Gå tilbage leveret af  Boliga logo    
Boligdebatten.dk   Boligdebatten.dk > Politik og Økonomi > Politik
Opret bruger OSS Søgning Dagens indlæg Marker alt som læst


Svar
 
Emne værktøjer Visningsmåde
  #331 (permalink)  
Gammel 29th September 2023, 08:06 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Aug 2014
Indlæg: 1,580
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af ZarathustraDK Se indlæg
Tvivler på det vil ske. Danmarks besættelse var en fis i en hornlygte sammenlignet med de grusomheder Ukraine har måtte gennemgå. Der vil være ondt blod længe efter i hele befolkningen.
Grænsesætningen mellem danmark og Tyskland var efter første verdenskrig, ikke efter anden.
Besvar med citat
  #332 (permalink)  
Gammel 18th November 2023, 02:28 PM
Member
 
Registreringsdato: Feb 2011
Indlæg: 83
Standard

De seneste uger har været voldsomme i Avdiivka!

Russiske styrker kastes ganske enkelt i døden i forsøget på at genvinde lidt terræn.

Hver dag dør ca 800-1000 russiske styrker - og det har nu stået på i ca. 3 uger - Ikke siden krigens start har tallet været så højt.

Hvor materiale tab førend udgjorde faktor 1:3 i ukrainernes favør er dette nu nærmere svingende mellem 1:5 til 1:10 alene i Avdiivka.

Dertil har Ukrainerne vundet fast fodfæste og område på den anden side af floden ved Kherson - Og russerne begynder nu at se “tynde” ud flere steder.

Om åbningen ved Kherson giver ukrainsk momentum er spændende

Begge parter begynder at mangle materiel, ammunition og mandskab.

Med det her tempo, så er der intet at kæmpe med om 1-2 år

Jeg kan intet “positivt” finde på russisk side pt.
https://t.me/Jimmyhillreports/4826

Sidst redigeret af msj33 : 18th November 2023 kl. 02:35 PM.
Besvar med citat
  #333 (permalink)  
Gammel 20th November 2023, 12:16 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 505
Standard Ukrainske overvejelser om krigens gang

Den øverstkommanderende for Ukraines væbnede styrker General Valery Zaluzhny har udsendt et dokument, "Modern positionel Warfare and how to win it." Som er offentliggjort på nettet via The Economist.

Indledningsvis mener han at Ukraine bevidst er gået ind i en krig mod en stærkere fjende, "Efter at være gået ind i krigen med en stærkere fjende, som har en masse våben og en meget større mobiliseringsevne", hvilket antyder at Ukraine mere eller mindre vel vidende er gået ind i en krig, som de ikke kan vinde. Hvilket afgjort ikke er klogt.

Han mener at det er til Ruslands fordel at krigen trækkes i langdrag: "Samtidig er forlængelsen af en krig som regel i de fleste tilfælde gavnlig for en af parterne i konflikten. I vores særlige tilfælde er det den russiske føderation, som den giver det mulighed for at rekonstruere og opbygge sin militære magt."

Han anerkender at krigen har udviklet sig til en stillingskrig, som Første Verdenskrig på Vestfronten: "En analyse af den aktuelle situation, hvori Ukraines væbnede styrker og andre komponenter af statens forsvarsstyrker er placeret, viser at for at finde en vej ud af den positionelle form for krigsførelse."

Han opregner store russiske tab i fly og helikoptere, men mener alligevel at Rusland har overlegenhed i luften, hvilket han mener har skabt stillingskrigen.

Russerne frygter at flyve ind over ukrainsk område af frygt for at blive skudt ned og bruger i stedet droner og lignende. Hvilket indikerer at luftoverlegenhed ikke længere er den afgørende faktor på slagmarken, som det har været i Irak, Libyen og Syrien.

En afgørende defensiv faktor er landminer: "I dag har de fjendtlige minespærringer langs særligt vigtige akser en høj tæthed og når en dybde på 15-20 km. Deres dækning udføres af rekognoscerings-UAV'er, som effektivt opdager vore forhindrings-rydningshold og målrettet beskyder dem. I tilfælde af vellykket gennembrud af minebarrierer, genopretter fjenden hurtigt minefelter i disse områder med sådan et teknisk system til fjernudlægning af miner som "Zemledeliye".

