Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #361 (permalink)  
Gammel 7th June 2024, 12:17 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2010
Indlæg: 1,505
Standard Det Store Grønne Spring Fremad taber pusten

JP skrev 24-06-06: "Prisstigning på 46 milliarder rammer dansk havvind": "Der er jo ikke en krone at tjene". "Regeringens planer om at tjene milliarder på havvind er tæt på at kollapse ifølge nye, opsigtsvækkende beregninger."

Det er den barske realitet ifølge nye beregninger, som konsulenthuset PwC har udarbejdet for en række af landets tungeste erhvervsorganisationer.

Adm. direktør i Forsikring & Pension, Kent Damsgaard siger: "Økonomien bag de planlagte danske havvindmølleparker vakler" - "Man skal jo ikke investere penge i at tabe penge", siger han.

"Regeringens planlagte havvindparker er ramt af så store prisstigninger, at der er udsigt til milliardtab på stribe."

"Drømmen om, at havvindmøllerne skal hive milliarder af kroner hjem til den danske statskasse, er dermed forduftet, lyder advarslen til de danske politikere."

Ritzau skriver: "En analyse udarbejdet af PwC for Partnerskab for Havvind viser, hvordan omkostningerne er steget. Alene flaskehalse og fordyrelser af materiale og i forsyningskæden forårsaget af inflation gør det op mod 46 mia. kr. dyrere at opføre de 9 GW havvind, som er regeringens officielle mål for den kommende udbygning af dansk havvind." - "Oveni det milliardbeløb kommer så yderligere milliarder som følge af højere renteomkostninger og tilsvarende større afkastkrav. Risici ved store projekter, som havvindmøller er store, herunder også usikkerheder om fremtidige elpriser og afsætningsmuligheder. Alternative og konkurrerende investeringer som f.eks. stats-og realkreditobligationer er blevet relativt mere attraktive ift. fx havvindsinvesteringer grundet højere rente."

https://jyllands-posten.dk/erhverv/E...rone-at-tjene/

https://via.ritzau.dk/pressemeddelel...901971&lang=da - NB PwC rapporten kan downloades herfra.
__________________
Tre grise byggede hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredje og klogeste af sten. Da ulven kom, pustede han de to førstes huse omkuld, men de redderde sig ind hos deres bror, og hans hus kunne ulven ikke puste omkuld.

Sidst redigeret af Praktisk Gris : 7th June 2024 kl. 12:20 PM.
Besvar med citat
  #362 (permalink)  
Gammel 10th June 2024, 11:19 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2010
Indlæg: 1,505
Standard Politikerne rider på den grønne bølge

Klima- Energi- og Forsyningsministeriet har sendt havvindmøller med en nominel kapacitet på 9 GW i udbud. Hvis man placerer møllerne lidt tættere kan det blive til 14 GW, mener de.

Ministeriet skriver: "Regeringen og partierne SF, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet har indgået en aftale, der fastlægger rammerne for danmarkshistoriens største udbygning af havvind på 9 GW havvind, der potentielt kan blive til 14 GW eller mere, såfremt havvindsopstillerne udnytter den frihed, der indgår i aftalen, til at opføre mest muligt kapacitet på arealerne. Parkerne kan dermed bidrage med store mængder grøn energi til Danmark og Europa og til PtX-produkter såsom grøn brint."

Det religiøse fundament for denne kæmpeinvestering - som vil skæmme og ødelægge den danske natur - er CO2 teorien, som udsiger at menneskets syndige udledning af CO2 vil føre til en ukontrollerbar og katastrofal temperaturstigning på hele Jorden. Teorien er ikke sand og det er bevist på mange forskellige måder, men mangel på sandhed bekymrer ikke politikerne, når blot de kan høste alle de rare stemmer, som det store grønne spring fremad tilbyder.

Den forventede Power-to-X brint-proces en nødvendig del af hele pakken og den er endnu på science-fiction stadiet, og det er højst tvivlsomt om det i det hele taget kan lade sig gøre gøre uden at der kommer en eller anden naturlov i vejen. Men det bekymrer heller ikke politikerne, det løser sig nok, mener de vist, og kaster milliarderne ud i de danske farvande.

Samtlige politiske partier rider på den grønne bølge:

"Alle danskere får glæde af den havvind, der nu skal bygges, fordi staten bliver medejer af de kommende havvindmølleparker og får del i gevinsterne." siger Lea Wermelin, klima- og energiordfører for Socialdemokratiet - Hvilket i virkeligheden dækker over at skatteyderne skal yde 20% tilskud til opførsel af vindmøller.

"Nu har vi sat rammerne politisk til en kæmpe udbygning af havvind," siger Linea Søgaard-Lidell, klima- og energiordfører for Venstre.

