Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 12:15 PM
Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 75
Standard Læser Greenspan denne tråd?

"Den tidligere amerikanske centralbankchef, Alan Greenspan, skrev i går i Financial Times, at den aktuelle krise er den værste siden Anden Verdenskrig"

USA klar med ny kæmpe renteredning - Børsnyt
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 12:18 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Citer:
Et lille tilbageblik

10th December 2007, 08:49 PM
Beond
Senior Member Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,253--------------------------------------------------------------------------------


Citer:
Oprindeligt indsendt af Gorrion
Boligmarkedet er i en sørgelig stand i USA og det bliver det med ved en rum tid endnu, også selvom nogle tal siger at der er "Solgt" 0,6% flere boliger.
Beond du har slet ikke sat dig ind i omfanget af denne økonomiske krise som Boligmarkedet og Subprime invisteringer har fået for finansverdnen og i sidste ende samfundsøkonomien.
Jeg følger med meget intens i øjeblikket og hvis jeg ser rigtige sundhedstegn skal jeg nok også meddele dem.
Men 2008 ser dystert ud, og de første 6 måneder bliver særligt slemme.
Millioner af boligejere står i en akut tvangsauktion i 2008, mange af dem er kun kommet igennem 2007 ved at optage yderligere lån.
Om så det amerikanske BNP ville falde i 2008, så vil vi sikkert få at vide det er steget . . . Man vil ikke se virkeligheden i øjnene, og slet ikke i finansverdnen.

Selv de Amerikanske finansaktier er steget lidt på den amerikanske børs idag, selv om der er meldt tab på 10-11 mia dollars.
Aktierne ligesom boligpriserne er mange aktier vildt overvuderet, og vil knække halsen når man ikke længere er i stand til at feje tab ind under gulvtæppet, eller overføre kæmpe milliardtab i "alt hast" oprettede kassekreditter til finansverdnen.
Når bankerne skal fremlægge regnskaber vil jeg ikke blive overrasket over hvis man ligefrem siger at man har tjænt penge på tabene i finansverdnen.
Så sent som idag fik vi at vide af man bolignedturen faktisk var en fordel for sælgerne.

Beond: det kan meget vel ende med at dommedag bliver aflyst

Bortset fra det Beond, så er det senarie som har udspillet sig på det amerikanske boligmarked af en karakter som jeg faktisk på nuværende tidspunkt vil betegne som dommedag når nu vi skal bruge det ord, ihvertfald for boligmarkedet og Subprime invisteringer , du tror måske det er for sjov at verdens nok mest magtfulde mand (Den Amerikanske præsident) træder frem for en hele den Amerikanske Nation og lover indgreb?
Selvom det amerikanske boligmarked "VIRKELIG" stabiliserede sig i dette minut, (hvilket jeg overhovedet ikke ser tegn på) så har mine forudsigelser stadig holdt stik . . . Problemet er blot at det er blevet meget værre end selv hvad jeg havde forudset den 10 Aug 2007.
Beond
Jeg er sikker på at Bush ikke lover hjælp for sjov, i bedste fald er manden ufrivilligt morsom. Han er politiker og gør hvad han mener bør gøres.
Hvis du læser linket fra Reuters vil du se at mens du mener at alle boligejere finansierede 07 med blankolån, er den gennemsnitlige amerikaner blvet rigere. I mine bøger peger det i en anden retning.
Det fine ved historien fra Børsen er ikke at salget stiger en halv procent, nej det er nu nærmere at man havde forventet en nedgang, hvilket ikke skete.
Min pointe er og har alle dage været. Subprime-krisen har og vil ikke være sjov, men jeg mener at du har skudt så langt over målet at det næsten slet ikke kan beskrives.
Subprime-krisen har og vil ikke være sjov, men jeg mener at du har skudt så langt over målet at det næsten slet ikke kan beskrives.

Jeg ved snart ikke rigtig
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 01:05 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard The crunch bites deeper in the US

BBC NEWS | Business | The crunch bites deeper in the US

Citer:
Kevin Logan of Dresdner Kleinwort, one of the less gloomy New York economists, summarises the state of play as the credit crunch has spread to different types of assets as follows: "We're all sub-prime now".
Ja på en måde kan man godt definere at 98% af det amerikanske boligmarked realt må hensættes som Sub-prime på nuværende tidspunkt.
En omstrukturering i lånemarkedet kan dog hurtigt slørre dette tal betydeligt.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 01:38 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Når man læser i linket, så bliver man godt nok overrasket.

Lige pludselig kan stort set alle økonomer se meget sorte skyer i horisonten.

Det kunne så godt som ingen af bankernes, ejendomsmæglernes, kreditforeningernes m.v. mariotnet-økonomer for bare 2 måneder siden. Måske lidt krusninger, men det var da også alt.

Generelt er jeg ikke meget for sammensværgelsesteorier, men det her kalder da nærmest på en undersøgelseskommision, hvis store økonomiske aktører - herunder selveste regeringen - har holdt befolkningen hen med direkte misvisende indslag a la "her går det godt / bunden er nået o.s.v.". Det er jo helt naivt at tro, at de pludsligt allesammen er blevet meget klogere på nogle få dage. Alle tegnene på lokal og verdensomspændende nedtur har jo været der i nu 6 til 18 måneder (alt efter hvor og på hvad man ser).

