han siger jeg har den til jeg en dag flytter i noget større.

Jeg forstår slet ikke hvorfor udlejer vil have en 3 års begrænsning når han siger sådan til dig. Det skulle du måske spørge ham om.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:27 AM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.