Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Økonomi
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #101 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 01:33 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Har lige endnu engang spolet tiden tilbage til den 10 August 2007 hvor jeg startede tråden, hvor det første indlæg (efter mit eget lød således fra en af vores dabatøre).
http://www.boligdebatten.dk/generelt...rdenskrig.html

Citer:
10th August 2007, 02:34 PM
Donald
Senior Member Registreringsdato: May 2007
Indlæg: 175--------------------------------------------------------------------------------

Det var vel at forvente, endnu et skræmme-indlæg fra Gorrion med den sædvanlige og efterhånden trættende retorik - no offence.

Jeg er ked af der nu kommer tal og udtalelser som underbygger det omvendte af flere debat-deltageres dagsorden, nemlig at boligmarkedet skal tales helt i stå. At folk så helt sikkert har forskellige årsager og motiver til dette er vel efterhånden mere end tydeligt for de fleste. Uanset hvad er det bare ikke til at komme udenom at pristilpasningen alt andet lige har virket. Javel, der er stadig udfordringer mange steder med nybyggeri etc, men alt andet lige har en del af markedet været forandringsparate hvilket igen har skabt en omsætning, omend (og heldigvis) til mere realistiske priser nu.

Men igen må jeg sige at du formår at vide din sædvanlige ensporede side Gorrion ved at påstå at Peter Straarup er en desperat mand som står og lyver for befolkningen - pffffff . Utroligt at det er den argumentation der skal køres frem blot fordi nyhederne ikke harmonerer med ens egen dagsorden.
Så kan vi jo lige tygge lidt på det, og spørge os selv . . . hvordan var det lige det sidste år forløb.

Bank krak
Katastrofe i projektbyggeri
skandaler i boligspekulation
Massive indgreb fra Centralbanker og ligefrem omskrivninger af økonomiske og finansielle regler, herunder skattebetalte redningsaktioner (i flertal)
Truende/igangværende recession.
Astronomiske tab og nedskrivninger i finansverdnen (Danmark er heldigvis mindre eksponeret . . . indtil nu).
osv, osv, osv.

Og det kommer til at tage en rum tid før der kommer opklaring på disse fronter.
Besvar med citat
  #102 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 01:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 1,194
Standard

Gorrion:

Jeg er lidt bekymret, hvad skal den almindelige borger gøre i denne ”verdenshistoriske krise”, (hvis vi ser tilbage på krisen i 30’erne kunne følgende gøre sig gældende):

- Påbegynde indkøb af konserverede fødevare.
- Sikre deres bolig mod horder af arbejdsløse – der må drive rundt og leve af almisse og kriminalitet.
- Sikre deres bolig mod en atomkrig – udløst af krisen.

Spørgsmål: Kan en bolig sælges efter en atomkrig – lettere radioaktivt forurenet? Hvordan vil demografien være – vil folk vælge etagebyggeri eller parcelhuse?

Eller er ovenstående overvejelser for drastiske – måske dommedag alligevel lader vente på sig?

Er fortsat meget fascineret af dit apokalyptiske sprog, selvom jeg nogle gange godt kan være bekymret. Så bare en :-) hilsen herfra.
Besvar med citat
  #103 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 01:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2008
Indlæg: 2,312
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Maverick Se indlæg
Jeg har svært ved at få øje på hvilke lån der er så usunde.

Kreditvurderingerne bag 98% af de flexlån, fastforrentede lån og renteloftlån, med eller uden afdrag, er givet efter solide kreditvurderingsprincipper.

Naturligvis kan sociale begivenheder, så som arbejdsløshed, død og skilsmisse tvinge folk til at sælge boligen, enten i almindelig handel, eller på tvangsauktion, men det store brede flertal, kan man betale sin boligydelse uanset om flexrenten stiger til 6% og uanset om boligpriserne falder 40%. Skulle man endelig sælge af nød, så kan langt de fleste også betale den "restgæld der opstår ved salget" ned over en 10-årig periode.

Boligpriserne, både parcelhuse og lejligheder, har måske nok på toppen været overvurderede med 20%, men det i sig selv vil ikke føre til massive tab i bankerne og heraf følgende bankkrak.

Hvad angår lån til udlejningsejendomme, så er der tale om en lille niche, som nogle få store lokalbanker har gamblet med. Dette ændrer ikke det samlede billede af en kernesund sektor. Faktisk så ser vi af regnskaberne fra 2. kvartal, at selv om Amagerbanken, Forstædernes bank, Fionia mv. tager store tab på netop denne sektor, så leverer de faktisk gode eller holdbare regnskaber, med tilstrækkelige solvensprocenter.

Så igen, jeg har svært ved at se hvad der foralvor kan rokke ved den finansielle stabilitet i DK. Det eneste der kan vælte bankerne er en kæmpe stigning i arbejdsløshden til +300.000, og det er der vel ikke ret mange der tror på?
Det store spørgsmål er, hvornår tabene bliver bogført Maverich, og det ved du godt. De bliver først bogført, når tabene er realiserede. Desuden ville jeg nødig se overskuddet i min forretning falde med samme procent, som vi har set i de store banker. Du glemmer helt, at KRISEN først er begyndt i Europa.
Klarsyn er en god ting.
Besvar med citat
  #104 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:05 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Der er sådan set en meget enkel løsning på krisen, problemet er at løsningen ligger der hvor finansverdnen helst ikke vil finde den, for det vil betyde masiv fjernelse af illusionsværdier, opbygget på alt for billige penge, eller ligefrem matador penge, opstået i makroøkonomiske forhold der nu er kollapset, men er holdt kunstigt i live det seneste år med yderligere tilførsel af matadorpenge og omskrivninger af økonomiske regler, og ligeledes skattebetalte redningsauktioner af fortabte sjæle i banksektoren.

