Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #1 (permalink)  
Gammel 16th June 2022, 12:35 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard USA har a været og er stadig interesseret i Grønland

USA skruer op for charmeoffensiven overfor Inuitterne. Wilson Center i Washington DC, har tildelt Grønlands landstyreformand Múte B. Egede en pris for lederskab. Amerikanerne kalder ham prime minister of Greenland.

Múte B. Egede er inviteret til Washington onsdag 15-06 for at modtage en prestigefuld pris for sit lederskab og for sit arbejde på at forbedre verden. Tidligere modtagere tæller blandt andre Henry Kissinger, Hillary Clinton, Colin Powell og Condoleezza Rize.

Múte B. Egede er en socialistisk Grønlandsk politiker som er kendt for sin konsekvente og uforsonlige holdning om at gøre Grønland til en selvstændig stat med fuld suverænitet. Han har ikke forsømt nogen lejlighed til at fremhæve at det i virkeligheden er danskernes skyld at det ikke går det Grønlandske selvstyre så godt, som de måske havde forestillet sig. Han rørte fornylig sine vælgere til tårer over de 22 grønlandske børn der blev sendt til Danmark i 1951-52 for at lære dansk. Han er indædt modstander af at åbne for udnyttelsen af Grønlandske råstoffer blandt andet i Kvanefjeldet i Sydgrønland, da han mener det vil ødelægge den Grønlandske natur.

Amerikanerne er allerede til stede i Grønland, idet de har Thule Basen, som de fik i forbindelse med Anden Verdenskrig. Ganske som de Sovjettiske tropper i Øst Europa blev de der blot efter krigens afslutning som en fuldstændig selvfølgelighed.

Det var blot en naturlig fortsættelse af tidligere Amerikanske forsøg på at komme i besiddelse af Grønland. Allerede i 1867 ville præsident Andrew Johnson købe Grønland. I 1946 bød den Amerikanske præsident Harry Truman 100 millioner dollars i guld for Grønland og senest i 2019 ønskede præsident Trump at købe Grønland.

Det var ikke en tilfældig flue, som Trump fik. USA’s interesse for Arktis og dermed også Grønland er støt stigende. USA har for nylig forhandlet sig til uhindret adgang til fire militære anlæg i Norge. To af dem i det arktiske Norge, hvorfra USA nu uden at spørge nordmændene kan sende fly, flådefartøjer og ubåde på patruljer tæt op ad de russiske atomarsenaler på Kolahalvøen. USA’s luftvåben er tilbage på Keflavik-basen på Island.

Amerikanske repræsentanter har fornylig stillet krav om lignende tilstedeværelse i Grønland. Hvis de får det, vil de aldrig forlade disse lokaliteter igen.

I januar 2020 åbnede USA sit nye konsulat i Nuuk i Grønland og får dermed direkte kontakt med Inuitterne, som i stort omfang hader danskere og giver os skylden for al deres elendighed. Den amerikanske regering har besluttet at tildele 12,1 millioner dollar, svarende til cirka 83 millioner danske kroner, til civile projekter i Grønland, som om Grønland var et fattigt og forsømt U-land.

https://sermitsiaq.ag/mute-b-egede-m...r-i-washington

https://ekstrabladet.dk/nyheder/poli.../7752119?ilc=c

https://nordics.info/show/artikel/bu...-mediterranean

https://www.kristeligt-dagblad.dk/de...a-donald-trump

https://knr.gl/da/nyheder/fra-washin...d-%C2%A0%C2%A0

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-...sa-et-konsulat

https://www.altinget.dk/arktis/artik...-til-groenland
Besvar med citat
  #2 (permalink)  
Gammel 19th June 2022, 01:13 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard Den amerikanske hjælpepakke er et redskab til at skabe kontakt med oppositionelle pol

Den amerikanske regering besluttede i 2020 at tildele 12,1 millioner dollar, som svarer til cirka 80 millioner danske kroner, til civile projekter i Grønland.

"Vi er interesserede i, at grønlænderne får den velstand, som de søger," sagde den daværende amerikanske ambassadør Carla Sands. Hun vil også gerne vil gøre grønlænderne bedre til at tale engelsk.

