Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #51 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 06:18 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard USA frygter cyber-angreb

epn.dk - USA frygter cyber-angreb
Dette indlæg har ikke direkte noget med det verdenshistoriske finansielle og økonomiske kollaps at gøre, men det kan meget vel gå hen og spille en rolle i et evt. omfattende cyper angreb på finansverdnen, "jeg var tidligere inde på det i denne tråd".
Den økonomiske politik som en række centralbanker ligger for dagen i øjeblikket, i deres altopslugende forsøg på at redde banker og finansinstutioner der har spillet hazard med verdensøkonomien, er noget der kan vække harme i kredse som netop slår ned på disse kæmper der udnytter deres monopol ligende magt, til at redde egen røv, på bekostning af millioner af skæbner i den virkelige verden.
Ja, jeg tænker netop på et omfattende cyper angreb på de store kæmper i finansverdnen, og som jeg personligt ikke anser som at det måske kommer, men snare om hvornår det kommer.
Det er så nemt at få adgang til personlige data idag, at man tror det er løgn, og selv finansverdnen hjælper til ved at ligge inde med mangeårige data, på aktive servere, det er et rent tag-selv bord for visse kredse af den hacker verden der trives i bedste velgående i mange lande.
Jeg tør ikke engang gætte på hvor mange Zombie computere der idag ligger i dvale og er opkoplet internettet, og med enkelt "command" fra de rette personer, kan sende et knusende anslag imod enhver der er på nettet, og her er især finansverdnen meget udsat.

De har en meget god grund til at frygte dette!

Sidst redigeret af Gorrion : 9th April 2008 kl. 07:24 PM.
Besvar med citat
  #52 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 07:43 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 1,385
Standard

Hmm det er vist bare endnu en (til senere brug) spin/aflednings historie der skal fjerne fokus fra krisen og de virkelig ansvarlige,

Men her i Danmark kan vi alle heldigvis sove trygt, da vi jo bare kan trække på vores milliarder i oliefonden, hvis der kommer dårlige tider.
Besvar med citat
  #53 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 07:47 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard FED-chefer fejer for egen dør

epn.dk - FED-chefer fejer for egen dør

Denne mudderkastning er vel nok det sidste finansverdnen har behov for at stå model til i øjeblikket.
Alene at de øverst ansvarlige for USA's økonomi står frem på den måde som de gør her, skaber yderligere mistillid og harme blandt befolkningen i USA.
Som jeg tidligere har været inde på tror jeg FED bliver nedlagt, og denne kattejammer fra tidligere centralbankchefer styrker blot yderligere min påstand om dette.

For mig at se eksistere der ikke længere en økonomi i USA, der kan forsvares overfor verdenssamfundet.
Jeg kan til stadighed undre mig over udtalelser som denne.
Citer:
Ben Bernanke ser recession som en større fare end inflation.
Helt ærligt . . . lever tåben i limbo?, han ved udemærket godt USA længe har været i Recession, USA havde allerede været så længe i recession i Feb at landet på det tidspunkt startede en Amerikansk Depression. Denne Depression er forværret betydeligt i løbet af marts, og vil helt sikkert vare MEGET længe endnu, trods skattelettelser (som USA slet ikke har råd til) og på trods af rentesænkninger der overhovedet ikke stimulere økonomisk vækst eller for den sags skyld stabilitet, men blot forværre den økonomiske situation for millioner af familier, da inflationen løber løbsk, og derved har startet den vestlige verdens værste stagflations senarier nogensinde. Derudover devaluere centralbanker ovenikøbet den smule opsparinger der måske var tilbage i de mere stabile dele af økonomien, ved at starte historiens største falskmønteri. Derfor ryger denne del af samfundet nu også under smertegrænsen for hvad deres økonomi kan bære.

Denne historiske finansielle begivenhed vil helt klart give genlyd generationer ud i fremtiden, og den har potientiale til at udvikle sig til mere end blot finansielle og økonomiske konsekvenser . . . den kan i sidste ende true verdensfreden.