Han mener at beretninger om svækkelsen af de russiske styrker er overdrevne: "Og på trods af udtalelserne fra nogle såkaldte "militære analytikere", i forskellige publikationer, herunder i de russiske medier, vedrørende gradvis svækkelse af Rusland, har ingen ret til at forklejne betydningen og evnerne af de russiske våben, dets ISR (efterretninger, overvågning og rekognoscering) og modforanstaltninger, evnen af det militær-industrielle kompleks i aggressorstaten til at forsyne tropperne med et betydeligt antal både forældede og moderne våben og udstyr."

Ukraine har problemer med at træne værnepligtige soldater: "Især har vi begrænsede evner til at træne reserver på vores eget territorium, da fjenden har evnen til at lancere missil- og luftangreb på træningscentre og træningspladser."

Rusland er foran i elektronisk krigsførelse: "De vigtigste fordele ved russisk elektronisk krigsførelsesudstyr omfatter også etablering af serieproduktion af den såkaldte "skyttegravs elektroniske krigsførelse" ("Silok", "Piton", "Harpun", "Piroed", "Strizh", "Lisochok"), som det taktiske niveau af de russiske tropper er mættet med. På trods af det faktum at fjenden, siden begyndelsen af den storstilede væbnede aggression, har mistet en betydelig del af dette udstyr, fortsætter den i dag med at opretholde en betydelig elektronisk krigsførelsesoverlegenhed. Langs Kupyansk- og Bakhmut-akserne, etablerede fjenden faktisk et lagdelt elektronisk krigsførelsessystem, hvis elementer konstant ændrer deres placering.

Derefter opregner han, hvad der skal gøres for at forbedre Ukraines situation.

Til slut formaner han at stillingskrigen ikke er til fordel for Ukraine: "Krigens overgang til en positionel form fører til dens forlængelse og bærer betydelige risici for både Ukraines væbnede styrker og staten som helhed. Derudover er det til gavn for fjenden, som på alle mulige måder forsøger at rekonstruere og øge sin militære magt."

Han opregner hvad der skal gøres for at komme ud af stillingskrigen: "For at komme ud af den positionelle form på det nuværende stadium af krigsførelsen er det først og fremmest nødvendigt at opnå luftoverlegenhed; bryde minebarrierer i dybden; øge effektiviteten af modbatteri (evne til at ødelægge fjendens artilleri) og elektronisk krigsførelse; oprette og forberede de nødvendige reserver. Det bør tages i betragtning, at den udbredte brug af informationsteknologi i militære anliggender og den rationelle organisering af logistikstøtten spiller en væsentlig rolle i at finde en vej ud af positionel form for krigsførelse. Behovet for at undgå overgang fra en positionsform til en manøvredygtig form for krig nødvendiggør at søge efter nye og ikke-trivielle tilgange til at bryde militært paritet med fjenden."

Hvilket egentlig er en opregning og accept af at Rusland har store fordele på disse områder. Når han skriver at der skal søges efter "ikke-trivielle tilgange til at bryde militært paritet med fjenden", må vi tro at det er enten en opfordring til at bruge atomvåben, egentlig vestlig intervention i krigen, en diskret opfordring til Zelensky om at søge fred eller blot et håb for "wunderwaffen".

https://infographics.economist.com/2...LL_VERSION.pdf

Sidst redigeret af Titorelli : 20th November 2023 kl. 01:28 PM.
Besvar med citat
  #334 (permalink)  
Gammel 21st November 2023, 11:34 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2009
Indlæg: 2,082
Standard Ukraine End Game:

Putin and Medvedev Discuss Maps, Putting Kiev on the Menu:

Things are so bad it is hard to know where to begin.

At the start of the war, many thought, including many in Russia, that the shock and awe sanctions would cripple Russia, ideally lead to Putin’s ouster or at least severely destabilize Russian leadership, and undermine industrial, particularly military, output. The West also believed what is now clear was its own nonsense, that Russia had a poorly armed and led military, when it was was the US and NATO that had optimized their forces to fight insurgents, and had gotten very good at building super expensive, fussy weapons systems that didn’t necessarily perform all that well when tested. Even worse, it still has not been adequately acknowledged that Russia is ahead in many critical categories, such as air defense, hypersonic missiles, and signal jamming.

What is striking about the current state of play is not simply that Ukraine is losing the war with Russia, and it’s just a matter of time before Russia dictates terms, but that the Ukraine government is acting in ways that benefits the Russian military, to the destruction of what is left of its society and economy.