USA kunne meget nemt have givet Grønland velstand på en nemmere måde nemlig ved igen at give den såkaldte servicekontrakt, der omhandler den civile drift af den amerikanske militærbase Thule Air Base, til et Grønlandsk selskab. Det drejer sig om en kontrakt til en værdi af flere hundrede millioner kroner. Den blev i 2014 givet til et amerikansk selskabs danske datterselskab, efter at et grønlandsk selskab havde haft aftalen i flere årtier. En beslutning, der betød, at den grønlandske landskasse mistede indtægter for mere end 200 millioner kroner om året.

Den ny amerikanske konsul i Nuuk, Sung Choi, udtaler at Grønland ikke skal forvente at USA frivilligt vil give kontrakten tilbage til et grønlandsk selskab. For den aktuelle hjælpepakke er noget helt andet, siger hun.

Den amerikanske støtte er heller ikke ensbetydende med, at USA nu vil finde penge til oprydningen efter gamle amerikanske militærbaser i Grønland. Et igangværende og omfattende projekt, der forventes at løbe op i flere hundrede millioner kroner, og som Danmark lige nu er alene om at betale for.

Der kan ikke være tvivl om at den såkaldte hjælpepakke i virkeligheden er designet som et redskab for amerikanske politikere til at komme i kontakt med oppositionelle og frihedshungrende grønlandske politikere og enkeltpersoner.

https://www.information.dk/udland/20...-arv-groenland

https://www.berlingske.dk/kronikker/...eg-i-groenland
Besvar med citat
  #3 (permalink)  
Gammel 20th June 2022, 01:29 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard Et kvalitativt skift i Amerikansk politik i Grønland

I 1823 udsendte USA's præsident James Monroe en erklæring, som lovede, at USA ville holde sig neutral i europæisk politik og respektere etablerede kolonier. Man vendte sig dog mod fremtidig kolonisering i Amerika. Erklæringen var udtænkt af udenrigsminister, senere præsident John Quincy Adams. I 1904 påberåbte USA sig endvidere den såkaldte Roosevelt-tilføjelse, hvilket vil sige retten til at intervenere som "politimagt", hvis stater i Karibien og Centralamerika optræder "uciviliseret". Denne ret påberåbtes siden flere gange som begrundelse for USAs indblanding i Latinamerika under Den Kolde Krig.

USA holdt ikke James Monroes løfte om at holde sig neutral i europæisk politik. De blandede sig i både første og anden verdenskrig ved at engagere sig på den svagere parts side og derved forlænge krigene og mangefold øge tab og Europas ødelæggelse. I moderne tid hælder US benzin på bålet i Ukraine for at holde den ny Europæiske krig i gang.

Siden Monroe og Roosevelt er imidlertid "Monroe-doktrinen", blevet udvidet og omformet således, at den i populær amerikansk opfattelse indebærer forbud mod enhver europæisk territorie-erhvervelse på den vestlige halvklode eller rent ud krav om disse territoriers frigørelse fra enhver form for europæisk kontrol.

I Amerikansk politisk opfattelse gælder Monroe doktrinen utvivlsomt også for Grønland. I løbet at tiden efter krigen er det tydeligt at de mener at de har ret til handle, som finder godt i Grønland og informationsdeling og samarbejde med Danmark blot er en betydningsløs formalitet.

For eksempel begyndte anlæggelsen af Camp Century i 1958 uden Danmarks tilladelse eller blot viden. "Men i august 1959 orienterede den amerikanske ambassadør den danske udenrigsminister om, at amerikanerne allerede var begyndt at bygge Camp Century på indlandsisen. Det skete ganske uformelt ved et cocktailparty," fortæller en forfatter ved navn Matthias Heymann.

Camp Century blev påbegyndt langt uden for de afmærkede og aftalte militære områder. Det var endvidere den Amerikanske plan at et "Iceworm" projekt skulle sprede sig yderligere langt ud i den nordlige indlandsis. Det havde de heller ikke ulejliget sig med at diskutere med de danske politikere.