Sidst redigeret af Gorrion : 9th April 2008 kl. 07:51 PM.
Besvar med citat
  #54 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 09:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard IMF-rapporterne

Bemærk, at der ud over en mere journalistisk artikel i linket også er yderligere dybere link til selve IMF-rapporterne:

BBC NEWS | Business | IMF slashes world growth forecast

"Executive Summary" giver, som det også er ment, et godt overblik over det samlede stof. Start og nøjes evt. med den.

/BF
Besvar med citat
  #55 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 09:36 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 156
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Thomas Se indlæg
Danske finansproblemer er en light udgave - Ja det er det indtryk Danske Bank giver - udadtil.

På sigt tror jeg ikke vi skal gøre så forfærdelig meget på boligmarkedet - jo mindre man piller, jo færre katastrofer - det viser al erfaring. Ikke fordi markedet naturligt opfører sig hensigtmæssigt; men politiske indgreb fungerer efter devisen: "Hvorfor være vankselig, når man med en smule omhu kan blive kropumulig!"

Sagen er jo den at der er boliger nok - faktisk flere end vi kan bruge - så markedsmekanismerne - selv under de trange kår, der bydes - skal hen ad vejen nok få boligpriserne ned. RealDania fonden har lige istandsat et større gods i Vestjylland - i sig selv en indikation af at ejendommen - i sig selv - var for dyr, hvis den var gratis.

Vi har i de sidste 5 år fået bygget det, der skal bygges lang tid fremover - så kan vi diskutere om det er pengene værd; men problemet er løst. Det har været fornuftigt nok: I en tid med lave renter, så investerer man med arme og ben - og tager skæverne med.

Hvis vi så også kan få knækket pensionskasserne, boligbevægelsen og en bank eller to - tja, jeg er i tvivl om det skal bogføres som en indtægt eller en nedskrivning af et aktiv.
Disse institutioner har tjent deres formål. Farvel.

Mere konkret, så mener jeg at afdragsfrihed - isoleret set - er en udmærket ting:
1. Med en normal rente betyder første års afdrag på en lang annuitet ikke det store - så for praktiske formål er der tale om afdragsfrihed de første år uanset.
2. Den egentlige synder er rentetilpasningen. Altså de variabelt forrentede lån!
Kreditsystemets og bankernes egentlige opgave er at omforme kortfristet likviditet til langsigtet kredit. Den opgave er finanssystemet flygtet fra med fuld musik, flyvende faner og dårlig samvittighed - såden da.
Hvis finanssytemet ikke kan løse deres egentlige opgave, hvad skal vi så med det?

3. Den anden hovedsynder er Pensionskasserne, som har været anvendt som skraldespand for for høje lønstigninger - og som dermed kun er en periodisering af skatter.
Nu er pensionsforpligtigelser langsigtede: De skal derfor dækkes af langlivede tilgodehavender. Afkastet om 40 år kan så være lidt bedre eller lidt ringere; men det skal være der (at sammenligne forbrugssammensætningen over en periode på 40 år er i sig selv problematisk.) At kasserne giver sig ind i kortsigtet spekulation i variabelt forrentede lån - aktierne kunne man til nød forsvare; men de store svingninger i afkast på aktier gør det problematisk fordi gevinster beskattes og der beskattes ved udbetaling.

Pensionskasserne ser deres opgave som ejere af dansk erhvervsliv. Det er uhensigtsmæssigt, da virksomheder lever og dør - og ikke har den stabilitet, som en pensionsopsparing skal have.