Another factor that bears repeating is that Russia knows well this is a war against NATO. That will make the eventual defeat more consequential, even if the US and its minions come up with a face-saving pretense, like Putin was going march all the way to Paris (or Poland) and they succeeded in stopping that. That is one aspect that Big Serge gives short shrift: that this was a messy coalition war, which meant that for Ukraine to message success often trumped realistic assessments (how often was Russia just about to run out of missiles? Or having to raid washing machines for chips?). So not only were Ukraine’s backers not making enough weaponry to keep up with Russia’s output (which Russia then kept increasing), it was not the right equipment. Ukraine first stripped NATO cupboards bare of old Soviet style gear, which their troops were trained to handle. They then got a hodge podge of Western materiel, which they were often not well trained enough to handle proficiently, plus the mix of weaponry created a logistical nightmare. Scott Ritter argued that so many different types of equipment put Ukraine in a worse position.

Læs denne længere artikel her:

https://www.nakedcapitalism.com/2023...-the-menu.html
__________________
Everyone is brainwashed to believe reality is a conspiracy theory
Besvar med citat
  #335 (permalink)  
Gammel 21st November 2023, 06:57 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Mar 2022
Lokation: Odense
Indlæg: 505
Standard General Valery Zaluzhny i The Economist

Den øverstkommanderende for de Ukrainske væbnede styrker Valery Zaluzhny har fremlagt et dokument, som jeg allerede har omtalt. Desuden har han givet et meget langt interview til The Economist, bag betalingsmur, som vi kun har adgang til indirekte - navnlig gennem Forbes, Atlantic Council og New York Times.

Herunder i tilfældig orden med risiko for gentagelser.

General Valery Zaluzhny siger, at slagmarken minder ham om den store konflikt for et århundrede siden. "Ligesom i første verdenskrig har vi nået det teknologiske niveau, der sætter os i et dødvande," siger han. Generalen konkluderer, at det ville tage et massivt teknologisk spring at bryde dødvandet. "Der vil højst sandsynligt ikke være noget dybt og smukt gennembrud."

Han sagde, at han forstod den nye tilstand i kampene efter at have besøgt frontlinjen i Avdiivka, en ukrainsk by i øst, som har været udsat for gentagne russiske angreb i flere uger. Brugen af artilleri og droner gør det muligt for hver side at slide fjenden ned, binde dem og målrettet angribe fremrykkende tropper.

I sit interview og sit essay påpegede general Zaluzhny, at afbrydelsen stort set var resultatet af teknologisk paritet på slagmarken, hvor begge sider brugte moderne sensorer til at opdage tropper og udstyr og avancerede våben til at ødelægge dem.

"Den simple kendsgerning er, at vi ser alt, hvad fjenden gør, og de ser alt, hvad vi gør," skrev han.
​​
Den nuværende dominans af defensiv taktik på slagmarken virker til Ruslands fordel, da Ukraine ikke har råd til at lade konflikten fryse langs de nuværende frontlinjer. Som Zaluzhny erkender, ville en statisk, positionsbestemt form for krigsførelse i høj grad gavne Rusland og give det mulighed for at genopbygge sin militære magt, før det til sidst truede Ukraines væbnede styrker og staten selv. De ukrainske befalingsmænd har langt mere begrænsede ressourcer til deres rådighed, og de skal sigte mod at bevare momentum, når de søger at befri omkring 20 procent af landet og befri millioner af borgere fra russisk besættelse.

"Han understregede, at mange af Ukraines problemer er knyttet til artilleri, og fremhævede, at det russiske militær i øjeblikket har en taktisk fordel på dette felt. Russerne opnåede denne fordel ved at anvende nye teknologier, der giver dem mulighed for præcist at ramme ukrainske mål og samtidig begrænse effektiviteten af ukrainsk artilleri. Han understregede behovet for, at Ukraine udvikler og implementerer deres egne avancerede teknologier for at genvinde overtaget i krigen."

"Konflikten mellem Ukraine og Rusland har været vidne til introduktionen af adskillige nye teknologier, og mange af disse systemer påvirkede direkte artillerioperationer. General Zaluzhny identificerede adskillige russiske fremskridt som en kilde til problemer for ukrainske styrker. Specifikt har russerne fundet succes med deres Lancet flyvende ammunition. Disse meget nøjagtige og kompakte droner er svære at opdage og opererer på en uforudsigelig rute, hvilket hæmmer den ukrainske indsats. Derudover blokerer det russiske Pole-21 elektroniske system de GPS-signaler, der er nødvendige for Excalibur-salverne, som bliver affyret af ukrainerne. Dette resulterer i, at beskydningen afviger fra deres tilsigtede kurs og ikke rammer deres mål."

General Zaluzhny sagde, at effektiviteten af vestligt leverede våben var blevet mindre, fordi de bruger GPS-navigationsteknologi, der er sårbar over for russiske kommunikationsjamming-systemer.

