Boligdebatten.dk

Boligdebatten.dk (http://www.boligdebatten.dk/index.php)
-   Økonomi (http://www.boligdebatten.dk/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Største økonomiske krise siden anden verdenskrig (http://www.boligdebatten.dk/showthread.php?t=538)

Gorrion 5th September 2007 11:04 PM

Market crisis hits Germany
 
BBC News Player - Market crisis hits Germany

Financial troubles in the American sub-prime market are having far reaching effects on two German banks.

Gorrion 6th September 2007 04:05 PM

Credit fears spark fresh action
 
BBC NEWS | Business | Credit fears spark fresh action

The European Central Bank (ECB) has moved again to boost liquidity in the banking system, after warning of fresh volatility in financial markets.
It is lending 42 billion euros (£28bn; $57bn) to banks in its latest effort to counter the global credit squeeze.Hmm en noget pudsig udtalelse. Citat:
the World Bank's chief economist said that the current upheavals were likely to die down within a couple of months with little or no long-term repercussions.

"There will be a very small impact of the sub-prime crisis and it will be over in a couple of months," Francois Bourguignon told an Indian newspaper.Jeg tror ikke han får ret i den forudsigelse. Jeg har mere fornemmelsen af at vi kommer til at se det værste senarie endnu oplevet for verdensøkonomien sidst i December, hvor et desideret kollaps af hele den realle økonomi for handel med værdipapir kan blive en realitet.
Sagt på en anden måde . . . Børskrak.

mumitrold 6th September 2007 04:31 PM

børskrak(kategori: Underholdning)
 
hmm, havde gemt følgende guldkorn til sin egen sti med titlen EN BOBBELS ANATOMI(lyder som efterfølgeren til Red Dragon:D ), men så pyt da, så kommer den her nu du har nævnt ordet børskrak.

Jeg har studeret børskrakket i 1929 og det kom som en overraskelse for mig, at selvom der skete et kraftigt fald 29 oktober 1929 og denne dag derfor hedder Black Tuesday, så var der mange andre katastrofedage, f.eks Black Monday og Black Thursday. Og selvom mange blev ruineret i 1929, var aktierne i dette år, væsentligst højere end 2-3 år senere i 1932!!!!! Dette er meget interessant, og det hele fremgår på vedlagte illustration, hvor man kan se at man i katastrofeårene 29-32 faktisk kunne gøre enddog meget GODE FORRETNINGER, idet BJERGET godt nok gik ned af, men på vejen ned var der mange små BJERGE eller KLIPPER som gik op.
Der er en god gennemgang af problematikken her:
Black Tuesday - October 29, 1929

hvor de sjovt nok udnævner IT boblen i 2001 som historiens største(!)

mumitrold 6th September 2007 04:33 PM

Glemte at fortælle(så fremt ikke alle ved det) var et af højdepunkterne i krisen da direktøren for den amerikanske nationalbank, selv personligt gik ud og købte rub og stub af hvad der var af aktier for at vise at han havde tillid til markedet, og dette havde god effekt, for en tid, hvor markedet så igen faldt....

Thomas 7th September 2007 07:52 AM

Kære Mumitrold: Jeg vil anbefale at du ser på diverse honoartiores udtalelser FØR den sorte torsdag.
Jeg vil ligeledes anbefale dig at læse Landmandsbankens sidste årsregnskab FØR den krakkede.

Der er ét karakteristikum ved disse krak, hvor bunden går ud af markedet: De kan ikke krisestyres - undtagen at trække tiden ud. Det kan man så til gengæld en tid.

Det interessante er også på hvilket niveau det vender afgørende den anden vej - det er dels svært at sige - som du påpeger - HVAD der er vendingen, dels HVOR den sker og endeligt er det tilsyneladende plat umuligt at sige hvornår.

Efter et børskrak falder investeringerne voldsomt, fordi der er nok af kapacitet til latterligt lave priser. Et første tegn på at det vender er at investeringerne kommer igen, dels som reinvesteringer for nedslidt materiel, men langt mere væsentligt: Investeringer i ny teknologi.

Et område jeg har beskæftiget mig med er militært udstyr:

Frem til udbruddet af 2 verdenskrig var der ikke nogen særlige investeringer i USA! At man nogenlunde var på vej ud af sumpen skyldtes Roosevelts New Deal.
Til gengæld var der en fart på den tekniske udvikling som vi ikke har set mage til: I 1936 havde Polen verdens største og kvalitetsmæssigt bedste flyvevåben i 1939 var det ubrugeligt! Fra 1 sep 1939 til 1 sep 1940 var Royal Air Force totalt udskiftet - hvad angår flytyper i eskadrille tjeneste!

