Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 1st February 2008, 08:50 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 4.0

Det er nu blevet den 1 Feb 2008, og den historiske økonomiske og finianselle krise har nu "ifølge min timeline" sendt USA ind i en depression.
Det er også derfor jeg føler det nu er tid til version 4.0, som kan tage fat på denne økonomiske mega orkan som stort set har smadret hele det grundlæggende økonomiske fundament i USA, i sådan en grad at ordet depression nærmest lyder som titlen på en vuggevise i forhold til det økonomiske kollaps som der i virkeligheden er tale om.
For nye læsere kan jeg henlede til de forgående tråde vi har debateret livligt her på Boliga på godt og ondt, og på mange plan.
http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-2-0-a.html
http://www.boligdebatten.dk/generelt...ion-3-0-a.html

Vi er nu vidne til at de underlæggende økonomiske grundsten smuldre, og at en global økonomsik forurening vil medføre omfattende økonomiske omvæltninger og finianselle dødsfald, og vil muligvis ændre hele det økonomiske verdensbillede før end vi aner.
Denne krises omfang er tiltagende og den kan faktisk knække halsen på stater, og ikke kun banker/finansverdnen . . . ja så slemt er det faktisk.

Hermed er debatten åben for det 4 afsnit i denne tråd

Venlig hilsen
Gorrion
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 1st February 2008, 09:03 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Advarsel: Nu kommer kreditkortkrisen

Advarsel: Nu kommer kreditkortkrisen - Finans
Efter kreditkrisen med store tab for realkredit og banker følger afskrivninger på dårlige betalere med kreditkort, forudser kreditvurderingsinstitut. Det kan dreje sig om op til 1.000 milliarder dollar.

Vi har i de tidligere tråde debateret hvorvidt Amerikanerne, mm har klaret sig igennem 2007 ved blot at anskaffe sig yderligere gæld, bla ved brug af kreditkort osv.
Dette har jeg haft mistanke om længe, og jeg vil prøve at finde mit indlæg (tror det var i version 2.0) om at jeg mistænkte at mange anskaffede sig yderligere gæld på kredit kort for at kunne klare de stigende udfordringer der udviklede sig dramatisk i 2007.
Jeg tror også at tabene på kreditkortene bliver større end 1000 mia dollars efterhånde som vi bevæger os ind i 2008, og det bliver klart at endnu flere har haft økonomiske problemer længe i den den skjulte amerikanske recession.
Jeg vil igen komme med et gæt på at de samlede tab på disse kreditkort kan blive op imod 3700 mia dollars, bla fordi jeg tror at folk med de mere almindelige lån også har gjort flittigt brug af kredit kort i denne tiltagende økonomiske krise. (Det er faktisk ligefør jeg fristes til at sætte tallet højere)

Sidst redigeret af Gorrion : 1st February 2008 kl. 09:11 PM.
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 1st February 2008, 09:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard 'It's going to be much worse'

Jim Rogers: 'It's going to be much worse' - Jan. 31, 2008
Famed investor Jim Rogers sees hard times ahead for the United States

Gog læsning.
Har dog ikke rigtig nogen kommentar som jeg vil bruge tid på i dette indlæg.
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 12:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

Gorrion:

Tillykke med version 4.0 - Den indledes ikke mindre dramatisk med den vante apokalyptiske karakter.
Mit spørgsmål fra version 3.0 er aldrig blevet besvaret, hvorfor du får det her i version 4.0.
Hvem har interesse i dette økonomiske kollaps du forudser?

Sidst redigeret af boble : 2nd February 2008 kl. 12:19 PM.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 12:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af boble Se indlæg
Hvem har interesse i dette økonomiske kollaps du forudser?
Tillad mig at give et forslag. Spørgsmålet appellerer til konspirationsteorier. Og mit svar er netop i den genre: prøv at se filmen Zeitgeist. Link er tidligere givet i enten 3.0 eller hcgn's tråd.
Zeitgeist - The Movie, 2007
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 01:05 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af boble Se indlæg
Gorrion:

Tillykke med version 4.0 - Den indledes ikke mindre dramatisk med den vante apokalyptiske karakter.
Mit spørgsmål fra version 3.0 er aldrig blevet besvaret, hvorfor du får det her i version 4.0.
Hvem har interesse i dette økonomiske kollaps du forudser?
Om der er nogen der har interesse i et økonomisk kollaps er svært at sige.

Men hvis du spørger om der er interesse for dette historiske økonomiske sammenbrud, så tror jeg ikke jeg behøver svare, man kan blot søge let på internettet eller se finansnyheder på TV, eller blot se udmeldingerne fra centralbanker og regeringsledere/politikere verden over, eller lytte til hykleriet fra wall street.
Interessen er ENORM på den front.