Elektronisk krigsførelse er en skjult hånd bag meget af krigen, med russiske evner, der overgår ukrainernes. Russiske styrker kan registrere mobiltelefonsignaler og blokere GPS og radiofrekvenser. Ukraine har sine egne elektroniske krigsførelsessystemer, men dets soldater klager ofte over, at Rusland konsekvent har overtaget på dette område.

Det betyder, at ukrainske formationer bliver mere og mere isolerede, da de forsøger at kæmpe i et miljø, hvor deres radioer nogle gange er nærmest ubrugelige.

Gennem hele sit interview og sit essay understreger Zaluzhny gentagne gange farerne ved en lang krig, som han siger vil stærkt favorisere Rusland med dets langt større menneskelige og materielle ressourcer. "En stillingskrig er en langvarig krig, der indebærer enorme risici for Ukraines væbnede styrker og dets stat," advarer han. Løsningen, insisterer Zaluzhny, ligger i effektiv brug af de mest avancerede forsvarsteknologier. "Nye, innovative tilgange kan vende denne positionskrig tilbage til en manøvrekamp."

General Zaluzhny udtrykte præcis den frygt - at hans styrker ville blive trukket ind i en blodig skyttegravskrig svarende til Første Verdenskrig, som kunne vare i årevis, og hvor Rusland, takket være den store masse af sin hær, kunne have en fordel.

Ukraine har længe lobbyet Vesten for at skaffe F-16 kampfly, som forventes at komme på slagmarken engang næste år. Men general Zaluzhny så ud til at indikere, at de ville være mindre nyttige i denne nye fase af krigen, end de kunne have været tidligere, da Rusland har forbedret sine luftforsvarskapaciteter.

https://www.nytimes.com/2023/11/02/w...uzhny-war.html

https://www.forbes.com/sites/vikramm...h=3da6555838d6

https://www.atlanticcouncil.org/blog...putins-russia/
Besvar med citat
  #336 (permalink)  
Gammel 27th November 2023, 05:36 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2009
Indlæg: 2,082
Standard To the last Ukrainian

The Russia-Ukraine War Is Just About Over:

https://ronpaulinstitute.org/ukraine...st-about-over/
Besvar med citat
  #337 (permalink)  
Gammel 28th November 2023, 02:46 AM
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2009
Indlæg: 2,082
Standard Desperation Sets In

Zelensky’s efforts to hide the staggering losses of Ukrainian troops took a major hit when Ukrainian TV Channel 1+1 reported that the AFU’s casualties so far were 1,126,652 KIAs and MIAs. Andrei Martyanov noted that Zelensky’s office moved quickly to force Channel 1+1 to retract the story, but the damage was done. The horse left the barn. Closing the barn door does not put the horse back in its stall.

https://sonar21.com/ukraine-opts-for...ation-sets-in/
Besvar med citat
  #338 (permalink)  
Gammel 28th November 2023, 01:49 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Oct 2011
Indlæg: 1,414
Standard

Citer:
Oprindeligt indsendt af olebole2 Se indlæg
Zelensky’s efforts to hide the staggering losses of Ukrainian troops took a major hit when Ukrainian TV Channel 1+1 reported that the AFU’s casualties so far were 1,126,652 KIAs and MIAs. Andrei Martyanov noted that Zelensky’s office moved quickly to force Channel 1+1 to retract the story, but the damage was done. The horse left the barn. Closing the barn door does not put the horse back in its stall.

https://sonar21.com/ukraine-opts-for...ation-sets-in/
Hvor finder du det sludder fra? - har du virkelig ingen kildekritisk sans?

https://media.1plus1.ua/en/news/spro...-jedinix-novin
Besvar med citat
  #339 (permalink)  
Gammel 28th November 2023, 02:06 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Dec 2009
Indlæg: 2,082
Standard

Som skrevet står er oplysningerne fra Ukrainian TV Channel 1+1
Besvar med citat
  #340 (permalink)  
Gammel 28th November 2023, 02:28 PM
Senior Member
 
Registreringsdato: Nov 2014
Indlæg: 7,833
Standard

Nu vi taler om 1+1 som er ukrainsk stats TV. Så var der et interview med David Arakhamia. Han er lederen af Zelenskys parti og var chef forhandler. Der er naturligvis pyntet på historien, da man skal sælge en mobilisering af pensionister, børn og kvinder til befolkningen uden at tage ansvaret.
https://www.youtube.com/watch?v=0G_j-7gLnWU
Interviewet findes også i længere format hvis man vil have det hele med.