De danske politikere forsikrede befolkningen om at der ikke blev opbevaret atomvåben på dansk område. Selvom de dog må formodes at have vidst bedre, men de har blot resigneret. Viggo Kampmann præcicerede i 1961 at det også gjaldt Grønland. Men alligevel havarerede et atombevæbnet amerikansk fly under en rutineflyvning ved Thule i 1968, som vi alle ved.

USA bekræfter over for Berlingske, at der er en opgradering af Thule basen for milliarder af dollars på vej. Ifølge Berlingske kender hverken det grønlandske landsstyre eller Folketinget til, hvilke opgraderinger som USA planlægger at gennemføre. Dette til trods for at ifølge aftaler mellem USA, Grønland og Danmark, skal USA konsultere og informere den danske og den grønlandske regering om enhver væsentlig ændring af USA's militære operationer i Grønland - USA skal dog ikke spørge om lov til ændringer.

Men alt dette viser blot at Amerikanerne ikke har den store respekt for deres Danske og Grønlandske samarbejdspartnere, det viser ikke noget om egentlige territoriale og politiske ambitioner, således som for eksempel Truman og Trump afslørede ved deres købstilbud.

Men oprettelsen af et Amerikansk konsulat i Nuuk, som klart har til sigte at søge kontakt med oppositionelle og utilfredse Inuit-politikere, viser et kvalitativt skift i Amerikansk politik i forhold til Grønland. Nu går de efter struben.

Måske håber de derved at kunne tilsidesætte de forsikringer om dansk overhøjhed, som de har givet i forbindelse med salget af de Vestindiske Øer i 1916 og til gengæld for ambassedør Kaufmans accept af deres militære intervention i Grønland i 1941.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-...se-i-groenland

https://danmarkshistorien.dk/vis/mat...4-august-1916/

https://videnskab.dk/naturvidenskab/...over-groenland
Besvar med citat
  #4 (permalink)  
Gammel 20th June 2022, 11:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2021
Indlæg: 364
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Titorelli Se indlæg
I 1823 udsendte USA's præsident James Monroe en erklæring, som lovede, at USA ville holde sig neutral i europæisk politik og respektere etablerede kolonier. Man vendte sig dog mod fremtidig kolonisering i Amerika. Erklæringen var udtænkt af udenrigsminister, senere præsident John Quincy Adams. I 1904 påberåbte USA sig endvidere den såkaldte Roosevelt-tilføjelse, hvilket vil sige retten til at intervenere som "politimagt", hvis stater i Karibien og Centralamerika optræder "uciviliseret". Denne ret påberåbtes siden flere gange som begrundelse for USAs indblanding i Latinamerika under Den Kolde Krig.

USA holdt ikke James Monroes løfte om at holde sig neutral i europæisk politik. De blandede sig i både første og anden verdenskrig ved at engagere sig på den svagere parts side og derved forlænge krigene og mangefold øge tab og Europas ødelæggelse. I moderne tid hælder US benzin på bålet i Ukraine for at holde den ny Europæiske krig i gang.

Siden Monroe og Roosevelt er imidlertid "Monroe-doktrinen", blevet udvidet og omformet således, at den i populær amerikansk opfattelse indebærer forbud mod enhver europæisk territorie-erhvervelse på den vestlige halvklode eller rent ud krav om disse territoriers frigørelse fra enhver form for europæisk kontrol.

I Amerikansk politisk opfattelse gælder Monroe doktrinen utvivlsomt også for Grønland. I løbet at tiden efter krigen er det tydeligt at de mener at de har ret til handle, som finder godt i Grønland og informationsdeling og samarbejde med Danmark blot er en betydningsløs formalitet.

For eksempel begyndte anlæggelsen af Camp Century i 1958 uden Danmarks tilladelse eller blot viden. "Men i august 1959 orienterede den amerikanske ambassadør den danske udenrigsminister om, at amerikanerne allerede var begyndt at bygge Camp Century på indlandsisen. Det skete ganske uformelt ved et cocktailparty," fortæller en forfatter ved navn Matthias Heymann.