"Havvindmøller, der skal sikre massevis af grøn strøm, og samtidig giver os en stor pose penge", siger Signe Munk, klima- og energiordfører for SF.

"Massive mængder grøn strøm er nu endelig på vej", siger Steffen W. Frølund, klimaordfører for Liberal Alliance.

"Stort udbud af havvind, der skal sikre danskerne billig grøn strøm. Så hurtigt som muligt." siger Mona Juul, klima- og energiordfører for Det Konservative Folkeparti.

"Denne aftale åbner muligheden for grøn strøm til 14 millioner danske og europæiske husstande. Det er et fantastisk skridt mod et grønnere Danmark," siger Karen Liltorp, klima- og energiordfører for Moderaterne.

"Massive mængder grøn strøm er nu endelig på vej. Det er vi glade for. Liberal Alliance har arbejdet for at sætte fart på opstillingen, for den grønne omstillings skyld," siger Steffen W. Frølund, klimaordfører for Liberal Alliance.

"Nu kan vi langt om længe komme i gang med den kæmpe udbygning af havvind," siger Samira Nawa, klima- og energiordfører for Radikale Venstre.

"men at vi som samfund tværtimod kommer til at tjene penge. Det mener vi, at vi har fået gode garantier for i aftalen," siger Morten Messersmidt fra Dansk Folkeparti.

Alternativet mener at nu er socialismen endeligt kommet til Danmark. "Så sikrer vi for første gang befolkningen medejerskab i fremtidens grønne infrastruktur. Det har længe været en mærkesag for Enhedslisten," siger Søren Egge Rasmussen, energiordfører for Enhedslisten.

Alle partier er sprunget på den grønne bølge, der er ikke en eneste retfærdigt, heller ikke blandt løsgængerne. Ingen tænker på sandhed og ansvar for Danmarks ve og vel. De er politikere helt ind i deres sorte sjæle, og de tænker kun på alle de rare stemmer, som de kan score.

Det er et spørgsmål om demokratiet, som vi kender det, kan overleve et så massivt svigt.

https://www.kefm.dk/aktuelt/nyheder/...d-er-paa-plads
__________________
Tre grise byggede hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredje og klogeste af sten. Da ulven kom, pustede han de to førstes huse omkuld, men de redderde sig ind hos deres bror, og hans hus kunne ulven ikke puste omkuld.

Sidst redigeret af Praktisk Gris : 10th June 2024 kl. 11:31 AM.
Besvar med citat
  #363 (permalink)  
Gammel 10th June 2024, 05:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2010
Indlæg: 1,505
Standard 9 GW nominel vindmøllekapacitet er et pust i sivet

Danmark deler atmosfære med hele resten af verden. Den CO2, som vi undlader at udlede af idealistiske grunde, bliver rigeligt opvejet af tusinder af kulfyrede værker i resten af verden, som udspyr CO2 dag og nat.

Hjemmesiden World Population Review bringer statistikker over mange forskellige forhold, her i blandt antallet af kulfyrede elværker i verdens lande og planlagte kulværker. Der er yderligere oplysninger på siden Statista.

Kina tegner sig for omkring 52,5 procent af verdens samlede elproduktion baseret på kul.

På disse statistikker kan vi også se at i sommeren 2023 var der alene i Kina 1.142 kulfyrede elværker i drift, med en kapacitet på 1.108,91 GW, som producerede 5.397 terawatttimer hvert år. Og der yderligere er 386 værker, som er planlagte eller under opførelse.

I hele verden findes 2.433 kulfyrede elværker i drift og yderligere 528 værker, som er planlagte eller under opførelse.

Hvis vi antager at et typisk kulfyret kraftværk har en kapacitet på måske 400 MW, så bliver kapaciteten på verdens kulkraftværker, som er planlagte og under opførelse 528*400 MW = 211.2 GW.

De danske politikere har en forestilling om at de ved at ofre vort eget lands økonomi og vor egen naturs herlighedsværdier med nye vindmøller vil redde verden ved at mindske udledningen af CO2.

Men samtidig med at de planlægger at opføre 9 GW "Clean energy", planlægger resten af verden at opføre yderligere omkring 200 GW kulfyrede kraftværker, udover de omkring 2.433*400 MW = 973.2 GW, som allerede er i drift, og som der ikke er planer om at lukke ned.

Et pust i sivet, et gok i nødden.

https://worldpopulationreview.com/co...nts-by-country
https://www.statista.com/statistics/...ts-by-country/
https://www.statista.com/statistics/...ntry-and-type/
https://www.statista.com/statistics/...ted-countries/
__________________
Tre grise byggede hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredje og klogeste af sten. Da ulven kom, pustede han de to førstes huse omkuld, men de redderde sig ind hos deres bror, og hans hus kunne ulven ikke puste omkuld.