Det betyder egentligt også, at vi såkaldte "pessimister" nu bare skal omdøbes til realister. Men hvad skal optimisterne så mon hedde? Hyklere og løgnere eller bare naive?

/BFCiter:
Oprindeligt indsendt af bookabuggy Se indlæg
"Den tidligere amerikanske centralbankchef, Alan Greenspan, skrev i går i Financial Times, at den aktuelle krise er den værste siden Anden Verdenskrig"

USA klar med ny kæmpe renteredning - Børsnyt
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 02:20 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jun 2007
Lokation: Østerbro
Indlæg: 2,878
Standard

Jeg kan som sædvanlig erklære mig fuldstændig enig med dig BamsesFar. Vi troede ellers kun vi havde en profil her på debatten.
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 02:58 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard How bad is the mortgage crisis going to get?

How bad is the mortgage crisis going to get? - Mar. 17, 2008

By year-end, 15 million Americans could have mortgages worth more than the value of their homes.
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 05:06 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Jeg må sige at jeg selv har lært en del af denne krise, og jeg håber også en masse andre har fået øjnene lidt mere op for hvad der foregår bag kulissen, når vi som forbrugere kaster os i Bankernes/finansverdnens arme.
På andre områder vil jeg dog indrømme at mange nok bliver endnu mere forvirret når man specielt ser hvad der har udspillet sig den senere tid, specielt med værdipapir handel og fortolkninger af den økonomiske tilstand.

Personligt har jeg lært at ordet Recession kun er opfundet for at benægte at en sådan er aktuel, det er et synonym for bortforklaring, ikke andet.

Derudover er det også bevist at penge ikke er hvad de ser ud til at være, og at vi åbenbart alle er underlagt en lille topstyret elite som "tror" de kan slippe af sted med at stjæle folks opsparinger for at redde deres eget skind, blot fordi de har adgang til en pengetrykkemaskine.
Den bedste investering i øjeblikket vil nok være en stang dynamit i FED's postkasse.

Det står også ret klart at store dele af bankverdnen ikke aner en kæft om de økonomiske spilleregler, og om hvor stort et samfundsmæssigt ansvar de egentlig har i deres position. Man kan vist rolig sige at flere af dem har fået sig en lektion i økonomi og samfundsfag den senere tid.

Vi må også se i øjnene at finansverdnen i store udstræk er opbygget og værdisat på løgne og manipulation af realiteterne som vi så tydeligt har set gang på gang det sidste ½ år.
Og det er tydeligt at vi med regnskabet fra Goldman Sachs og Lehman Brothers ikke har været vidne til de sidste manipulerende løgne.

Min tillid til finansverdnen eksistere ikke længere, desværre er man underlagt "systemet" i forhold til lønudbetaling at have en Bank, for ellers så havde jeg forlængst selv nægtet at lade dem varetage disse.
Tænk engang at en sådan virksomhed som det at drive bankvirksomhed bringer sig selv så lavt i sølet at INGEN længere kan stole på dem.
Besvar med citat
  #28 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 05:19 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

epn.dk - Eik Bank vil overtage bankkunder
Internetbanken Eik Bank tilbyder at overtage de danske kunder fra Northern Rock

Jeg ville sige nej tak
Besvar med citat
  #29 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 05:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard

Hvad har du imod Eik Bank?

Det er godt nok islændinge, men ellers har man da ikke hørt noget dårligt fra den kant.

Jeg er faktisk (et par dage endnu) kunde hos Eik Bank. Jeg er tidligere Skandiabankkunde, men blev købt/fusioneret ind i Eik Bank. Siden er min interesse i islandske banker faldet en del, så nu er det farvel.

Men ingen kan vel sige dem noget på. Og så er der jo indskydergarantien?

/BF

Citer:
Oprindeligt indsendt af Gorrion Se indlæg
epn.dk - Eik Bank vil overtage bankkunder
Internetbanken Eik Bank tilbyder at overtage de danske kunder fra Northern Rock

Jeg ville sige nej tak
Besvar med citat
  #30 (permalink)  
Gammel 18th March 2008, 05:33 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,385
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af BamsesFar Se indlæg
Hvad har du imod Eik Bank?

Det er godt nok islændinge, men ellers har man da ikke hørt noget dårligt fra den kant.

Jeg er faktisk (et par dage endnu) kunde hos Eik Bank. Jeg er tidligere Skandiabankkunde, men blev købt/fusioneret ind i Eik Bank. Siden er min interesse i islandske banker faldet en del, så nu er det farvel.

Men ingen kan vel sige dem noget på. Og så er der jo indskydergarantien?

/BF

Hvor smutter du så hen? hvis man gerne vil have bare lidt i rente, er der jo efterhånden ikke mange at vælge mellem.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 09:10 AM
HCN's økonomiske prognoser og kommentarer hcgn Off-topic 9748 24th September 2019 11:09 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 4.0 Gorrion Økonomi 304 26th August 2009 12:39 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0 Gorrion Økonomi 368 2nd December 2008 11:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 02:22 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 12:17 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.