Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #21 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 11:23 AM
Moderator
 
Registreringsdato: Apr 2007
Lokation: 2860
Indlæg: 11,122
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af simons Se indlæg
En moderne version af Juvenal: "Panem et circenses". Det er set lige siden Romerne og sikkert også inden da.

Brød og cirkus - Wikipedia, den frie encyklopædi

Sorry, det er off topic.
Lidt underholdning medtages gerne
Besvar med citat
  #22 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 03:34 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 4,875
Standard

»Det er en rigtig god julegave, som giver mulighed for at holde vores plan om vækst i kommunerne,« siger skatteordfører Nick Hækkerup.

Naturligvis - fordi det offentlige forbrug er faldet og derfor skal det øges....

ikke ønskede at skrue voldsomt op for de offentlige udgifter. Vi vil bare op på samme niveau som tidligere«, sagde hun

http://www.boligdebatten.dk/politik/...usfaelden.html

Originalcitatet er her:

»Det er altså forkert, at vi ønsker at skrue voldsomt op for de offentlige udgifter. Vi vil bare op på samme niveau som tidligere. Samtidig anerkender vi, at bankerne er vigtige for den økonomiske infrastruktur i Danmark. Derfor spiller de en ikke ubetydelig rolle for udviklingen i samfundsøkonomien,« siger Helle Thorning Schmidt, der i øvrigt understreger, at hun har et glimrende forhold til finanssektorens førstemand, Peter Straarup.

Straarup og Thorning nærmer sig hinanden - Finans

Sidst redigeret af Nordstar : 20th December 2010 kl. 03:48 PM.
Besvar med citat
  #23 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 03:53 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af New Yorker Se indlæg
Det er helt korrekt, at jeg har vaeret baade laenge og langt vaek. Det er saaledes helt bestemt muligt, at jeg misforstaar den nuvaerende situation.

Med det forbehold vil jeg gerne spoerge dig, naar du nu naevner konkurrenceevne og offentligt forbrug:

Re. konkurrenceevnen: Hvad skulle regeringen egentlig havde stillet op i den henseende? Loen- og ansaettelsesforhold bestemmes ved ovenenskomstforhandlingerne. Hvad skulle man have gjort - foert en oekonomisk politik, der sikrede hoejere arbejdsloeshed?

Re. offentligt forbrug: Ville Soc.Dem.erne have vaeret bedre?

Og - selvom jeg personligt mener at den oegede offentlige sektor er en falliterklaering for en liberal-borgerlig regering - saa hoerer det vel med til billedet, at raaderummet rent faktisk var til stede paa det tidspunkt vaeksten blev bevilliget?

Der er jo rent faktisk blevet betalt af paa gaelden - ganske omfattende, endda - samtidig med at skatten blev saenket, arbejdsloesheden blev presset i bund og den offentlige sektor oeget. Skulle man have betalt mere af? Sikret staten en nettoopsparing?

I saa fald, er det saa Venstre, du boer rette skytset imod, eller liste C? Jeg har vaeret laenge vaek, men saa vidt jeg husker var liste C meget store i munden omkring skattelettelser, mens Venstre i en laengere periode mente, at man ganske vist rent ideologisk vaeldig gerne ville give lettelserne, men hvor man for at undgaa oekonomisk overophedning udsatte dem - indtil liste C's pres blev for stort (og Pia (korrekt me if I am wrong) fik placeret lettelserne der, hvor de goer mindst nytte, nemlig ved mellemindkomsterne).

Hvad var det egentlig at Venstre gjorde specielt galt her?

Jeg er meget interesseret i dit svar, da jeg som sagt har vaeret langt vaek i ganske lang tid, og nemt kan have overset eller misforstaaet et eller andet.

Best regards,

ex-NY

PS Mht "gode administratorer af velfaerdsstaten" - ja, jeg mener faktisk, at en regerings arbejde er at forvalte den stat og den model, der forefindes. Det er folketingsflertallets (som jo er mere eller mindre sammenfaldende) at foretage de lovmaessige aendringer, som maatte vaere oenskvaerdige.

Mht din nostalgi for Nyrup - jeg rejste ud dengang Nyrup stadig var i regering, saa jeg har den tid ganske klart i erindringen, relativt ubesmittet af senere tiders danske regeringer - og jeg husker Nyrup for noget ganske andet end du.

Jeg husker Nyrup som narrehat i saerklasse - jeg naevner blot i flaeng hans loeftebrud om efterloen (efter patetisk at have udstedt gennemforloejede "garantier"), det statsministerielle cykelhjelmsdiplomati (det bedste, der kan siges om Nyrup som udenrigspolitiker er vel, at han var saa ligegyldig, at ingen uden for landets graenser opdagede hvad der foregik), hans naragtige riven-sider-ud-af andres boeger, hans naragtige postulat om "Danmark-som-foregangsland"- og, saerligt betydningsfuldt for mig - narrehattens fuldstaendig absurde plan om "Danmark som verdens foerende IT-nation". Det, jeg husker Nyrup for, er en lang smoere af idioti paa Billy Adamsen-niveau.