For indeværende kan jeg ikke se en tilsvarende teknologisk udvikling - bioteknologi er en mulighed; men den krise, der er under opsejling kan virkeligt forrykke strukturerne i verden.
Man har talt om Kina (og Indien) som det nye vidunder - jeg tvivler - jeg tror ikke de kan tilpasse deres samfund hurtigt nok. Som eksempel: I 1930´er kommer arbejderbevægelsen til at betyde noget. det holder sig med opdateringer frem til sidste krise, hvor de borgerlige kommer tilbage på scenen - jeg ved at Nyrup sad i 10 år; men var han socialdemokrat?

Dvs. ikke alene teknologien ændres; men samfundet ændres også!

Vores udfordring bliver "ældrebyrden" og manglen på arbejdskraft.

Socialdemokraterne udryddede landbruget - ikke at det ikke var positivt, fordi fødevarer produceres i dag til en meget lav pris og i en kvalitet man i 1930'erne kun drømte om. De borgerlige eliminerede industrien (for at trække det hårdt op), hvilket heller ikke gør så meget, da der ikke er mange penge at tjene på fremstillingen af dingenoter.

Gorrion 7th September 2007 11:54 AM

Greenspan: Finansuro minder om "Black Monday"
 
epn.dk - Greenspan: Finansuro minder om "Black Monday"

Den tidligere amerikanske centralbankchef, Alan Greenspan, mener, at den aktuelle uro på finansmarkederne på mange måder er identisk med forløbet, der gik forud for aktiekollapset i oktober 1987.


Jeg vil vove den påstand at denne krise er meget værre end alle tidligere økonomiske kriser det sidste århunderede.

HusMedHave 7th September 2007 01:09 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Gorrion (Indlæg 9729)
epn.dk - Greenspan: Finansuro minder om "Black Monday"

Den tidligere amerikanske centralbankchef, Alan Greenspan, mener, at den aktuelle uro på finansmarkederne på mange måder er identisk med forløbet, der gik forud for aktiekollapset i oktober 1987.


Jeg vil vove den påstand at denne krise er meget værre end alle tidligere økonomiske kriser det sidste århunderede.

Har du facts til at bakke op om din påstand? Har du overvejet at søge stillingen som Trichets afløser når han går på pension?

Jeg tror det handler om ønsketænkning. Du kan ikke få din bolig billigt nok, hvorefter du drømmer et scenarie op der kan give dig din billige bolig. Hvis du får ret har du jo alligevel ikke noget at bruge din bolig til.

Thomas 7th September 2007 01:19 PM

OK Gorrion:

Jeg vil gerne vide hvorfor du mener denne krise er så meget værre end de andre?

Gorrion 7th September 2007 03:32 PM

USA står måske foran en økonomisk recession.
 
epn.dk - Øget krise i USA kan sænke renten

USA står måske foran en økonomisk recession. Bekymringerne skyldes faldende beskæftigelse som en udløber af boliglånskrisen.

Gorrion 7th September 2007 03:50 PM

Citer:

Oprindeligt indsendt af Thomas (Indlæg 9731)
OK Gorrion:

Jeg vil gerne vide hvorfor du mener denne krise er så meget værre end de andre?Jeg mener denne krise er langt mere alvorlig end tidligere kriser, da den udspringer direkte af astronomiske tab på en af de mest følsomme markeder man kan forestille sig, nemlig boligmarkedet, og som fra første færd, har direkte indflydelse på befolkningen. Den skaber ikke blot en nervøsitet i finanssektorene, men den rammer direkte ned i folks lommer fra dag 1.
Samtidig kan man sammeligne den lidt som en resistent bakterie som ikke kan kurreres, selv med yderligere rentesænkninger eller tilførsel af kapital. Denne krise har faktisk ramt real økonomien, lige fra starten, og de økonomiske tab er så enorme at selv tunge drenge i bankverdnen frygter at de skulle blive smittet.
Problemet er at denne krise ikke er løst med at 3-4 banker må lukke, og en embedsmand i finanssektoren får en næse/fyreseddel. Den stikker så dybt og så bredt, at det er svært at sætte ind et bestemt sted og rede trådene ud.

For mig at se bliver det meget værre, før det bliver bedre.


Al tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 05:26 PM.

Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.