Camp Century blev påbegyndt langt uden for de afmærkede og aftalte militære områder. Det var endvidere den Amerikanske plan at et "Iceworm" projekt skulle sprede sig yderligere langt ud i den nordlige indlandsis. Det havde de heller ikke ulejliget sig med at diskutere med de danske politikere.

De danske politikere forsikrede befolkningen om at der ikke blev opbevaret atomvåben på dansk område. Selvom de dog må formodes at have vidst bedre, men de har blot resigneret. Viggo Kampmann præcicerede i 1961 at det også gjaldt Grønland. Men alligevel havarerede et atombevæbnet amerikansk fly under en rutineflyvning ved Thule i 1968, som vi alle ved.

USA bekræfter over for Berlingske, at der er en opgradering af Thule basen for milliarder af dollars på vej. Ifølge Berlingske kender hverken det grønlandske landsstyre eller Folketinget til, hvilke opgraderinger som USA planlægger at gennemføre. Dette til trods for at ifølge aftaler mellem USA, Grønland og Danmark, skal USA konsultere og informere den danske og den grønlandske regering om enhver væsentlig ændring af USA's militære operationer i Grønland - USA skal dog ikke spørge om lov til ændringer.

Men alt dette viser blot at Amerikanerne ikke har den store respekt for deres Danske og Grønlandske samarbejdspartnere, det viser ikke noget om egentlige territoriale og politiske ambitioner, således som for eksempel Truman og Trump afslørede ved deres købstilbud.

Men oprettelsen af et Amerikansk konsulat i Nuuk, som klart har til sigte at søge kontakt med oppositionelle og utilfredse Inuit-politikere, viser et kvalitativt skift i Amerikansk politik i forhold til Grønland. Nu går de efter struben.

Måske håber de derved at kunne tilsidesætte de forsikringer om dansk overhøjhed, som de har givet i forbindelse med salget af de Vestindiske Øer i 1916 og til gengæld for ambassedør Kaufmans accept af deres militære intervention i Grønland i 1941.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-...se-i-groenland

https://danmarkshistorien.dk/vis/mat...4-august-1916/

https://videnskab.dk/naturvidenskab/...over-groenland
Tak for nogle fint opdelte og interessante artikler. Det er godt nok en farce uden lige at ham Múte B. Egede fik den fine ledelsespris tildelt af amerikanerne. Men selvfølgelig vil de jo kunne få Egede med på hvad som helst for penge. Og de har jo også allerede oprettet deres eget konsulat derovre.

Men det bliver da spændende at følge med i hvad der kommer til at ske i fremtiden på denne front- navnlig efter at magten igen er på Republikanernes hænder, hvilket alt tyder på den kommer til at være igen efter næste valg.
Besvar med citat
  #5 (permalink)  
Gammel 22nd June 2022, 09:13 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard USA er et imperium, som bestandigt ønsker at udvide sig

Citer:
Oprindeligt indsendt af ElskerShubidua83 Se indlæg
Tak for nogle fint opdelte og interessante artikler. Det er godt nok en farce uden lige at ham Múte B. Egede fik den fine ledelsespris tildelt af amerikanerne. Men selvfølgelig vil de jo kunne få Egede med på hvad som helst for penge. Og de har jo også allerede oprettet deres eget konsulat derovre.

Men det bliver da spændende at følge med i hvad der kommer til at ske i fremtiden på denne front- navnlig efter at magten igen er på Republikanernes hænder, hvilket alt tyder på den kommer til at være igen efter næste valg.
Trump har jo som præsident vist sine kort i forhold til Grønland med sit købstilbud. Han mener sandsynligvis, som sikkert de fleste Amerikanske politikere, at Grønland er en del af det amerikanske kontinent, og det må selvfølgelig og logisk set tilhøre "Amerikas Forenede Stater" og ikke et lille gammeldags kongerige på den anden side Atlanten.

USA er et imperium, befolket af millioner af indbyggere af mange forskellige racer, religioner og kulturer. Og imperier ønsker bestandigt at ekspandere.

Siden sin fødsel i 1776 som tretten oprørske kolonier langs Nord Amerikas Østkyst har Amerikas Forenede Stater bestandigt ekspanderet og øget sit territorium.