Taenker man tilbage paa kabinettet dengang, ja, saa er der jo Ole A'vad-Stavad, der som skatteminister helt konkret ikke fattede, hvad hans egne lovforslag gik ud paa, eller Jytte Hilden, det notorisk kugleskoere kvindemenneske, som faar selv konservative ministre anno 2010 til at fremstaa som marginalt kompetente (en ellers umulig opgave). Mht Fru Hilden - Lykketoft's davaerende kone - er det mig plat umuligt at forestille mig nogen andre aarsager til hendes udnaevnelse end at 1) det sikrede den finansministerielle husholdning 2 ministerloenninger, og at 2) det muligvis har givet den stakkels mand lidt fred for den i bogstavelig forstand psykisk syge kone. Jeg kan garantere for, at nogen form for egentlig kompetence inden for nogetsomhelst med beroeringsflade til kulturministeriet har der ikke vaeret tale om. Til gengaeld fik ministeriet en oeget bevilling med haab om at kunstnerne saa ville holde kaeft...

Venstres første og største problem er at det er inficeret med levebrødspolitikere, der er der for magten og pengenes skyld – ikke politikken. En stor del af dem er startet i VU og derefter arbejdet sig op gennem rækkerne uden nogensinde at have været i berøring med verdenen uden for murerne. Vores nuværende leder og første mand er ganske typisk ekspempel. Det er kommet så langt, at de er værre end socialdemokraterne nogensinde har været og guderne skal at vide, at de ellers var slemme nok.
Hvis du tager dine egne følelser for socialdemokraterne og lige lægger 50 % oven i så har du nok et ret præcist indtryk af, hvordan jeg har det med det nepotistiske, korrupte, selvglade magtfuldkomne sammenrend af inkompetente klaphatte, der lige nu udgør det største regeringsparti i danmark.

Om jeg tror socialdemokraterne havde gjort det bedre – ja, også i den grad. Der er ikke en socialdemokratisk regering i Danmark, Skandinaviens eller Europas historie der har præsteret at skrue de offentlige udgifter så højt op som venstre har gjort i DK i det 21 århundredes første dekade, så hvordan i al verden skulle de have kunnet gøre det værre ?
Selv CEPOS drømmer om bare at kunne skrue niveauet tilbage til Poul Nyrups.

Hvad de skulle have gjort anderledes – ja, de kunne have startet med at lytte lidt til det kor af eksperter og egne kommissioner, der dagligt i de sidste 9 år har fortalt dem,
• At råderummet ikke var tilstede. Deres indtægter var kortvarige engangsfornøjelser og udgifterne ville eksplodere inden for få år.
• At det var gift for økonomien at føre en ekspansiv finanspolitik under et opsving
• At Danmark havde desperat behov for en arbejdsmarked reform, der øgede arbejdsudbuddet, og mindskede overførsels indkomsterne (og efterlønnen var det eneste realistiske sted at starte) .
• At der var behov for stramme op på boligbeskatningen, ikke lempe den.
• At der ikke var behov for nye lempelige finansierings muligheder på boligmarkedet, men det modsatte
• Osv osv
Det er vigtig at holde fast i at (selvom Lars Løkke Jensen og Claus Hjorth forsøger at give det modsatte indtryk) der ikke er eneste af de dårligdomme, der har ramt os de sidste 3 år, som Venstre ikke var advaret mod talløse gange, men blot fandt det for politisk ubekvemt at lytte til….
Og hvis Venstre ikke kunne sig svinge op til deciderede reformer kunne de i det mindste bare have ladet tingene være – der var ikke nogen, der tvang dem til at indføre de afdragsfrie lån, et nominelt stop på boligbeskatningen eller SDRO lånene.
Men ”supermands” drømme om en stor international karriere havde formentlig været lidt svære at forfølge som leder af et oppositions parti og rigets velfærd og økonomiske sundhed var tydeligvis en pris, han var mere end villig til at betale.

Mvh
Cirb

PS. Jeg gider ikke kommentere på dine personangreb på Poul Nyrup, men selv i NY må du da have hørt, at der ikke er nogen fra den forhenværende til den nuværende statsminister henover Bent Betjent, der har et ord at lade ham høre eller Jytte Hilden for den sags skyld……..