Sidst redigeret af Praktisk Gris : 10th June 2024 kl. 05:22 PM.
Besvar med citat
  #364 (permalink)  
Gammel i går, 11:17 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Feb 2010
Indlæg: 1,505
Standard Den grønne omstilling er et tilfælde af økonomisk selvskade

Den Grønne Omstilling er teknisk og økonomisk umulig, og jo længere, vi bevæger os ad den vej, desto værre bliver konsekvenserne.

The Global Warming Policy Foundation har udgivet en nationaløkonomisk analyse af de nationaløkonomiske konsekvenser af den grønne omstilling, som englænderne kalder "net zero policy", af tidligere rådgiver for Verdensbanken og professor i økonomi ved University af Edinburgh, Gordon Hughes.

Den britiske nationaløkonomiske situation er givetvis værre end den danske, men også i Danmark er vi i gang med at grave vor egen grav.

Gordon Hughes' budskab er i korthed beskrevet i forordet af Lord Frost of Allenton:

"Den energi-omstilling (som vi kalder den grønne omstilling), vil føre til endnu en "politisk fiasko". Han skriver med rette, at vi "forfølger mål, der åbenlyst ikke er opnåelige og kan være økonomisk ruinerende", og opfordrer til en nytænkning af strategien før det er for sent.

De vestlige regeringer og ekspertklassen, der understøtter deres "Net Zero-politikker", giver udtryk for at den nødvendige overgang kan opnås til begrænsede omkostninger. Storbritanniens "Klima Forandringsudvalg" hævder, at de skattemæssige omkostninger ved at transformere vores energisystem vil i gennemsnit ligge omkring 1–2 % af BNP pr år mellem nutid og 2050, og at denne investering i ny energiteknologi faktisk vil forbedre landets vækst i produktivitet. Tro på det, hvis I vil.

Professor Hughes er mere ærlig. Han påpeger, at uafhængige eksperter vurderer de reelle omkostninger til at være mindst 5% af BNP i de næste par årtier og potentielt endnu højere. Han bemærker, at vi ikke kan finde disse penge ved at omfordele dem fra andre investeringsområder, fordi vi allerede investerer, netto, næsten ingenting i andre aktiver end boliger. Det er klart, at vi ikke kan låne sådanne beløb uden risiko for en finanskrise. Så den eneste måde at gøre det på er at reducere forbruget med 8-10 % over to årtier - og endda kun hvis de nødvendige midler kan findes ved beskatning, og det er tvivlsomt, da skattetrykket allerede er på sit højeste siden krigen.

Når man foreligger disse forslag til Net Zero-tilhængerne, vil man blive fortalt, at der ikke er nogen grund til bekymring. Omkostningerne vil på magisk vis blive mindre, en ny teknologi vil på en eller anden måde blive opfundet, og dermed vil vi finde os selv i det nye forjættede land med ren, grøn vækst, der vil betale for alt. Men de giver aldrig beviser på, hvorfor vi skal tro på alt dette - og, hvor vi kan tjekke, hvad de siger, for eksempel i de reelle omkostninger ved vindkraft, kan vi se, at disse omkostningsreduktioner simpelthen ikke sker.

Den virkelige verden kan ikke undgås. Som professor Hughes siger, enten skal vi være ærlige over for folket og være tydelige om at de bliver nødt til at betale skat på et for tiden uvant niveau, eller vi skal forlænge tidsrummet for overgangen, det vil sige udskyde Net Zero 2050 målene, måske helt til 2070 eller 2075. Hvis vi ikke gør det, vil det betyde – desværre, måske det mest sandsynlige - at vi bare roder videre og lader som om at vi gør fremskridt med udgifter på et højt niveau, men opnår meget lidt. Imens resten af verden uden for Vesten vil se på, vantro over dette hidtil usete tilfælde af økonomisk selvskade.

Hele denne debat har hårdt brug for mere ærlighed og åbenhed. Professor Hughes' rapport er et vigtigt bidrag til det. Jeg håber politikerne lytter."

https://www.thegwpf.org/content/uplo...cid=b2426b62a0
__________________
Tre grise byggede hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredje og klogeste af sten. Da ulven kom, pustede han de to førstes huse omkuld, men de redderde sig ind hos deres bror, og hans hus kunne ulven ikke puste omkuld.

Sidst redigeret af Praktisk Gris : i går kl. 11:29 AM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Lejeboliger, grønne afgifter Hefaistos Generelt lejeboliger 0 15th April 2010 10:05 AM
Grønne forbrugere! Thomas Off-topic 3 23rd March 2010 09:05 PM
Skat har grønne fingre SilentVoyager Generelt 13 5th April 2009 10:46 PM
The CDO flying cirkus eller grisen med læbestift Skyblue Generelt 0 11th April 2008 09:57 AM
hjælp til 2 helt grønne acatiera Finansiering 6 29th August 2007 10:02 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 10:46 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.