Mellem 1750 og måske 1850 blev Staterne mellem Missisippi og Appalacherne skabt efter fordrivelsen af de indianere, som tidligere boede der.

1803 købte US Lousiana-området fra Frankrig, hvilket udgjorde et kolosalt område, som gav mulighed for at fordrive indianerne også fra prærien og efterhånden oprette staterne Arkansas, Missouri, Iowa, Minnesota, North Dakota, South Dakota, Nebraska, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Montana, Wyoming, Colorado og Louisiana.

1820'erne begyndte Texas at blive befolket af amerikanske farmere, som bosatte sig der. I 1833 gjorde texanerne oprør og erklærede sig uafhængige af Mexico. Men først i 1870 blev Texas del af Amerikas Forenede Stater.

1821 købte US Florida fra Spanien

1846 løsrev en kortvarig republik, Californien, sig fra Mexico og fik eget flag med stjerne og en brun bjørn.

1848 erobrede US resten af Californien fra Mexico og hele Californien blev inkluderet.

1848 erobrede US Utah, Arizona og New Mexico fra Mexico.

1867 blev Alaska købt fra Rusland.

1893 blev Hawai i praksis indlemmet i USA, da dronning Liliuokalani blev afsat. USA's præsident afviste dog kupmagernes anmodning om at annektere øerne. I stedet oprettedes i 1894 Republikken Hawaii med amerikaneren Sanford B. Dole som præsident. Først i 1900 fik Hawaii status som amerikansk territorium.

1898 blev Puerto Rico erobret fra Spanien.

1917 blev U.S. Virgin Islands købt fra Danmark

Og så videre, jeg har sikkert overset en del.

Et typisk forløb har været at et grænseområde blev infiltreret af Amerikanere, derefter løsrev dette område sig fra et eventuelt Europæisk moderland eller lignende med støtte og beskyttelse fra US. Først efter nogle års forløb blev området under jubel erklæret Amerikansk territorium og måske senere erklæret for en stat. Det var typisk tilfældet med Texas, Californien og Hawai.

Grønland er sikkert tiltænkt en lignende udvikling, men det er dog svært at forestille sig at landet kan blive en stat.

Vores bedste håb er at imperier har tendens til at gå i forfald, når de ikke længere kan ekspandere, som det Romerske imperium gjorde.

Det er ikke et ubegrundet håb. USA er fyldt op med narkotika af enhver art og gaderne hærges af kriminelle. Vi kan håbe at USA splittes op i flere rivaliserende nationer, som holder hinanden beskæftiget, så vi kan have Grønland i fred.
Besvar med citat
  #6 (permalink)  
Gammel 23rd June 2022, 11:04 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard Et scenarie for en fremtidig amerikansk overtagelse af Grønland

De Danske Politikere har på underdanig vis gjort opgaven nem for Amerikanerne. De har allerede forberedt Grønlands løsrivelse i form af "Selvstyreloven", som blev underskrevet af hendes majestæt dronningen 12. juni 2009. Heri hedder det i § 21. "Beslutning om Grønlands selvstændighed træffes af det grønlandske folk." Hvilket almindeligvis fortolkes derhen at Inuitterne kan løsrive sig fra Rigsfællesskabet med dags varsel - nemt og ukompliceret.

Den drivende kraft i udformningen og efterfølgende vedtagelse af "Selvstyreloven" var daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Det var en af hans sidste større gerninger som statsminister. Han blev udnævnt til generalsekretær for NATO blot fire måneder efter lovens ikrafttræden.

Man kan forestille sig at en Amerikansk overtagelse af Grønland udspiller sig på følgende måde.

Gennem personlige kontakter får amerikanerne overbevidst ledende Inuitiske politikere om at landet vil komme til at flyde med mælk og honning, hvis blot de kan komme af med danskerne.

De Inuitiske politikere stiller et urealistisk krav om flere ydelser fra Danmark. Det bliver afvist og de erklærer derefter Grønlands Selvstændighed. Det bliver ikke umiddelbart accepteret i København, hvilket fører til optøjer i Nuuk, hvor de ganske fåtallige repræsentanter for Danmark bliver arresteret eller måske ligefrem dræbt.