Der er desuden sparet alt for meget op i pensionskasserne:

1. Hvorfor skal de have lov til at lege med vores skattekroner? Principielt er det jo bedrageri at bruge andre folks penge til spekulation.
2. Hvorfor spare op - vi har jo principielt folkepensionen til det formål. Hvis folk ønsker noget derudover, så må de lige som alle andre spare op. Problemet er, at folkepensionen ikke imødekommer en forvent generation. Men vi kan vende problemet, hvordan vi vil: Det bliver der ikke flere hænder af på plejehjemmene.
Jeg er helt enig med Thomas i hans svar på mit sidste indlæg.

Det er også mit grundlæggende syn, at statslig indblandig oftest skader mere end det gavner.

Det der dog generer mig ved denne situation, det er skaden på folkets opfattelse af demokratiets spilleregler.
Demokratiets forudsætning er også vores mod til at have tillid til andres respekt for hverandres værdier.
At andres grådighed koster retskafne borgere kassen er bestemt ikke tillidsvækkende. Derfor oplever jeg det særdeles problematisk at lade seddelpressen rulle. Der må udvises noget konsekvens !
Besvar med citat
  #56 (permalink)  
Gammel 9th April 2008, 09:48 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Jamen vi ka da ikke være mere enige, Raket. Spørgsmålet er bare hvordan vi får dem inde på Borgen til at varetage danskernes interesser?
Besvar med citat
  #57 (permalink)  
Gammel 10th April 2008, 06:52 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jan 2008
Indlæg: 7,296
Standard FED-chefer fejer for egen dør

Link

epn.dk - FED-chefer fejer for egen dør

/BF
Besvar med citat
  #58 (permalink)  
Gammel 10th April 2008, 06:55 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard Superinvestor: ”Den værste krise i vores levetid”

Superinvestor: ”Den værste krise i vores levetid” - Børsnyt
Milliardæren George Soros mener, at den nuværende finansielle krise markerer den foreløbige afslutning på 60 års stigende velstand.


Citer:
Den internationale finanskrise vil globalt komme til at koste tab på omkring fem billioner kroner – og ja, det er billioner med B. Det mener i hvert fald den succesfulde investor George Soros, som karakteriserer krisen som den værste siden 1930ernes depression, skriver Reuters.

Jeg tilslutter mig nu også de mere pessimistiske i denne verdenshistoriske krise, selvom jeg har været i den grøft længe, er de seneste umeldinger fra mange, endnu mere dystre end dem jeg længe har påpeget.
Anerkendelsens time er kommet.
Besvar med citat
  #59 (permalink)  
Gammel 10th April 2008, 08:37 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard Festen er forbi

Linker lige til en artikkel i Berlingeren.

Festen er forbi - Samfund & økonomi

Det ser ud som om AE ikke er nær så pessimistiske som Soros, IMF m. fl.

AE tror ikke på et brat fald i boligpriserne, men erkender dog at nedturen bliver kraftigere hvis boligpriserne giver sig med f.eks. 10 % nedad.

Man kan kun undrer sig over hvordan AE kan forestille sig stabile boligpriser i DK, når der allerede nu er 167.000 tomme boliger og mange flere nybyggede på vej ?

Mit gæt er at vi ikke kommer til at nøjes med 10 % prisfald, men snarere kommer til at se fald på mellem 20 og 30 %, og så er festen i sandhed slut !

Og mon det så ikke kommer til at gå som det plejer efter en rigtig god fest: Tømmermænd og bondeanger !

Sidst redigeret af SortKaffe : 10th April 2008 kl. 09:02 AM. Årsag: "Sla" fejl + tilføjelse
Besvar med citat
  #60 (permalink)  
Gammel 10th April 2008, 08:55 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 251
Standard

Helt enig!

Det vi har set nu er blot det første sneskred før lavinen ruller.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden anden verdenskrig Gorrion Økonomi 510 18th October 2019 09:10 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 4.0 Gorrion Økonomi 304 26th August 2009 12:39 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0 Gorrion Økonomi 368 2nd December 2008 11:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 5.0 Gorrion Økonomi 277 22nd May 2008 10:49 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 02:22 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 11:02 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.