Han indrømmede på TV at Boris Johnson var skyld i krigen(7. bekræftelse hvis man holder tal på det). Boris kom på vegne af vesten og stoppede fredsforhandlingerne og trak tiden ud. Rerun af Minsk aftalen. Og at de nu er fanget i et cost fallacy hvor de ikke har råd til at stoppe fordi de har mistet så meget for forsat mister i stor stil. Men det er blot endnu en bekræftelse på at krigen er drevet af vesten og ikke Ukraine selv.
Dertil kom de ind på mobilisering, 17 til 70årige mænd, samt kvinder skal i stor stil til fronten nu. Man er løbet tør for kanonføde. Men fordi man er fanget i et cost fallacy, så bliver man ved med at kaste folk i døden for ingenting. Private selskaber skal nu også til at stå for mobiliseringen. Der er ingen militær plan for 2024. Og indtil videre har Ukraine i følge 1+1 tabt 1.1Mio soldater, hvilket man hurtigt fik rettet da det er en statshemmelighed. Men det passer fint med det forventet tabstal for Ukraine med den store tabs ratio de har mod russerne og overfylte hospitaler og gravspladser.

Han fortalte også hvad russernes krav var samt at "Siege of Kiev" var endnu en vestlig løgn.

Hvad krævede russerne? Neutralitet(Nul NATO), men Ukraine måtte gerne optages i EU. Beskyttelse af rettigheder og sprog/kultur af den russiske del af befolkningen. Ingen fremmede magter måtte have militær i Ukraine. Dette ville gælde for både Rusland og vesten. Det var alt. Donbas kunne forsætte med at være Ukrainsk.

Og så var Austin i Kiev for at få sine Abrams tilbage. 7 af de 31 er allerede ødelagt på lang afstand. Han ville så bytte for 28 Leopard kampvogne. UK er i gang med hvis ikke allerede taget deres skrammel tilbage.

Hvordan ser det nu ud økonomisk? 3% vækst for Rusland. Et Europa i nulvækst eller recession alt efter land. Og så er der blokering fra både Polen, Slovakiet og Ungarn til Ukraine. Ukraines økonomi findes ikke mere, den er 100% vestlig financieret. Ligesom de gik i panik da en udsending fra USA spurgte hvordan de ville klare sig uden økonomisk støtte fra USA.

Der var også en opgørelse fra Ukraine selv om velstand i befolkningen som nu er nede på blot 19Mio. Der var blevet dobbelt så mange fattige, hvilket ikke er overaskende. Men der var blevet 3 gange flere meget rige personer. Hvilket igen viser hvor de vestlige penge ender.

Lige nu modtager Ukraine reelt hverken våben (Udover håndvåben), ammunition eller penge. Israel optager alt. Hviket igen bringer os tilbage et den totale afmilitarisering af vesten. Konfilkten i Israel har allerede kostet 48Mia USD. Hvilket man er ærlig omkring, fordi Israel bestemmer over USA.
Så kan man selv gætte på hvad Ukraine har kostet vesten indtil videre. Man skal over 1000Mia USD bare i militært skrammel.
EUs ambition om 1Mio artillerigranater er endt på 300K og opgivet. De 300K kom primært fra opkøb rundt om i verdenen og det sidste de enkelte militære havde tilbage. Man har hverken kunne øge produktionen eller udvide kapaciteten. Der mangler alt i hele forsyningskæden.

Sidst redigeret af Dahl : 28th November 2023 kl. 02:45 PM.
Besvar med citat
Svar


Emne værktøjer
Visningsmåde

Regler for indlæg
Du kan ikke starte nye emner
Du kan ikke svare på indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke rette dine indlæg

vB code er aktiv
Smilies er aktiv
[IMG] kode er aktiv
HTML kode er ikke aktiv
Trackbacks are aktiv
Pingbacks are aktiv
Refbacks are ikke aktiv

Lignende emner
Emne Startet af Forum Svar Nyeste indlæg
Forwardrenter: Tro eller fakta krillerkrak Finansiering 27 18th April 2012 07:35 PM
Stigende priser, er det fup eller fakta bjerring33 Generelt 13 6th July 2010 03:30 PM
Fakta om Amagerbanken watchman Generelt 12 27th June 2009 04:21 AM
Fakta: Se de 15 eksponerede banker cirb Generelt 10 1st September 2008 07:07 AM
Fup og fakta om boligpriser og salgstider BamsesFar Generelt 3 12th June 2008 08:26 AMAl tidssætning er GMT +1. Klokken er nu 09:07 AM.Powered by: vBulletin Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.