De fleste danske soldater er udstationeret i forskellige shit-holes i de varme lande og derfor er der kun ganske få i Grønland, og de bliver hurtigt overmandet.

Amerikanske "eksperter", rigelige mængder af fødevarer, våben og andre forsyninger strømmer straks ind i landet som "nødhjælp" til det stakkels krigsramte land.

Efter nogen tid tilbyder en af USA's nære allierede mægling mellem Grønland og Danmark. Man kommer frem til en ordning hvor Grønland bliver "selvstændig" men dog bibeholder en eller anden meget ubetydelig og formel tilknytning til Danmark for at det hele skal se ud som et kompromis.

I løbet af de følgende år bliver Grønland efterhånden effektivt overtaget af amerikanske forretningsmænd og militær, og Inuitterne, som nu har gjort deres pligt, får en ren symbolsk rolle.

Efter nogle år vil Grønland endelig blive erklæret Amerikansk territorium. Det Grønlandske flag vil blive sænket og Stars and Stripes vil blive hejst til lyden af patriotiske taler, hornorkester og hurraråb.

Derefter vil Inuitterne gå i opløsning i prostitution, alkohol, sjove piller og anden narkotika endnu hurtigere end indianerne gjorde det i Nord Amerika.
Besvar med citat
  #7 (permalink)  
Gammel 26th June 2022, 06:02 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2021
Indlæg: 364
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af Titorelli Se indlæg
Trump har jo som præsident vist sine kort i forhold til Grønland med sit købstilbud. Han mener sandsynligvis, som sikkert de fleste Amerikanske politikere, at Grønland er en del af det amerikanske kontinent, og det må selvfølgelig og logisk set tilhøre "Amerikas Forenede Stater" og ikke et lille gammeldags kongerige på den anden side Atlanten.

USA er et imperium, befolket af millioner af indbyggere af mange forskellige racer, religioner og kulturer. Og imperier ønsker bestandigt at ekspandere.

Siden sin fødsel i 1776 som tretten oprørske kolonier langs Nord Amerikas Østkyst har Amerikas Forenede Stater bestandigt ekspanderet og øget sit territorium.

Mellem 1750 og måske 1850 blev Staterne mellem Missisippi og Appalacherne skabt efter fordrivelsen af de indianere, som tidligere boede der.

1803 købte US Lousiana-området fra Frankrig, hvilket udgjorde et kolosalt område, som gav mulighed for at fordrive indianerne også fra prærien og efterhånden oprette staterne Arkansas, Missouri, Iowa, Minnesota, North Dakota, South Dakota, Nebraska, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Montana, Wyoming, Colorado og Louisiana.

1820'erne begyndte Texas at blive befolket af amerikanske farmere, som bosatte sig der. I 1833 gjorde texanerne oprør og erklærede sig uafhængige af Mexico. Men først i 1870 blev Texas del af Amerikas Forenede Stater.

1821 købte US Florida fra Spanien

1846 løsrev en kortvarig republik, Californien, sig fra Mexico og fik eget flag med stjerne og en brun bjørn.

1848 erobrede US resten af Californien fra Mexico og hele Californien blev inkluderet.

1848 erobrede US Utah, Arizona og New Mexico fra Mexico.

1867 blev Alaska købt fra Rusland.

1893 blev Hawai i praksis indlemmet i USA, da dronning Liliuokalani blev afsat. USA's præsident afviste dog kupmagernes anmodning om at annektere øerne. I stedet oprettedes i 1894 Republikken Hawaii med amerikaneren Sanford B. Dole som præsident. Først i 1900 fik Hawaii status som amerikansk territorium.

1898 blev Puerto Rico erobret fra Spanien.

1917 blev U.S. Virgin Islands købt fra Danmark

Og så videre, jeg har sikkert overset en del.

Et typisk forløb har været at et grænseområde blev infiltreret af Amerikanere, derefter løsrev dette område sig fra et eventuelt Europæisk moderland eller lignende med støtte og beskyttelse fra US. Først efter nogle års forløb blev området under jubel erklæret Amerikansk territorium og måske senere erklæret for en stat. Det var typisk tilfældet med Texas, Californien og Hawai.