Citer:
Oprindeligt indsendt af New Yorker Se indlæg
Sagt paa kort formel: Da jeg rejste, var der fortsat udsigt til Soc.Dem. regeringer, og det var en medvirkende aarsag til at jeg hev teltploekkene op. Som du ved, er der ikke siden sket nogen aendringer, der har faaet mig til at komme tilbage... ;-)
Præcist
__________________
Sapere aude.

Sidst redigeret af cirb : 20th December 2010 kl. 04:36 PM.
Besvar med citat
  #24 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 05:41 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Apr 2008
Indlæg: 4,875
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af New Yorker Se indlæg
Re. konkurrenceevnen: Hvad skulle regeringen egentlig havde stillet op i den henseende? Loen- og ansaettelsesforhold bestemmes ved ovenenskomstforhandlingerne. Hvad skulle man have gjort - foert en oekonomisk politik, der sikrede hoejere arbejdsloeshed?

Re. offentligt forbrug: Ville Soc.Dem.erne have vaeret bedre?

Og - selvom jeg personligt mener at den oegede offentlige sektor er en falliterklaering for en liberal-borgerlig regering - saa hoerer det vel med til billedet, at raaderummet rent faktisk var til stede paa det tidspunkt vaeksten blev bevilliget?
Jeg er meget enig i din vurdering.

Der er sørme meget man kan og skal klandrer regeringer for, men i bagklogskaben er alt meget lettere, og så kommer alle de smarte onliners og kritikken bliver indholdsløs og forkvaklet.

Under Fogh blev de offentlige finanser forbedret betragteligt, trods stor vækst i det offentlige forbrug, selvom oppositionen siden 2001 har råbt om den sociale massekrav og nedskæringer.

De offentlige finanser er blandt de allerstærkeste i EU - det fremgår endda af materiale fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd, hvis ikke man orker Danmarks Statistik:

http://www.ae.dk/files/AE_danmark-er...kud-i-2010.pdf

For videre at blive hos dem - så mener de i modsætning til andre, ikke at de danske lønninger og konkurrenceevnen er et problem - Danmark har endda vundet markedsandele de seneste 10 år:

Stigende markedsandele for dansk eksport | Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Naturligvis var 00'erne jubelår, når det galt ledighed og man burde have sat ind med reformer på f.eks. dagpenge og efterløn og ikke udskudt dem, men når flertallet i både befolkningen og Folketinget ikke vil, så er det den politiske virkelighed de skal forholde sig til.

Ligesom alternativt er S +SF, der skulel finde flertal med EL og DRV.

Undladelsessyndere - måske den manglende udfasning af rentefradraget, og skattestoppet på boliger, men sidstnævnte var et politisk valg og man kunne muligvis have kompenseret ved mindre lempelig finanspolitik.

En anden ting der også glemmes, er at sundhedsvæsenet for 10 år siden var fuldstændigt nedslidt og slet ikke matchede det tilbud der var i de lande man normalt sammenligner med.

Ligeledes var den andel af BNP der anvendtes på offentlig forskning lavere i dag, så der var en del at rette op på.
Besvar med citat
  #25 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 06:25 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af simons Se indlæg
En moderne version af Juvenal: "Panem et circenses". Det er set lige siden Romerne og sikkert også inden da.

Brød og cirkus - Wikipedia, den frie encyklopædi

Sorry, det er off topic.
Det er da præcist on topic

Mvh
Cirb
Besvar med citat
  #26 (permalink)  
Gammel 20th December 2010, 11:37 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Sep 2007
Indlæg: 781
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af cirb Se indlæg
Venstres første og største problem er at det er inficeret med levebrødspolitikere, der er der for magten og pengenes skyld – ikke politikken. En stor del af dem er startet i VU og derefter arbejdet sig op gennem rækkerne uden nogensinde at have været i berøring med verdenen uden for murerne. Vores nuværende leder og første mand er ganske typisk ekspempel. Det er kommet så langt, at de er værre end socialdemokraterne nogensinde har været og guderne skal at vide, at de ellers var slemme nok.
Hvis du tager dine egne følelser for socialdemokraterne og lige lægger 50 % oven i så har du nok et ret præcist indtryk af, hvordan jeg har det med det nepotistiske, korrupte, selvglade magtfuldkomne sammenrend af inkompetente klaphatte, der lige nu udgør det største regeringsparti i danmark.

Om jeg tror socialdemokraterne havde gjort det bedre – ja, også i den grad. Der er ikke en socialdemokratisk regering i Danmark, Skandinaviens eller Europas historie der har præsteret at skrue de offentlige udgifter så højt op som venstre har gjort i DK i det 21 århundredes første dekade, så hvordan i al verden skulle de have kunnet gøre det værre ?
Selv CEPOS drømmer om bare at kunne skrue niveauet tilbage til Poul Nyrups.