Der er slet ikke noget dommedags agtigt i dette, udover at fiktive værdier trækkes ud af markedet.
At der så for nogen er overbelånt i disse firkive makroøkonomiske værdier, eller at nogen har købt/investeret for dyt i disse, er selvfølgelig kedeligt, især når man ser på de historiske investeringer banker over hele verden har gjort de senere år, især med blikket rettet mod de Amerikanske subprimes, og nu muligvis også med en nedsmeltning af gigantiske beløb i prime lån.
Bla, derfor kan dette betegnes som en verdenshistorisk finansiel og økonomisk krise. . .
Og da de som har tabt penge (bankerne) ikke rigtigt vil erkende det fulde tab, ja så har man skabt yderligere kriser ved totalt forfejlet økonomisk politik, og tilsidesættelse . . . Yderligere tilsidesættelse er vel det rette ord . . . af moralsk ansvar.
Besvar med citat
  #105 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:14 PM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 6,054
Standard

Maverick:
Oprindeligt indsendt af Maverick
Jeg har svært ved at få øje på hvilke lån der er så usunde.

Kreditvurderingerne bag 98% af de flexlån, fastforrentede lån og renteloftlån, med eller uden afdrag, er givet efter solide kreditvurderingsprincipper.

Tænkte på... hvor ved du det fra ?? Er du kreditchef i en større bank ?? :-D
Besvar med citat
  #106 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:15 PM
Banned
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 1,786
Standard

Jf. ÅRL, IFRS og RVL'er skal virksomheder foretage "impairment tests" og de skal hensætte til tab hvis der er en rimelig forventning om et tab kan opstå. Dvs. man på et meget tidligt tidspunkt skal hensætte hvis der blot er tabsrisiko. Bankerne laver både "impairmenttests" på enkeltkontohaverniveau og på gruppeniveau.

Grundet det store hensættelseskrav, ser man ofte at bankerne hensætter alt for meget, og derfor må tilbageføre meget store tabshensættelser til regnskabet, som viste sig alligevel ikke at blive realiseret.

Du kan have fuld tillid til de strenge regnskabsprincipper og sundhedstilstanden i den danske finansielle sektor!
Besvar med citat
  #107 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:23 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2007
Indlæg: 2,046
Standard

Så er boligpriserne i USA tilbage på 2003 niveau.

25 pct. af USA's boligejere sælger med tab

Husk på, at krisens udvikling i USA er et år til 1½ foran "vores" krise. Og da prisfaldene ikke ser ud til at være afsluttede endnu, skal de jo nok ndnu længere tilbage. Så gæt på 2003 niveau (uden kompens for inflationen) er nok ikke så tosset. Måske 2001 niveau før vi ser bunden ??
Besvar med citat
  #108 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:26 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2007
Indlæg: 3,519
Standard

Og alligevel ser vi Centralbanker går ud og pumper likviditet, og ligefrem skattebetalet garantier ind i bankerne.

Lad os nu antage at finanskrisen og alt det andet rod sluttede imorgen, ville skatteyderne så få fremtidigt afkast fra disse banker når/hvis de skulle gå hen og få kronede dage? NEJ!
Og hvem risikere at betale regningen igen, næste gang bankverdnenes griske høge spille hazard med verdensøkonomien . . . hr og fru skatteyder.

Jeg har ingen tillid til finansverdnen i øjeblikket, ej heller det danske, og slet ikke set i lyset af hvordan man har forsøgt at tørre gælden af på borgerne . . . Dette forsøg er dog forfejlet horribelt, og har blot skabt endnu større kriser sideløbende med den finansielle krise.
Besvar med citat
  #109 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 02:32 PM
Banned
 
Registreringsdato: May 2008
Indlæg: 1,786
Standard

Men Gorrion, hvor er det lige du ser de danske skatteyderne har betalt så meget som en krone?

1. I Roskilde Bank? Nej den garanti kommer ikke til at koste nationalbanken noget, fordi nedskrivningsregler og solvenskrav netop har sikret man sætter ind så tidligt at man ikke når at miste hele egenkapitalen. Konklusion: Aktionærerne taber, ingen andre.

2. Har ECB skadet skatteyderne ved at opretholde en rente på 4,25%? Næppe.

3. Har ECB pumpet den Europæiske finanssektor op med kreditfaciliteter, som er forbundet med udstedelse af europæiske statsobligationer, og dermed en rentebyrde for borgerne? Nej det har ECB heller ikke!

Jeg kan ikke se ECB har pumpet nogen som heslt likviditet op, og derfor kan jeg heller ikke se at der skulle være for mange penge i Euroland.

Staten har ikke foræret noget til bankerne, og skal derfor heller ikke have noget igen!
Besvar med citat
  #110 (permalink)  
Gammel 14th August 2008, 03:00 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Jul 2007
Indlæg: 5,900
Standard

det lysner også her...

"ECBs samlede udlån faldt i juli til 458,1 mia. euro mod 460,6 mia. euro i juni.
"

Trichet sender rekordlån til Spanien
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 6.0 Gorrion Økonomi 208 13th June 2010 07:33 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 4.0 Gorrion Økonomi 304 26th August 2009 12:39 AM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 3,0 Gorrion Økonomi 368 2nd December 2008 11:39 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 7.0 Gorrion Økonomi 119 17th May 2008 04:17 PM
Største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig: version 2,0 Gorrion Økonomi 665 29th December 2007 02:22 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 02:29 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.