Grønland er sikkert tiltænkt en lignende udvikling, men det er dog svært at forestille sig at landet kan blive en stat.

Vores bedste håb er at imperier har tendens til at gå i forfald, når de ikke længere kan ekspandere, som det Romerske imperium gjorde.

Det er ikke et ubegrundet håb. USA er fyldt op med narkotika af enhver art og gaderne hærges af kriminelle. Vi kan håbe at USA splittes op i flere rivaliserende nationer, som holder hinanden beskæftiget, så vi kan have Grønland i fred.
Oven på Højesterets anti-abort afgørelse for nylig behøves der vist ikke engang hverken narko eller våben for at få gnisterne til at tændes mellem befolkningsgrupper flere steder i "Guds eget land".
Det er vist også lang tid siden Hollywood har lanceret en realistisk film som skulle siges at foregå i USA i dets nuværende form. Det meste der bliver spyttet ud nu om dage er superhelte-film og andre eskapismeforetagener- herunder nostalgifilm som kan minde amerikanerne om fordums storhed, såsom Top Gun 2. Men sidstnævnte har vist allerede indtjent omkring 1 mia. dollars, så der er jo en mening med galskaben/nostalgien, selvfølgelig.

Sidst redigeret af ElskerShubidua83 : 26th June 2022 kl. 06:14 PM.
Besvar med citat
  #8 (permalink)  
Gammel 8th July 2022, 03:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard Grønland har aldrig været en koloni

En generation af Grønlandske politikere fører sig frem for deres vælgere med krav om et opgør med kolonitidens onde gerninger og Grønlands selvstændighed. De påstår at kolonitiden var så grum at det er nødvendig med en Dansk-Grønlandsk forsoningskommision, som den de fik i Syd Afrika i forbindelse med opgøret med apartheid.

Men ifølge historikeren Thorkild Kjærgaard har Grønland siden middelalderen været en ligestillet del af riget. Grønland har aldrig en koloni i traditionel forstand, fordi den lokale befolkning ikke blev udnyttet af den danske kolonimagt på linje med andre kolonimagters udnyttelse af deres koloniale undersåtter.

Kjærgaard skriver: "alene Grønland på det mægtige amerikanske kontinent fra Ildlandet i syd til Canada og Alaska i nord har bevaret sin amerikanske identitet og er blevet forskånet for det blodbad, som den europæiske imperialisme i Den Nye Verden udløste. Overalt i Syd- og Nordamerika tales i dag europæiske sprog (spansk, portugisisk, engelsk og fransk), kun i Grønland er et indfødt amerikansk sprog stats-, samfunds- og kulturbærende, og kun her er landet ikke en bevidstløs kopi af en europæisk moderstat. Mens resten af Den Nye Verden sejlede i blod (indfødtes blod), så kendes der ikke så meget som et drab begået af en dansker eller af en nordmand på en grønlænder i 1700-tallet. Hvor de indfødte på resten af den amerikanske halvkugle blev jagtet og mejet ned som dyr, sad de i Grønland takket være Hans Egede på skolebænken og lærte - som ligestillede landsmænd i det multinationale, multikulturelle dansk-norske monarki - at læse og skrive på deres grønlandske modersmål."

Her er et link til Thorkild Kjærgaards artikel på Kamikpostenn: Indsigt: Hans Egede. Kongelig missionær i Grønland
Besvar med citat
  #9 (permalink)  
Gammel 14th July 2022, 11:15 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard USA har rutine i at kuppe fremmede nationer

I et interview med CNN's Jake Tapper i forbindelse med kongreshøringen om Capitol 6. januar indrømmer John Bolton at have planlagt udenlandske kup med henblik på regeringsskifter i fremmede nationer.

Bolton må vide det om nogen. Han har tjent i topstillinger for adskillige administrationer siden 1980'erne, hvor han var tidligere præsident Ronald Reagans assisterende justitsminister, embedsmand i udenrigsministeriet under tidligere præsident George H. W. Bush og senere som FN-ambassadør for tidligere præsident George W. Bush. Hans embedsperiode i Trump-administrationen blev afkortet på grund af uoverensstemmelser med Trump, og i sidste ende trådte han tilbage midt i en ophedet offentlig strid med sin tidligere chef.