Hvad de skulle have gjort anderledes – ja, de kunne have startet med at lytte lidt til det kor af eksperter og egne kommissioner, der dagligt i de sidste 9 år har fortalt dem,
• At råderummet ikke var tilstede. Deres indtægter var kortvarige engangsfornøjelser og udgifterne ville eksplodere inden for få år.
• At det var gift for økonomien at føre en ekspansiv finanspolitik under et opsving
• At Danmark havde desperat behov for en arbejdsmarked reform, der øgede arbejdsudbuddet, og mindskede overførsels indkomsterne (og efterlønnen var det eneste realistiske sted at starte) .
• At der var behov for stramme op på boligbeskatningen, ikke lempe den.
• At der ikke var behov for nye lempelige finansierings muligheder på boligmarkedet, men det modsatte
• Osv osv
Det er vigtig at holde fast i at (selvom Lars Løkke Jensen og Claus Hjorth forsøger at give det modsatte indtryk) der ikke er eneste af de dårligdomme, der har ramt os de sidste 3 år, som Venstre ikke var advaret mod talløse gange, men blot fandt det for politisk ubekvemt at lytte til….
Og hvis Venstre ikke kunne sig svinge op til deciderede reformer kunne de i det mindste bare have ladet tingene være – der var ikke nogen, der tvang dem til at indføre de afdragsfrie lån, et nominelt stop på boligbeskatningen eller SDRO lånene.
Men ”supermands” drømme om en stor international karriere havde formentlig været lidt svære at forfølge som leder af et oppositions parti og rigets velfærd og økonomiske sundhed var tydeligvis en pris, han var mere end villig til at betale.

Mvh
Cirb

PS. Jeg gider ikke kommentere på dine personangreb på Poul Nyrup, men selv i NY må du da have hørt, at der ikke er nogen fra den forhenværende til den nuværende statsminister henover Bent Betjent, der har et ord at lade ham høre eller Jytte Hilden for den sags skyld……..Præcist
Tja, inspireret af dit svar gjorde jeg mig den ulejlighed at checke et par af FT-medlemmernes (Venstres) CV'er paa folketingets hjemmeside. Det er ikke alle, som er voldsomt imponerende... Mildest talt. Der er nu ogsaa ganske flotte eksemplarer blandt liste A's socialistdynastier.

Mht mine "person-angreb" paa Nyrups politiske dispositioner bestemmer du naturligvis helt selv hvad du vil kommentere paa, men hvordan synes du selv det staar til med underbygningen af din kritik af Venstre/regeringen, set i sammenligning?

Hvad angaar Betjentsen og hans parti af udueliusser, tjaeh... Jeg har aldrig stemt paa Estrups parti, og kommer heller ikke til det. Min sympati ligger entydigt ved boendernes riffelforeninger. Spoeg til side - ud over Per Stig Moeller kan jeg ikke rigtig komme i tanke om nogen i den konservative gruppe, som jeg har blot marginal tiltro til. I oevrigt forstaar jeg ikke rigtig pointen i konservatismen som ide eller ideologi - slet ikke i aar 2010. Hvad gaar ideen egentlig ud paa - bevarelse af hvad?

Derudover har jeg aldrig kunnet doeje KU. Bl.a. af denne grund:
Befrielsen 1945 - Konservative stormtropper

De der typer har jeg intet faellesskab med.

Sidst redigeret af New Yorker : 20th December 2010 kl. 11:51 PM.
Besvar med citat
  #27 (permalink)  
Gammel 21st December 2010, 06:53 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2007
Indlæg: 3,843
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af New Yorker Se indlæg

Mht mine "person-angreb" paa Nyrups politiske dispositioner bestemmer du naturligvis helt selv hvad du vil kommentere paa, men hvordan synes du selv det staar til med underbygningen af din kritik af Venstre/regeringen, set i sammenligning?
Som sagt, jeg gider ikke -hvis du ikke kender historierne er du formentlig den eneste her på kanalen.
Men hvis du trænger til at bringes up-to-date på de slibrige detaljer i venstre vikingernes meritter, er KUs hjemmesides debatfora et godt sted at starte.

Mvh
Cirb
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Nordea: Boligmarkedet går i sig selv AbderrozakAbderrozak Generelt 0 17th December 2010 11:05 AM
Tag selv ansvar. Donald Generelt 8 11th February 2010 04:59 PM
Hvornår fatter Løkke krisens dybde? pinkfloydhomer Generelt 18 7th December 2009 05:36 AM
Hvordan synes BRF selv det går???? Thomas Generelt 9 17th March 2009 12:16 PM
Advarsel mod gør det selv Goldenboy Generelt 8 24th March 2008 06:43 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:48 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.