Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 25th May 2022, 12:46 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 215
Standard Socialdemokratisk udenrigspolitik

I en anden forbindelse kom jeg til at læse Mette Fredriksens pressemødetale søndag den 6. marts 2022, hvori hun fortæller at der vil blive folkeafstemning om forsvarsforbeholdet.

Hun indleder: "I løbet af de seneste 10 dage har Verden forandret sig. Putins meningsløse og brutale angreb på Ukraine har varslet en ny tid i Europa."

Man kan sige at det russiske angreb på Ukraine er "brutalt" for krig er altid brutal.

Men jeg mener at dette at hun bruger ordet "meningsløse" viser at hun ikke forstår international politik, eller blot bruger udenrigspolitik til at skabe en bølge som kan give flere socialdemokratiske vælgere

Rusland og dets regering har helt sikkert en mening med at angribe Ukraine, for eksempel at holde USA og Nato væk fra deres nærområde, beskytte det russisk sindede mindretal i Ukraine eller hvad det nu kan være. At sige at det russiske angreb er "meningsløst" er en typisk følelsesmæssig floskel der appellerer til kvindelige vælgere.

I den virkelige verden har nationer interesser, som de ønsker at afbalancere med andre nationers interesser, og hvis en nation helt afviser at tale med dens antagonister har den allerede skabt spændinger, som kan føre til krig. For det må jo ligge i kortene at hvis en nation overhovedet ikke kan komme talefod med en anden nation om problemer, som den anser for livsvigtige, så må den gøre et eller andet der kan få modparten til at lytte.

"Krig er blot en fortsættelse af politik med andre midler," som Clausewitz skrev.

Mette Fredriksen og hendes ministre bruger ofte et kækt og udfordrende gadedrengesprog, der er ude af proportion med at det danske forsvar for tiden kun er lidt større end Tivoligarden - men sproget er måske velegnet til at skaffe flere vælgere. I offentlige taler og interviews personificerer de Rusland med Putin og prøver derved at skabe analogi til Hitler, som personificerede Nazityskland. De bruger udtryk som "Putins drømme", "Putins regime", "Putins forbrydelser" og så videre.

https://www.stm.dk/presse/pressemoed...-6-marts-2022/
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
En hovedarkitek i amerikansk udenrigspolitik ændrer syn. Vymer Politik 0 13th September 2016 12:15 PM
Endnu en socialdemokratisk platugle efo Generelt 6 9th February 2015 05:25 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 06:58 PM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.