Den tidligere højtstående embedsmand i Det Hvide Hus sagde, at det kræver "en masse arbejde" at vælte regeringer.

John Bolton, tog æren for at forsøge at afsætte udenlandske ledere og hævdede, at han havde spillet en rolle i regimeændringsbestræbelser i udlandet, samtidig antydede han at ekspræsident Donald Trump manglede den nødvendige fremsynethed til at udføre sit eget kup hjemme.

Bolton talte med CNNs Jake Tapper efter tirsdagens kongreshøring om Capitol-optøjerne den 6. januar, og insisterede på, at hans tidligere øverstkommanderende ikke kunne have gennemført et "omhyggeligt planlagt statskup", da "det ikke er måden, Donald Trump gør tingene på."

Da tv-værten argumenterede at "man ikke behøver at være genial for at forsøge et kup", fastholdt Bolton at han personligt havde deltaget i afsættelsen af udenlandske regeringer, og at sådanne projekter kræver betydelig planlægning: "Det er jeg uenig i. Som en, der har været med til at planlægge statskup – ikke her, men, du ved, andre steder – kræver det meget arbejde," fortsatte den tidligere højtstående embedsmand. "Og det er ikke, hvad han (Trump) gjorde. Det var bare at tumle rundt fra den ene ide til den anden."

Bestræbelserne i Venezuela "viste sig ikke at være succesrige," sagde han og tilføjede: "Ikke at vi havde så meget med det at gøre, men jeg så, hvad der skulle til for en opposition at forsøge at vælte en ulovligt valgt præsident, og det mislykkedes."

USA har viljen til at overtage Grønland og de har erfaringer og rutine i at manipulere og kuppe fremmede regeringer. Det vil kun være et lille problem for dem at gejle de i forvejen hysteriske grønlandske politikere op til det helt store og så snuppe Grønland i en mundfuld.

https://www.rt.com/news/558869-john-...lanning-coups/

Sidst redigeret af Titorelli : 14th July 2022 kl. 11:18 AM.
Besvar med citat
  #10 (permalink)  
Gammel 30th September 2022, 11:41 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 444
Standard Prins af Grønland

Hendes Majestæt dronning Margrete har frataget prins Joachims børn og deres efterkommere titlerne som prinser og prinsesser af Danmark.

Jeg synes at det er rimeligt at hans sønner med Alexandra ikke længere kan kalde sig prinser af Danmark. De sprang begge fra en militær uddannelse som deres fader syntes var passende for kongelige prinser. Prins Nicolai er model for et fashion brand eller flere og går på catwalk'erne med stål i ansigtet. Det er klart at de to brødre blot vil bruge prinse-titlen for at promovere deres egne karrierer.

Hans børn med Marie er meget unge og har stadig chancen for at vise at de ønsker at gøre en indsats for Danmark, det er lidt tidligt at de blev frataget deres titler.

Men jeg synes det er rimeligt at forvente at prinser af Danmark, rent faktisk gør en indsats for Danmark og Rigsfællesskabet og ofrer sig om nødvendigt.

For eksempel er den politiske situation i Grønland meget kritisk og ustabil. Det ville være et stort bidrag til en stabilisering, hvis et medlem af kongefamilien tog permanent ophold i Grønland for at vise at kongehuset og Danmark mener det alvorligt med Rigsfællesskabet og Grønland. Det ville være en passende opgave for en prins eller prinsesse.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Istab på Grønland Vymer Off-topic 1 27th January 2021 10:34 AM
Økonomien i Grønland er reddet! efo Politik 0 16th October 2015 09:40 PM
Ramadanen, hvad gør man I det nordlige Grønland? whocarez62 Off-topic 11 29th July 2013 10:39 AM
Henset til Grønland Thomas Off-topic 0 2nd June 2011 03:27 AM
lønniveau Grønland moniulven Off-topic 3 3rd May 2009 11:33 PMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 04:09 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.