Dertil er det altså heller ikke uvedkommende for hr og fru Jensens opsparinger det her, for i værste fald kan livsopsparinger i økonomiske målestok gå tabt ved dette omfattende økonomiske kollaps, som udspringer i fifleri med lånte penge og overvuderede værdier, herunder boligpriser i store dele af verden og ligeledes kraftigt overvuderede værdipapire, som alle "med få undtagelser" står for fald. Der er her tale om historiens største og dertil også globale fejlinvestering, som i første omgang udsprang af de Amerikanske Subprime lån, men nu spreder sig til en lang række andre finianselle og økonomiske værdier (eller rettere illusionen af denne)
Meget tyder på at modellen som Subprime lån/investeringer bygger på har været grundstenen hvorpå illusionen af værdiernes fremgang er opstillet på.

Fundamentet/grundstenen er væk og hele pyramiden styrter sammen i en stor ruinhob, og det er kun sørgelige rester der bliver tilbage.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 01:21 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Statistikken har talt: Aktierne skal længere ned i februar - Børsnyt
Der er ingen trøst at hente i historiebøgerne

Jeg har også selv været i historibøgerne de senere år, de er faktisk med i den model jeg bruger og har brugt i nogle af mine analyser hvis man kan kalde dem det.

Men denne nuværende krise er helt unik og adskiller sig på en markant front fra de tidligere kriser.
Jeg ved ikke om de kloge hoveder i Danske bank, "eller andre" har set dette, (det har de vel nok), men det er netop derfor at denne krise er så resistent og ovenikøbet i enormt målestok, som betyder at det nok vil få konsekvenser for hele det kendte økonomiske system, og at det kan få konsekvenser "ikke kun for finansverdnen", men ligefrem stater kan få en så økonomisk migrene at selv lægevidenskaben må mælde pas for en kur.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 01:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,385
Standard

Gorrion:

Jeg synes desværre kun det er indenfor den sidste korte tid, der fra mediernes side, har været fokus på problemer med overbelåning - Indtil nu har alle jo bare jublet - Stået med lukkede øjne, en finger i hvert øre og sunget lalala.

Jeg mener faktisk medierne (vagthunden) har svigtet fælt, ved IKKE gennem de sidste 10 år, at have advaret mod den ekstreme opskrivning af værdier der har fundet sted. Alle er blevet enige om at 3 mursten, er 25 fantasillioner værd. Selv min 8 årige søn spørger, om det nu kan have sin rigtighed.

Men jeg synes det bliver spændende at se deres interesse i at afdække, hvor ansvaret skal placeres og ikke mindst hvor regningen skal placeres - Naivt måske.
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 01:47 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Nordea-boss: Krisen er forbi

Nordea-boss: Krisen er forbi
Den internationale finanskrise er slut i denne omgang. Det siger Christian Clausen, der er adm. direktør i den nordiske storbank, Nordea.

Nå ?!
Jeg kan ikke være mere uenig, den fulde effekt af krisen skal til at udspille sig nu, det vi så fra Aug 2007 til starten af Jan 2008 var blot indledningen.
Den finianselle krise vil fortsætte, men samtidig indledes der en tydligere økonomisk krise, da denne ikke længere "eller i hvert fald i begrænset omfang på realøkonomisk plan" kan gæmme sig undet et tæppe af gæld, netop på grund af finanskrisen og likviditetsproblemer.
Der hvor Nordea chefen kan komme med denne udtalelse er hvis bankverdnen har fået nogle hemmelige garantier fra en ukendt front (ECB, EU, statsgaranteret lån mm)?, men selv det vil ikke kunne aflede krisen, hverken den finianselle på sigt, og slet ikke den makroøkonomisk krise som vil komme til udtryk over den kommende tid.
Hr Christian Clausen jeg er meget uenig med dig!
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 2nd February 2008, 01:49 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 490
Standard

Businessweek: Housing Meltdown
Brace yourself: Home prices could sink an additional 25% over the next two or three years, returning values to their 2000 levels in inflation-adjusted terms. That's even with the Federal Reserve's half-percentage-point rate cut on Jan. 30.
While a 25% decline is unprecedented in modern times, some economists are beginning to talk about it. "We now see potential for another 25% to 30% downside over the next two years," says David A. Rosenberg, North American economist for Merrill Lynch (MER), who until recently had expected a much smaller slide.
Shocking though it might seem, a decline of 25% from here would merely reverse the market's spectacular appreciation during the boom. It would put the national price level right back on its long-term growth trend line, a surprisingly modest 0.4% a year after inflation. There's a recent model for this kind of return to normalcy after the bursting of a financial bubble. The stock market decline that began in 2000 erased most of the gains of the boom of the second half of the 1990s, leaving investors with ordinary-sized returns.
http://finance.yahoo.com/real-estate...using-Meltdown
Slideshow: Analyzing the housing crisis - BusinessWeek

Sidst redigeret af andelkbh : 2nd February 2008 kl. 01:54 PM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 09:10 AM
HCN's økonomiske prognoser og kommentarer hcgn Off-topic 9748 24th September 2019 11:09 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0 Gorrion Økonomi 368 2nd December 2008 11:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 02:22 AM
Liste over de største mæglere. Carstenb Ønskelisten 1 19th March 2007 02:37 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:03 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.